Ge dig förfan!


 . . .  Jävla nässel-feber-skit....

 För en stund sedan var det dax för pyjamas, nattblöjja och mediciner för lille. Och vad hittar man när man tar av honom kläderna. Jodå. Ny nässelfeber som blossat upp på fötter & ben... =( Dubbel-mega-suck!
 Trots så hög dos tavegyl han får ovan på allt.. hur är det möjligt.. Skit asså!

 Barn i hans ålder ska ha ca 5 ml tavegyl 2 ggr/dag, Maximilian såg så jäklig ut rent ut sagt att han är ordinerad 10ml 3 ggr/dag. Ganska så stor dos förändring. ändå tar det inte det.

 Tur man själv är en allergiker som ofta haft nässelfeber att man har betapred hemma ifall att det skulle bli akut igen. För inte fan kommer ja sova mycket inatt! nej då. denne morsan kommer lysa sonen i nyllet var 5é minut med sin mobil inatt.. Man är ju rädd att det sprids till ansikte/mun igen. Det kommer ju på snabba 5 min fan!


åååååh....

Over and out

Typiskt!


 Har inte mindre än 7 hål i öronen. 3 i det ena och 4 i det andra. Varför jag inte har jämt antal i vardera öra skulle ni frågat mig på 90 talet, för nu har jag minsann glömt. Säkert nån modefluga eller nått...
 
 Iallafall, sedan jag blev opererad i Februari har jag av någon skum anledning till början med inte tagit på mig mina öronhängen igen. Däremot nu den senaste tiden, när jag faktiskt velat sätta i dom inte funnit dom. Språlöst borta med andra ord.

 Idag tog jag mig äntligen i kragen. Köpte öronhängen i den lokala guldbutiken, inte mindre än 3 par (skiter i det 7é, vill ha jämt). Kommer hem, å ska mosa i skiten. Tror du jag får i dom? Näääää!!!

 Efter en hel del smärta dock, öron röda som julen har jag nu fått i dom nedersta. Dom som jag haft örhängen i sedan jag vara under året liksom...
 Dom andra 4 känns numera totalt döfött att ens engång försöka pina sig igenom. Dubbel-Suck ! ! !
 Kommer så få inflammation bara för det. Fast jag spritat skiten som in i baljan...

 Ibland väntar man bara för länge, så är det!!!

 Underbara svärmor ringde innan. Tyvärr så jobbade dom helgen v 47 då jag och sambon önskade barnvakt och skulle iväg på weekend och fira vår 9é förlovningsdag. Men vad gör då inte svärmor, underbar som hon är. Jodå, hon kastar in en semesteransökan på jobb och vips så var allt löst!

Tack underbara du ! ! !

 Så när sambon kommer hem ska vi minsann boka hotell och allt. Ska vara i malmö har vi bestämt. Vi har nog inte lullat runt på dom malmöitiska gatorna sen tonåren ärligt. SÅ det ska passas på den helgen. Och om vi inte räknat fel på det så är det nog julskyltningen den helgen oxå. Kan bli mysigt.
 Å så är det ju 4 veckor innan beräknad BF. Så då känns det x-tra säkert att vara i närheten av sjukhuset oxå ifall att liksom... Jag går ju givetvis inte gravid som alla andra.

Jag har förberett inför kvällens middag. Idag blir det flygande jakob,riktigt hihi. JA asså inte för att jakob ligger i den, utan för att det faktiskt blir det vi ska äta. Annars har jag sagt vi ska äta det, men som sist fått lagat annat då man glömt tina den dumma djupfrusna kycklingen...

 Sonen sover middag. Vi var ute och gick en promenad i det fina vädert innan. Han behövde frisk luft, jag med! Skulle ändå in på apoteket å hämta ut alla mina mediciner. Och det va ganska roligt denna gången faktiskt. När jag hämtar ut brukar det kosta ganska mycket pengar. Men nu var jag så högt uppe i deras "bonus system" att jag kom till kassan med full påse för 12 kronor (!) hahaha

Ahja sonen vaknar snart. då får vi väl äta mellis.

Over and out

Rolig natt!


 öööh näääää! ! !

 Inte denna natten heller kan ju tilläggas dock! Sonen sover vääldigt oroligt och det är ju förvisso inte så konstigt när det kliar och svider överallt.
 Men idag var nässelfebern mycket bättre. Han ska dock gå på Tavegyl i rätt stor dos några dagar till. Så nått dagis blir det inte verken idag eller imorgon då nässelfeber kan komma å gå huxflux som det vill.
 Vila & avvakta sa doktorn. Check!

 JA å denna mojjan kunde ju verkligen knappt finna någon ro då man ständigt, i varje vaken minut var tvungen att lysa sonen i huvudet med mobilen för att se så nässelfebern inte kommit tillbaka igen runt mun  och så...
 Ussha ja, ingen skoj natt alls!!!

 Men men, man har ju själv haft nässelfeber 100ggr så man vet ju vad det är och hur det känns!

Förresten, vet ni vad. Ganska så sjukt egentligen. Det är ju bara Augusti änsålänge. MEn för några dagar sedan köpte jag faktiskt årets första JULKLAPP hahaha. Sinnes eller hur!
 Men så kan det va! Snart jul ju, tiden går fort...

OVer and out

Fick söka Akut Läkarvård!


 Fyfan vad nervös jag blev innan asså.

 Maximilian har som sagt Nässefeber. Men lugn som en filbuke som jag alltid är så vet jag att det inte är någon fara så länge det inte sätter sig vid munnen... Man är ju inte usk för ingenting!
 
 Men vafan tror ni häner då? Fast han fått utskrivet Tavegyl tidigare i förmiddags utav läkaren, fått sin medicin så blossar hela ungen upp i huvudet och duktigt runt munnen så läpparna stod ut som 2 sugproppar..
 Helveteeeee tänkte jag, kasta in ungen i bilen å akut iväg till doktor för antihistamin. Väl framme tog läkaren emot direkt. Finns ju faktiskt ingen tid att spilla då det är livsfarligt när det sätter sig i munnen. In med en massa kortizon i ungen sen var det bara till att vänta och avvakta och se om det hjälpte.. en timme efter hos doktorn fick vi åka hem. Dubbel dos Tavegyl blev ordinerat gentemot det som ordinerades i förmiddags. Och minsta lilla det svullnar så är det bara att kasta in ungen i bilen igen...

 Fyfan, man kan bli rädd för mindre asså!

 Nu e han iallafall hyffsat pigg igen. Springer runt här i bara blöjja då värme gör nässelfebern värre...

 Får se hur det går nu...Over and out


Nässelfeber & Vab


 Ja vad ska man göra? har fått ringa jobb och tagit ut VAB nu. Står i kö till vårdcentralen för att få prata med doktorn. 3 dagen nu för Maximilian med nässelfeber och idag ser han verkligen kass ut. Benen är smock fulla och tröttheten ligger över honom.
 Han sover middag nu, REDAN ska tilläggas. Gnällig som bara den.
 Vet ju precis hur det är, själv haft nässelfeber 100ggr. Både kliar och svider nått så jäkligt. SÅ givetvis har verken jag eller Maximilian fått nån skrytmässig sömn inatt =(

 Fick avboka familje resan till Lalandia oxå igår. Skulle åkt i slutet av november. Men eftersom det endast är 4 veckor (!) innan BF för vår del så vågar vi helt enkelt inte chansa. Har ju 3 specialist läkare som följer denna graviditet. Å dom finns alla i ystad. Ganska långt till Ystad från Lalandia i Danmark då om det händer något.
 Å eftersom det gick som det gjorde sist så är både jag och Mattias x-tra nervösa inför denna grav, så vi känner oss tryggast med att stanna hemma nära dom som vet min medicinska bakgrund och dom som kan hjälpa om det är något. Så får det bli, det säkra får gå före det osäkra helt enkelt.
 Och så har vi ju förlovningsdag den 26é nov, och ett fint presentkort på LiveIt.se som väntar. Så vi tänkte minsann ta nån spa-helg eller något i närheten här istället =)

 Ja så ska det bli minsann!

nu ska jag fortsätta köa till vårdcentralen.

Over and out

Från ulrik till fotboll!

 
 Jodå, Mff gjorde precis mål, det vet iallafall jag med säkerhet då det just nu känns som om att han sprängt båda mina trumhinnor med sitt vrål....

 Annars har det varit en sådan där blandad dag. Förmiddagen började Ok, sen gick det nerför då jag efter lunch blev illamående igen, trots full dos lergigan i kroppen att jag hamnade hos ulrik en stund. Mitt i allt kom svärmor & svärfar. Men vad ska man göra?

 Sen mådde man bättre igen och vi fikade lite. Bestämde oss för att besöka Rönås Byakrog och käka, vilket vi gjorde. Självklart tog jag mina lergigan inte mindre än 1 timme (!) innan avfärd. Men tror ni det hjälpte? Nej då, Hann inte mer än svälja sista tuggan så började eländet igen...
 Hann precis hem, med en sambo som tvärnitade bilen på uppfarten och flög ut då han hade dörrnyklarna och låste upp för den akut illamående sambon....

 Ulrik väntade glatt, igen....

*dubbelsuck*

Ja vad gör man? inte lätt asså. Är väääldigt trött på detta iallamående/kräkningar asså. Trodde tabletterna skulle hjälpa till 100%. Nu känns det mer som om att det är 50/50 om dom hjälper eller inte =(

 Maten var iallafall god, och den intogs i trevligt sällskap i vanlig ordning. Maximilian däremot var på ett mer "tuffe/olydig" humör. Kasta saker. skälla ut en, slå efter en. You name it. Stundvis var han ju förvisso snäll oxå. MEn det e klart. Hur kul är det för en 15 månaders att sitta på resturang?

 Samtidigt så är jag orolig. Magen har börjat strula. Trög som fan. Så jag tar en stooor "snaps" med Laktolos dagligen nu för att hålla tarmen igång. Vill inte hamna som sist kan jag ju säga. För er som inte vet vad Laktolos är kan jag tala om att det är en form utav laxermedel / Tarmreglerande medel. Funkar ok, än!
 Dricker om en idiot oxå på order utav min läkare. Ja lyder minsta vink!

 Mamma och pappa har kommit hem igen från 70 års festen i Danmark hos Morrfar och Grethe. Dom hade nog haft roligt. Landade precis innanför sina egna dörrar och var väldigt trötta.
 Pappa hade som vanligt klantat sig och passat på att slå ett rejält hack i huvudet när tältet skulle upp. Ska vara en Björk till det asså. Är det inte Pappa, ja då är det garanterat jag! Vi 2 slår oss alltid. . .
 Mamma hade oxå passat på att skada sig lite. haha. Otroligt!

 Funderar på om jag ska ta och äta något. Frukosten fick jag behålla, det är oxå det enda jag behållt nere idag! Tyvärr. Är super sugen på Kräftor med vitlöksbröd. Har det hemma, men jääävligt nerfryst. Lär ju knappats hinna tina det innan solen går ner...

Ahja, får väl prova äta något, värsta som kan hända är ju att det kommer upp igen...

Over and out

Dumma skit fakta fördärvar!


 Jodå, igår blev jag upplyst om lakritsens farliga faror för havande kvinnor som nya undersökningar visar att jag snällt fick överlämna min väl gömda ask Salta Björnar som jag hade i väskan i vanlig ordning!
 Dumma dumma dumma Camilla, Allt är hennes fel. Så är det! Så nu får jag minsann hitta en ny last. För nån lakrits tänker jag iallafall INTE äta! så det så!

 Annars befann jag mig på en överrasknings-30-års-fest för tina igår. Lille fick busa några timmar hos Farmor & Farfar vilket visade sig vara uppskattat från alla håll å kanter. Maximilian hade varit snäll och haft hur kul som helst. Och farmor & farfar hade nog oxå haft mysigt =)
 Maximilian hade nog haft att göra igårkväll då han inatt endast vaknat 1 enda gång, ätit lite grann och sen sovit igen hihi. Trött kille =)

 Festen gick iallafall bra och tina blev överraskad. Så det gick ju precis som det skulle. Tyvärr fick jag lämna festen tidigt då jag hade sonen hos barnvakt. Sjuk sambo hemma och så är jag ju själv inte riktigt människa till att tro att jag klarar vara uppe länge heller.. haha ja sånt är livet!Än en gång, Grattis Tina på Din 30 års dag som faktiskt är just idag!!!


SNart kommer svärmor och svärfar hit. Ska ta en fika å så får vi se vad som händer. I eftermiddag/kväll kommer mina föräldrar hem ifrån Danmark efter att ha varit och firat Morfars 70 års dag igår och stannat över natten!

over and out


Underbara Lördag!


 Noooot!!!!

 Började med att jag glömt bort att jag bara precis nyss tagit mina tabletter för illamåendet/kräkningarna att jag åt frukost med sonen & sambo. Ikke smart någonstans kan jag ju tillägga!
 Kort stund efetr dejtade jag ulrik å mår nu som en skrutten gurka. Halleluja!

 Sitter å och kollat igenom lite bloggar, och för er som känner till bloggvärlden lite eller för den delen rråkar läsa kvällstidningarna ibland så vet ni säkert vem Kissie är.
 Asså, ärligt. Vet att jag inte är den enda på planeten som stör mig på henne, och jag lär definitivt inte vara den sista heller. Men den bruden är ju totalt puckad som människa!
 Nästan så puckad att jag faktiskt tycker synd om henne. Att hennes föräldrar glömde ge henne en hjärna att tänka med... Sen så är jag övertygad om att hon är en av dom falskaste som kan gå på 2 ben. Faktikskt!
 Jaghar sett dom 2 asvnitten om när dom packer in hon och hennes ärkefiende på en resa för att dom ska bli sams igen. Och ärligt, Kisse i sig finns INTE, bara bakom en bloggfasad. I verkligheten är hon en skrämd kattunge som knappt vågar andas!
 ORKA liksoM!!!

 Idag blir det lite fix å trix. En Lördag är en Lördag. =) Ahja, vi får se...

Over and out

Visste du att...


 Företaget Nintendo startades redan 1889!!! Företaget började med att sälja spelkort för att sedan utveckla det vidare till det Nintendo är idag... Coolt vaaa!

 Eller att en Mygga har 47 tänder. Bara det! bara tanken på att den lilla jäkla irreterande myggan har hela 47 tänder att hugga tag i dig med! Otäckt!

 JA nu vet ni det iallafall!

Har en sådan jäkla huvudvärk & frossa asså. Men har ändå lyckats traggla mig igenom undanpn. Úndanplockning, dammsugning, golvtvättning & lunch lagning.
 Ska ner i affären nu och se om jag kan hitta på nått fredagsgott till ikväll. Tänkte flrst laga Flygande Jakob till kvällsmat, men kom på för en stund sedan att jag glömt tina kycklingen så nu får det bli Laxfilé, Hollandiese sås, kokt potatis och broccoli istället. Fast det är ju oxå gott!
 Sonen kom lunkandes med sina skor nu i högsta hugg. Tror han vill säga något haha. Stackarn får Bisolvon nu oxå för sin jädrans hosta. Hjälper lite att stilla den åtminstone. Hans andra mediciner gör ju så att luftvägarna öppnas upp så han lättare får upp allt slem. dryyyyygt!!

 neeeh, 2 alvedon kallar på mig i köket nu, tror mitt huvud sprängs!

Fulväderts fel allting!

over and out

Recept!

 Efter förfrågningar lägger jag härmed upp mitt ganska enkla men underbart goda brödrecept!!!

Då jag själv "hittat på" detta och tar ingredienserna med måfå får det bära eller brista när jag försöker dela med mig haha


2 fransbröd eller 26 frallor

1 pkt jäst för söta dega (jäser bättre)
½ dl olja (valfri)
½ tsk salt ca
4 dl ljummit vatten
Mjöl till en slät deg. Hur mycket, ööööh ja du!


Blanda allt utom mjöl, när jästen smält kan du tillsätta mjölet.

Låt jäsa ca 1 tim, Baka ut bröd/bullar och låt jäsa ca 45 min till under bakduk/handuk!

200 grader på ugnen

10-13 minuter för frallor (tills dom är gyllenbruna)
45 minuter för bröden

Pensla gärna dom och strö på vallmofrö eller lägg över en skiva ost.
 Gott i degen är det oxå om du tillsätter solrosfrön, valnötter osv osv...


Lycka till & Smaklig spis


Tom på ideér!

 Har inte den blekaste aning om vad jag ska hitta på idag med lille. Sambon körde till jobb TROTS att jag bad honom att inte göra det samtidigt som han fortfarande är allt annat än frisk.
 Men när det gäller hans plikt-känsla till jobb & be honom att inte köra dit är det som att prata med en mur!!!

 Natten har varit lagom skoj då sonen´s infektions astma gjorde sig ordentligt påminnd efter kl 01.00. Host host i lass som tillsist slutade med kläkning/kräkning. *jippiii*
 Så nu är det bara att gå på alla mediciner, igen ska tilläggas... Men vad gör man?

 Men åter till min tristess...

 Klart, ja kanske skulle ta å gå ner, om vädert tillåter förvisso till bibloteket och hämta ut hans bok som vi så fint på hans inte mindre än 6 månaders kontroll fick ett presentkort på... Helt glömt bort det ju!
 Kunde ju oxå storstäda. Ja om jag nu känner suget liksom... Eller ja. Får nog börja med det så är det gjort!

Over and out


Min nya last!


 JA verkligen!!!
Godare lakrits finns asså inte att köpa på den svenska marknaden. Så enkelt är det ! ! !
Sedan knappa 6 dagar tillbaka har inte mindre än 5(!) hela askar glidit ner (av sig själv) i min hals. 
Askarna är ju inte direkt små heller...
 Givetvis har jag försökt att stoppa detta plötsliga begär utav svarta salta nallar.
Men det har ikke gått att stilla... Värst är nog att sambon oxå kommit på hur goda dom är.
Betyder det att jag måste dela med mig?

Medans vi satt å åt hemlagad lasange & sallad till middag ställde jag in min plåt med kola kakor. Så nu har jag 3 sorters småkakor hemma =) Tyvärr inte 7 sorter som man tydligen enligt gammal sed ska ha.
Fast sen å andra sidan är jag BARA 29 år gammal...

 over and out


Underredes Besikting!


 Ja idag började hela förmiddagen med att åka och lämna Maximilian hos mormor då sambon fortfarande är sten sjuk. Sen var det bara för mig att bege mig till Ystad lasarett upp till Specialist Mödran för stor kontroll eller som jag kallar det, kvinnlig besiktning!

 Idag skulle det, tillsammans med samma läkare/gynekolog/barnmorska som opererade mig för allt det där tragiska med stomi å det hela förra året genomgås en grundlig genomgång av hela bukhålan på mig med allt från Bebis till tarm.
 Man är ju givetvis orolig att det som hände sist ska hända igen. Går nog inte en enda dag utan att jag inte tänker på det. Så är det bara. Och jag vet ju oxå att jag riskerar att hamna där igen. Så ingen var mer glad än jag när jag efter den stora kontrollen idag fick beskedet att allt såg jättebra ut och bebisen växer som den ska. Tarmarna funkade fint och inga tecken finns att skåda att något borde fela.

*pew* Tror jag gick ner 10 kilo eller nått!!!

 Efter det bar det hemåt, hämta upp Maximilian hos mormor och sen hem till sjuke och äta sen frukost då jag inte direkt hann detta innan jag körde.
 Jag & maximilian har även varit en runda på net on net´s parkering i arlöv. Ja inte för att handla, utan för att träffa Kim & nicke som så snällt hade 2 barn grindar till mig. Tusen tack för dom! Dom behövs kan ni tro. Sen vidare iväg till burlövs center och införskaffa mig nya underkläder som passar, samt ett par mamma tights. Check, nu var det fixxat. Han även med en snabb dejt med Tina & Paula.

 Nu är vi hemma i lugnet igen. Ska snart börja med maten. Tänkte göra Lasange & Sallad. Så gott. inte direkt sambons favorit. Men eftersom han ändå knappt kan svälja, och förvisso ännu mindre smakar vad han stoppar in i munnen känndes detta som en bra maträtt idag!

Over and out

skumt!

Fick snällt efter att ha spenderat över en timme (!) med att rannsaka försäkringskassans hemsida då jag via deras telefon fick beskedet att deras linjer va överfulla och att jag skulle förska igen senare sjuka mig från jobb. Eller sjuka å sjuka. TA ut tillfällig föräldrapenning för att kunna ta hand om min son då sambon är för sjuk för att ens ta hand om sig själv.

 Tar ju tid att gå igenom vilka regler som gäller för vad och varför. Skit drygt, och försäkringskassans hemsida är inte direkt den mest funtade sidan att bläddra information på kan jag ju tycka. Men efter många om och men, hjälp från googel osv hittade vi fram till att man visst kunde ta ut tillfällig föräldrapenning för att ta hand om ens barn om den andra föräldern är sjuk och inet kan.
Check!
Hur svårt ska det va?

 Diagnosen hos läkaren blev ju Halsfluss som vi trodde, Bihålorna är inte bra heller. Han har ju redan kronisk bihåleinflammation kan man säga. Så det blev kortison sray till det, Migrän, Feber, Frossa, värk i hela kroppen, You name it he´s got it!!!

 Så här hemma lullar friska jag, med frånvaro från jobb. Känns helt sjukt att va hemma när man är frisk. Men vad ska man göra. Har försökt flera ggr att ringa försäkringskassan utan att ens komma i kö. Så fullt har dom.
Men, kom precis på fan. Kan ju fixxa det via internet jue. Har ju deras hemsida. åååh dumma Connie!!!

Passade precis på att åka ner å handla medans sonen sov middag och sambon låg halvdöende på soffan. Fick önskemål om halstabletter å kräm. Ja vad ska man annars svälja ner med en tjock & igenbommad hals?
 Väl där såg jag att dom hade fått in nya nektariner. Ni ser, jag är liksom inte som alla andra. Jag äter inte MOGNA nektariner & persikor. neh dååå; denne dansken äter dom hårda, torra, omogna haha!

Så till min stoooora förtjusning plockade jag på mig en drös med hårda omogna knappt solfärgade nektariner medans tanten bredvid klämde och kännde på varenda en för att få dom som var mjuka å mogna. Hon snekikade på mig hur titt som helst med en skum blick. Precis som om att jag inte skulle fatta att jag samlade på mig dom oätliga-omogna-frukterna liksom..

 haha Lite skoj va det!NU vakna sonen, så nu blir det mellanmål för hans del..

Over and out


Råkade...


 Precis baka en stor plåt choklad snittar... Så kan det gå!Bilen kör mig till jobb om 35 min! Strax väcka sjuklingen..

Over and out


Gårdagens Tips... Fast idag....


Köp INTE under några som helst omständigheter strössel på refill paket.. Never never never!!!

 Jag hade köpt en, öppnat flikan för nått tag sedan. Givetvis en sådan där flik man inte direkt kan återförsluta. Glömde helt bort det faktum igår att paket jäklen redan var öppen. Så vad hände.?

 Jo, jag drog ut paketen snabbt i all hast ur skafferiet, tänkte inte alls på i vilken vinkel jag höll den i och vips så hade jag 23.008.000.846 strösselkorn i hela jävla köket...
Snacka om att man just den stunden kunde sprängt bort skiten!!! Så från och med nu, ALDRIG strössel på refill, A L D R I G ! ! !

Btw, Varit hos doktorn nu. Mattias hade Halsfluss =( Stackare! SÅ nu har vi vatt på apoteket och hämtat ut Antibiotika. Han får ju liksom Maximilian inte lov att ta penicillin då jag är hyperallergisk mot det. Så det ska inte ens finnas i huset! Kan ju inte ens ta i penicillin med händerna.
 Nu ligger han iallafall väl nerbäddad i soffan, sovandes medans Maximilian växlar mellan lek & titta på tv som givetvis är igång på Bullibumpa.

 Snart jobb, ska bara hänga upp min tvätt =P

Over and out

Hela familjen bus hemma en vardag?!


 Vaknade imorse utav lille som satt upp i sin säng och med ljuv stämma nästan viskar fram "mammaaa".

Bara till att ta upp honom och över i vår säng för lite mys. För ni ska veta folks. Han har varit sååååå duktig nu i 3 veckor!!!
 Som jag nämt innan så har han ju mer eller mindre sovit i vår säng sedan han föddes. Visst har han sovit i sin egen säng med. När han sovit middag eller på kvällen när han somnat har han blivit lagd där men vaknat 2-3 timmar efter och krävt att hamna i rätt säng, hos oss!
 Det har blivit så då det under omständigheterna det senaste året med 2 stora operationer, smärtor osv inte gått för mig att ta mig upp/ner från min egen säng. Så enkelt är det!
 Men nu tyckte vi att lille börjar bli "store" och syskon är på väg. Så det var dax för lite ändringar. Sen så är han så stor nu så det känns som en hel karate-kid-film att försöka sova i samma säng som honom överhuvudtaget!

 SÅ, iallafall! I lite mer än 3 veckor nu har lille sovit i sin EGEN säng HELA natten själv! CHECK ! ! !
 Sen så har han oxå den senaste veckan inte fått välling på dagen alls. Inte ens en droppe. Utan enbart till Natten.
 OCH, hör och häpna, även den senaste veckan somnat SJÄLV i sin säng. När han börjat bli trött runt 21.00 snåret har vi lagt honom i sin säng, med sin nattflaska och sen godnatt, några minuter efter sover han som en stock!

Vår stoooora Kille ! ! !

 Idag vaknade jag som sagt av Maximilians ljuva stämma för att sedan runda av den mysigheten med att sambon som borde befinna sig på jobb skrämmer skiten ur mig med att helt plötsligt stå i sovrumsdörren och säga godmorgon. Jävlar va rädd jag blev!!!
 
 Då är han hemma idag, Sjuk från jobb, ska till doktorn nu vid 9 med en trolig halsfluss, stackare.
 För er som känner oss vet att Mattias sällan eller mest ALDRIG är hemma från sitt jobb. Ikke en chans.
 En mycket plikttrogen man som skulle ha kört till jobb med brutna ben om han så måste!
 Men han är inte kry alls. Synd om honom. Hoppas bara vi andra 2 slipper skiten. Jag ska jobba ikväll och sen är jag ledig i 4 dagar (!) å då vill jag inte direkt ligga sjuk. Räcker med att vi alla 3 låg sjuka i halsfluss dagarna innan jul förra året. Mindre skoj!

Ahja, Snart frukost tajm. Sen göra sig iordning och packa inför en tuff jobbekväll!

Over and out

//ps: Hamnade till sist igårkväll på Bo Olsson och fick köpt ett par sköna sandaler till jobb. 2 månader kvar! Tjo hej! //Ds

Ljuva 80-tal!

Rödluvan lyssnade inte på sin mamma,
Pinocchio var en lögnare,
Robin Hood var en tjuv,
Tarzan gick utan kläder å lekte med sin "apa" 
Snövit levde ihop med 7 män, den slampan,
Pippi jagades av socialen
Emil söp sig full i ungaår.Det här växte jag upp med, så klaga inte på hur jag blivit :)


Baka Baka baka...

Har varit och handlat in dem 3 sorters gryn, kärnor och mjöl jag saknade inför mitt bak idag. Bakar mitt eget grova bröd som givetvis är det godaste ni smakat.
 Nu är dom uttagna från ugnen och det har sedan en timme tillbaka spridits en underbar doft i hela huset. En av anledningarna till varför jag älskar att baka!!!
 Brukar förvisso inte bli sådär värst mycket över till mig då Mamma/Pappa och syrran/svåger kräver sin del av skörden...

   

Ser gott ut va =)

Räkningarna är oxå betalda vilket för mig är en riktigt skön känsla. Älskar att ha det gjort. Jag är ju en sådan där planerings/kontroll människa. Allt ska ordnas och fixxas i rätt tid.
Ordning och reda måste råda i hushållet haha

Det mest sjuka är att den härligaste "nöjd" känslan jag hade igår var när jag hade varit och handlat och gjort klippet med att köpa 3 via tvättmedel & 2 sköljmedel för 100kr på ica och därmed "fyllt upp" mitt tvätt skåp, mitt lilla lager. Gud vad sjuk man är egentligen...
Mitt andra förråds skåp med schampoo, balsam, handkräm, Tvål, disktabletter osv är redan välfyllt..
Gud asså. Blir det krig kommer vi vara renast i sjöbo =P

Nu ska ja bara vika min sista tvätt, så jag slipper se det. sen är allt klart!
Lille sover middag men vaknar nog strax oxå. Då får vi äta lite mellanmål!

Kom aldrig iväg till Burlövs center alls idag. Kanske ta det i slutet på veckan istället. Eller så drar vi till Bo olsson efter middag? hmm, vi får se..

Ska snart laga kvällsmat oxå, så det utsvulta andra halvan får mat i sig när han kommer hem.

Idag blir det...

Hembankade snitzlar på fläskfilé, Rostade rotfrukter, sallad och kryddig dip!

Gott Gott!!!Over and out!

Btw, undra vad sambon säger när han snubblar över min inköpta back läsk som enbart innehåller Ramlösa naturell?
Han som inte tycker om Backläsk, ännu mindre ramlösa..

Bebisen ville ha, ja så var det nog!


glömde helt...


 Funderade på häromdagen då jag hörde på radion att Malmö festivalen satt igång. Inte fan visste jag det. Blivit för gammal tro (?) om jag skulle packa Maximilian in i bilen å ta en tur dit, kika lite. inte varit där på minst 8 år om inte mer. Men att gå på festival i fulväder UNDANBEDES ! ! ! Så det blir nog ikke iår, heller....

 Någon som varit där inne? är det värt det? Man ska liksom ändå köra 5 mil, hitta parkering osv...
------------------------------------------------------


 Glömde oxå säga att vi nu är i v 23. tiden går sååå fort!!!

----------------------------------------------

Känner inte ens för att vara social idag. Är botten trött. Känner nog bara för en myse ensam dag med bara mig å Maximilian. Lugn och skön. Iallafall nu på förmiddagen åtminstone.
 Har knappt hunnit träffa min son sen i torsdags något större jue.
 Bara varit jobb!

--------------------------------------------------------

Pillan hjälper dålig idag. Mår illa som fan, får nog ta en till...

--------------------------------------------------------

Just det ja. Veckans stora nyhet. Jag ska minsann bli "gammel-kusin" !!! Jodå, kusinen min ska få bebis 3 veckor efter oss =) Hur skoj som helst. Blir många "björka-ungar" nu i samhället hehe


Over and out


Flera dagar har gått...


 Ja det märks att man rastat fläsket i högt tempo i fredags, lördags, söndags & måndags på jobb.. NU är man bokstavligen helt slut i kanelen. Är ledig idag, sen jobb imorgon igen. Men det blir iallafall en "skön" vecka. För jag är ledig i helgen och har ovan på allt tagit semester på Torsdag & Fredag. Har lite läkarbesök och så. Och eftersom jag går till Specialist så tar man snällt den tiden man får, för annars får man vänta i flera månader på en ny. SÅ det va bästa sättet att lösa det på! Blir iallafall 4 hela dagars ledighet på raken. OCh det är inte fy skam minsann!

Regnet det fortsätter att falla. Kan egentligen inte ens kalla det att "falla" för skiten fullkomligt öser ner! Så trött på det. Man kan inte göra ett skit. Inte ens lönt att försöka cykla en runda, gå till en lekplats eller gå en sväng med vagnen. För när himmlen öppnar sig så är det med buller å bång. Får ju simma hem...
 Känns precis som om att sommaren är över. Men samtidigt brukar vi få en liten glimt av "rest" sommaren nu i aug/sep, så vi får väl invänta den antar jag.

 Med Maximilian är allt bra. Han sitter just nu, i vanlig ordning och tittar på bullibompa. Med sig har han en skål med några havrepuffar. Han ääälskar havrpuffar! Så han myser riktigt nu!
 Själv borde jag platta håret då jag la mig med blött hår. Det i sig är egentligen inte värre än om skiten får självtorka. Men en tur med plattången hade nog räddat förödelsen!

 Funderar skarpt på att åka till Burlövs center. Måste ha ett par nya sandaler till jobb. Dem jag har är slitna och jag får ont i fötterna utav dom. Jag har alltid köpt ergonomiska svin dyra sandaler till jobb. Men eftersom jag går på havandeskaps ledighet om ca 2 månader så känns det inte lönt att köpa dyra nu. Bättre att köpa ett par ordentliga när jag återkommer till jobb efter mamma ledigheten. Det är ju liksom mer än 1 år dit ju.

 Haha, å min irretations lista denna veckan har ökat kan ni tro!

1. När man inte knyter en knyt i ena hörnet på avfallspåsen på jobb innan man sätter den i bingen. För så fort du kastar nått annars så åker hela jävla påsen med. SKIT DRYGT!

2. Omänskligt Fjäsk

3. Folk som inte kan hålla en enkel hastighet på vägen.

4. Sambo som "glömt" hur man viker tvätt.

5. Kalvsylta!!! värre än hundmat fan


Är så sjukt sugen på kräfor, igen ska tilläggas. Med vitlöksbröd, citronmajonäs och färsk citron. lite majjo på en skiva vitllöksbröd, på med en massa nyskalade kräftor & sen pressa på lite citron. MUMS! Vi åt det förvisso häromdagen. Men jag är lika sugen än. Kan man äta det 7 dagar i veckan tro?

Neeeh, NU skiter jag i detta, räddar håret medans det finns en chans, Hoppar i kläderna å så får jag väl äta nått oxå. Tog min tablett för en halvtimme sen, så snart är det fritt fram för frukost!

Over and out!
Thai-mat VS Bada på badet?!


 Ja, idag när Mattias kommer hem från jobb skulle vi snabbt trycka lite spagetti & köttfärsås i huvudet och sen direkt iväg till lågedamms badet i Hörby med Maximilian och bada.
 åååh, nu tänker ni alla, inte bada förrens det gått minst 1 timme annars får man kramp.

 Skärp er, det är en myt!

Bara något era föräldrar tutat i er för att ni ska äta i lugn och ro!!! Så, nu var det gjort.

 Men, så ringde brossan Robert. Undrade om vi var sugna på Thai-Mat. Ni som känner mig vet att jag aaaaldrig är sen på mat från Asien överhuvudtaget ! ! ! Så nu är badet flyttat till imorgon och Thai-mat ska njutas med brossan när sambon kommit hem!

 Älskade Opel´n är hämtad efter Servicen och jag är "glada" 4000kr fattigare. Wiihooo. plus att vi måste köpa 4 nya däck då dom är superslitna tydligen. Dubbel-Suck!!!
 Tur man jobbar nu så man tjänar ju betydligt bättre än med mamma peng. *pew*

 Maximilians böcker kom idag. Han kasta sig över dom och skulle "läsa" direkt. Jätteglad. Och nu går han runt med dem en och en å ska bläddra lite här å lite där. hahaahja, snart käk...

Over and out

Senil?


Vaknade med en farslig fart imorse kl 08.30. Skulle ju lämna sonen till Mamma kl 08.45 då jag senare skulle iväg till tomelilla och lämna Opel´n på service. Satan vad brått vi fick. Men iväg kom vi i tid och bilen blev lämnad i tid oxå. Check!

 Väl i sjöbo skulle jag köpa med mig frukost och så skulle jag, mamma & Maximilian äta frukost ihop. Syrran ringde om att jag skulle köpa med smör, så det gjordes och trion blev en femmion haha.
 Men när jag kom hade dem senildementa redan ätit frukost så jag fick snällt bre en macka och äta själv. Svalde ner den med en kopp kaffe. Flabba lite om miljöfördärvelse och sen hem igen med en övergnällig son.
 Väl i bilen på väg hem mådde jag duktigt illa. Underligt tänkte jag, men men, får väl ta en tablett till när jag  kommer hem då. Men väl hemma fick jag flå upp dörren i an jädrans fart och snabbt ut på toa. Hej Hej Ulrik!

 Då slog det mig. Vi stressade så imorse att jag glömt ta min tablett för illamående. Så där var det svaret. Fyfan, inte en dag till utan pilla! IKKE!!!

Nu ska jag strax packa ut sonen i bilen, sen ivaj och hämta hans böcker som kommit med posten och iväg till Tomelilla och hämta min älskade opel. Hyrbilen jag har nu, är förvisso oxå en Opel, Men en slö satan till bil asså!!! Måste man växla ner för att köra om e det ingen bil jag vill ha. Och jag är van vid min Opel Vectra Turbo Sport eller Bmw´n numera. Så då funkar det inte med för lite ponnysar under huven!

Over and out!

Svett-lanaaaa....


 Ja! Kännde mig verkligen som det idag. En riktig svett-lana. Jag som aldrig svettas fick sådana värmebölje/svett atacker på jobb idag att jag blev helt yr i bollen. verkligen! Jätteobehagligt. Fick sätta mig ner flera gånger för att "hämta" krafterna. Underligt, undra varför det blev så?

 Var på apoteket innan för att hämta ut smärtstillande till sambon som kom hem sjuker från jobb, samt alla mina egna mediciner. Men tror du inte att recepten gått ut. åååååh typiskt. Så nu ska min lediga dag imorgon spenderas med att köra till Tomelilla för att lämna min kära Opel på Service, sen ta hyrbilen hem till mamma som har Maximilian medan jag lämnar bil, för att sen jaga min läkare så jag kan få nya recept. Skit skoj! NOT!

 Men men, måsten är måsten antar jag!

 Åhhhh, när jag hämta Maximilian på dagis idag så fick jag ett sånt där "aaaawe-moment". Kom in i hans kapprum och skulle ta hans skor, jacka och ryggsäck, och vad möts jag utav. Jodå, Hans leriga nyinvigda gummistövlar med flames på, regnbyxor samt regnjacka i minst lika geggigt skick. ååååh, man liksom verkligen såg på kläderna så kul han haft på dagis idag trots fule-regn-väder. Hur han hoppat i vattenpölar osv.

 Vårt lille-stora gryn ! ! !

 Köpte förresten en Orkidée idag. Super söt med lila blommor. Frågade blomsterbindaren hur jag lyckades hålla den levande då just "blommor" tycks dö ovanligt fort hemma hos oss annars.
 Då börjar han bladdra på en massa om södersida hit å dit, norrväst bla bla.... Och slutar allt bladder med att säga,

"-vattna bara var 10é dag och ställ den inte i direkt sol".

Ja men Människa, säg det då förfan tänkte jag. Ja fattar fan inget om södersida hit å dit. Solen den går upp å den går ner och det räcker bra för mig! Orka bry sig om södersidor å öst bla bla sol... Öh NÄ!

Som att höra en läkare bladdra på en massa Latin för att sen 10 minuter efter säga, Det är bara Halsfluss!


Ahja, Sambon sover sen länge på soffan, dålig som han är med kass hals, Migrän och värkande rygg. Sonen somnade för en stund sen och jag sitter här ensam och ugglar. Ska väl oxå snart gå å lägga mig, Varit en lång dag underligt nog!

Ahja.

Over and out


Är redan i v 22 =)

V 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.VVi längtar så!!!


Gärna förslag å OVANLIGA coola Pojk/flick namn =)


Barn-Böcker!


 Maximilian har en favorit bok. Den heter "Min stora ordbok med flikar - På bondgården". Denna bok fick han i dop present och är en bok full med underbara bilder i tecknat format och med en massa "flikar" man kan öppna och hitta nya biler i. Maximilian fullkomligt ääälskar denna boken och den "läses" tusetals gånger dagligen. antingen själv eller så kommer han lunkandes med boken i näven och vill att vi läser för honom.
 Var inne på förlagets hemsida häromdagen och fann till vår stora förtjusning att det fanns 3 böcker till i den serien. "i stan", "I skolan" och "på semestern". Givetvis var jag tvungen att beställa dom till honom. Tyvärr var den ena slut, men dom andra 2 är på väg med posten! Längtar till tusen att få ge dom till Maximilian när dom kommer i brevlådan! Och för ynka 75 kr/styck var det ju knappast dyrt heller. Å då ingick portot =)

 

För er som har barn 1-7 år kan jag rekomendera dessa. Passar till alla barn där det för dom störra finns gåtor och klurigheter i som ska lösas =)
Du hittar dom på Adress: --->  www.Tukanforlag.se <----

Står just nu och steker hemlagade köttbullar till ikväll. Blev så sugen på det med brunsås, potatis, Asier och lingon. Så det får det bli till middag ikväll minsann.
 Skulle ätit frukost tillsammans med Syrran & Oliver kl 9 idag. Men yrpannan tilll syster åt frukost precis innan hon kom och hade helt glömt planen. Virre virre! haha!
 MEn det blev kaffe och för barnens del lek samt att Maximilian snällt utdelade inte mindre än 3(!) bitmärken på stackars olivers arm. ååååh detta jävla bitande, hur får man bort det?
 Syster tog honom 3é gången gilt på bar gärning  och han fick en utskällning som hette duga. MEn det har hänt förr och det tycks inte hjälpa... Jobbigt!

Ahja, lille sover middag nu iallafall, jag ska häänga upp min tvätt och sen ska vi hem till mamma och fika med dom nybakade Kladd-muffins jag gjort till henne på hennes egen order med vispat grädde...

Over and out

anti-Fotboll

Medans grannen klipper sitt gräs, sambon pular med sin bil och Maximilian sitter å läser sin favorit bok för tolv-hundra-femte-gången passar ja på att skiva lite.

 Igår kunde familjen inte åka iväg och göra något då det vankades mycket viktigt fotboll kl 16.00 prick!!! Mff spela, och sambon var såld. Så vi bestämde att vi skulle hitta på något som idag istället. Men tänker ni, ni kunde gjort något innan kl 16 ju. Jo men visst. när jag tagit mina lergigan på morgonen/förmiddagen så är denne dansken totalt utnockad i 2-3 timmar. Därefter "bakis" å yr i pannan... Så innan 16.00 var det dåligt någon idé och tro att vi kunde fara på tripp.
 Däremot såg jag fram emot dagen idag. Vi blev bland annat bjudna på middag hemma hos min bror, Robert. där skulle vi infinna oss kl 16.00, great!!!

 Men ser du, fotboll är fotboll och sport är sport! I min värld inga favoriter, faktiskt! Men tror du inte att fredagen den 13é i detta hishållet hoppade över en dag. Jodå. Efter en stunds fotboll stängs macthen ner. Pga av REGN! Men ååååh... detta i sig rörde mig inte en milimeter i kroppen tills sambon så snällt avslöjjade att detta då innebar att matchen antagligen skulle bli av som idag istället, dock samma tid.
 Och visst, idag kom den fulla bekräftelsen. Fotbollen spelas om idag kl 16, middagen hos brodern blev fint inställd och ännu en tråkig dag utan aktivitet var att vänta...

Hurraaaaa för sport!

Jag packade iallafall in sonen i bilen och for på balkong kaffe hos tina en snabbis. Sen hem igen. Jag och Maximilian handlade med oss Pizza hem. Så den delade vi alla 3 på å nu pular sambon med bilen igen. Själv har Maximilian och jag vikt tvätt och sitter nu natta klara och pysslar och har oss.
 
Nästa helg som kommer jobbar jag som en gnu. fredag, lördag och söndag. Så då lär det ju inte hända ett smack på "hitta på fronten"... Så familje aktiviterna får snällt vänta 14 dagar. Skoj, nooot! Må nästa helg igen vara en FOTBOLLS fri helg. Annars blir jag deprimerad minsann!!!

 Måste en dag till H&M faktiskt. Måste få köpte hem ett par eller 2 av "Mamma-Tights". Mycket i min garderod kommer jag ju inte direkt i längre. Köpte ju en massa nya kläder i början på sommaren. Men det hjälper inte direkt nu. Har dock bestämt mig för att efter denna sommaren slänga ALLA gamla sommarkläder jag har. Kläder som är från förra året och bak. Genom min viktresa, graviditet, stomi osv har det inte direkt varit lönt att köpa nya sommar kläder så man har mer typ sytt in den befintliga garderoben och haft den en sässong till.
 men nu är det slut med det, allt skit ska ut när sommaren är slut.Och jag får med glädje se fram emot att inhandla en ny till nästa sommar!
 Fast det lite känns som om att denna sommaren redan är slut!

 åååh, kom precis på, Mattias lovade att vi skulle åka och bada med lille efter jobb en dag nu i veckan. Lovat är lovat och så ska ske. Jobbar nån kväll, det vet jag.  men med närmare eftertanke hade imorgon passat bra. Jag är ledig och kan ha allt packat å klart för hans hemkomst. Wiii ska nog föreslå det!

 Med illamående pillerna går det bra. Måste tas dagligen för hoppas jag över en pilla är det kört. Men tar jag dom bara så mår jag verken illa eller spyr.  Och det är skönt som fan måste jag erkänna. Nu ska bara den dr förbannade tröttheten/dåsigheten ge med sig Så är jag ännu mer nöjd!

 Förresten. Vår familj är liksom frukt-o-maner. Här går kilovis i veckan och med vissq furktpriser är detta inte med glädje det alltid köps in. Men det är nyttigt, så det ska finnas.
 så det var med stor glädje att ica supermarket hade erbjudande ¨på nektariner, kivi, päron och persika i korg som jag pinsamt nog köpte 10!!! Hela korgar utav. Ja folk glodde. Men älskar man frukt så gör man haha!!!

säkert inte en frukt kvar i slutet av veckan iallafall! Så är det

Nu ska det bytas på sonen...


Over and out

Ibland är reklam bra!


 Ja ta den där reklamen för VANISH tvättmedel. Har alltid skrattat åt den. Som om det säger ADJÖ till fläckar. neeeeh, tror ja inte på. Kan inte mitt flytande Via ta fläcken, kan inget och då kastas plagget omedelbart.

 MEN; så var sambon å ja i Ullared. Vanish tvättmedel där var superbilligt, så vi köpte en burk. Mest för att testa. "-Säg ja till rosa, Adjö till fläckar" great!

 Målet med köpet var egentligen lite att BEVISA en gång för alla att det bara är fuffens. Visst, många vänner har sagt att det är bra. Men det är fan mitt Via oxå!

 Igår skulle jag försöka rädda Maximilians tröjja. den finaste han har enligt mig. Då den underligt nog hade blivit attackerad av Tomatsås.
 Jag la den fint i blöt, med mitt underbara VIA. Därefter tvättades den inte mindre än TVÅ! gånger. Detta gjorde dock inte ett smack nytta mot fläckarna, utan dom satt kvar på samma ställe med samma glans ändå!

 Då slog det mig. jag har ju den där lilla burken rosa skit. Vi testar, upp till bevis. in med en skopa i maskinen. satte dock bara tvättmaskinen på "snabbprogram" = 20 minuter och när maskinen pep var det med riktig "mot-bevisa-skiten" känsla som jag öppnade luckan. . . .

Men ta mig fan asså ! ! ! Alla fläckar borta och tröjjan ser helt ny ut!!!

Pinsamt nog får jag erkänna. ibland är reklam BRA! och i detta fall är det super.

 Vanish är verkligen bra. Och jag kommer föralltid äga en burk rosa från och med nu!

over and out


Långa dagar!


 När man inte jobbar blir dagarna super långa och tråkiga. Det är bara till att inse. OCh eftersom jag inte direkt mår så bra är ju alternativet tröst-äta skräpmat/gotte i soffan framför en bra film inget alternativ alls att fundera på! Jag borde dammsuga & tvätta golv. Sambon skulle gjort det när han var ledig men han "glömde". Samtidigt som han igår tömde ut ALLA Maximilians leksaker på golvet så han kunde "leka" med allt, och sen samtidigt trots påminnelse "glömma" plocka upp allt igen i lådan innan han gick å la sig för natten.
 Så nu sitter jag å tittar på Bombnerslaget i stora rummet och har kommit överrens med mig själv att jag mest pga av det, ska städ-vägra!

 Samt ge han straffet när han kommer hem att eftersom han inte kunde städa upp efter sig så jag fick fria ytor för städning så får han minsann städa allt SJÄLV..

 Vad tycks? hihi

Ahja, jag har tvättat, å fixxat. Mått illa, kräkt upp frukosten, igen.... Jag har nästan gjort mitt idag!

Så det så!

Z - Som i Zombie!

jo precis så kände jag mig igår efter att ha tagit lergiganen efter att Mattias kommit hem. Min läkare avrådde mig att ta dom när jag var själv hemma då folk i allmänhet reagerar olika på dom. Så jag lydde...

 Fyfan säger jag bara. Jag brukar inte reagera på piller överhuvudtaget. Ju mer trötthet dom utlovar destu piggare blir jag. Men ikke denne gången kan jag lova.
 Kände mig totalt utslagen. Huvudet vägde 3 ton och John Blund bokstavligen stod å stampa i varje öga. 2 ggr somnade jag som en stock på soffan. (vilket jag ALDRIG gör) Däremellan försökte jag koncentrera mig på Tv´n som var igång. Inte för att jag direkt har någon koll på vad vi såg på. Men ändå!

 Nu förstår jag iallafall varför läkaren inte tyckte jag skulle jobba nu på ett par dagar. Det hade ju aldrig gått, inte en chans! Så fort man sätter sig ner så somnar man ju! Jisses!!!
 Min läkare bekräftade oxå det som många sagt till mig. Det tar ett par dagar för kroppen att vänja sig å efter ett par dagar så släpper tröttheten av tabletterna oxå. Great! Då håller vi för det!!!

 Dom hjälpte iallafall mot mitt illamående. Fick dock ett annat konstigt mående på köpet, men men. Kunde åtminsone senare på kvällen få i mig 2 knäckemackor UTAN att verken må illa eller kräka... Hejja näringsintaget!

Ahja, detta ska nog bli bra!

Over and out

Piller-triller...


 Ja så känner jag mig ibland asså. Går ju som dom flesta vet på en del mediciner för att både det enda och det andra inte fungerar som det ska i min älskade kropp.
 Idag var jag hos doktorn, fick en akut tid och till min stora förtjusning var det MIN läkare som hade jouren idag. Me like! Han kan mig utantill och det tycker jag är bra. Med alla mina "åkommor" är det skönt att slippa rabbla upp hela ens liv varje gång man söker sig till sjukvården faktiskt!

 Lämnade blodprover för ett par dagar sedan till honom oxå. Å dom hade han fått svar på. Ja, givetvis till min (ikke) stora förvåning var dom ju precis som vanligt katastrofala IGEN!!! Halleluuuuja...

 Förvisso inget som chockade verken mig eller min doktor då jag spytt som en kruka i 4 månader... Tja, inte för att dom annard brukar vara sådör värst bra ändå. Men denna gången var dom ju helt klart snäppet värre. Why not!
 Dosorna ökades på varenda pilla jag tar. och Lergigan är numera insatt för mitt konstanta illamående. Check! Kan ju bli spännande detta. Som tur är så är jag ledig i helgen. Och det passar ju bra då jag INTE får arbeta nu på ett par dagar minst då man tydligen blir ganska dåsig/trött av dessa tabletter. Inte för att jag brukar reagera på sådana tabletter. Men man vet aldrig. Och eftersom jag jobbar med det jag gör, Usk i äldreomsorgen går det ju inte att jag dåsar ovetandes omkring och har hand om liv... Ja, doktorn tyckte inte det iallafall.

 Så nu får vi se. Hoppas så att det hjälper. För jag giter ärligt inte detta mer!!!

Btw, En glädjande sak är dock att jag och Mattias äntligen igårkväll kom övverrens om vad plutt i mage ska heta! Skönt att det e klart! hihi. sen vet man ju aldrig om det visar sig inte passa när h*n är ute. Men det får vi ta då!!!
 Givetvis avslöjjar jag det inte. haha. inte för någon. Namnet avslöjjas om 18 veckor ca! *elak*


over and out!


Kräk-Fia!


 ja precis så känner jag mig. Ligger med huvudet i toaletten dagligen. Mår som en råtta! Illamåendet kommer och går och det kan jag till viss del stå ut med. Men om jag ätit, Så betyder det i 9/10 fall att jag hamnar med huvudet i toaletten Max 30 minuter efter. Så trött på det asså. För att inte tala om att jag efter information hos Barnmorskan vid detta laget ska i normala fall ha gått upp 5-7 kilo. . .  Jo men visst....

 Denne dansken har i dagens läge. Befinnandes i vecka 21 gått NER 5 kilo!!! Fast det e ju klart, hur ska man gå upp nått om man knappt får behålla maten nere. Ok, ska väl vara lyckligt lottad då jag får lov att behålla Kaffe ( brukar dock må illa efter) Nektariner, persikor och Loka... Hurra för det! Vilket näriingsintag.

 Tur att det är bra med knytet i magen. Bebisen växer på bra och verkar inte bry sig ett dugg om mina dagliga dejter med "ulrik"
 Fick gå hem från jobb idag. Efter att flera gånger försökt äta på jobb men knappt hunnit svälja sista biten innan maratonet till personal-toaletten börja gav jag upp. . . Imorgon ska det ringas till doktor. Nu får dom minsann ge mig något som hjälper.

 Tack alla dock för tips och trixs. Jag har prövat olika husmors tips och receptfria piller nu. detta hjälper tyvärr dock inte ett smack =(

Jaja, Kräk-fia loggar ut nu och hoppas på en snäll natt!
Over and out


Fredagen i efterhand liksom!


En underbar Fredag med strålande solsken hela dagen i Ystad Djurpark
tillsammans med Svärmor/svärfar!

Låter bilderna tala för sig själv =)
Vi =)Maximilian bara äääälskade getterna =)
Och så var dom ju supertama och super snälla oxå!Iväg å titta på alla djuren med farmor och farfar!

  

Massa bus Hela dagen!Blev ju en tur i vattenlandet oxå.
Maximilian ääälskar ju att bada!!!

 

Farfar köpte ett fint gosedjur till Maximilian.
Givetvis var har tvungen att skojja till det å visa farmor hihi
ser ni vad han gjort haha
Det roade iallafall Mattias till max hahahaMaximilian tyckte om sitt nya gosedjur och vi döpte han till "Faffe"

Tack för en underbar dag!

 det ska ju absolut göras om!


Nu blir det gos med sonen, jobb imorgon igen och första dagis dagen på 1 månad för Maximilian.


Over and out!


Jobb Jobb jobb....

Bara att vänja sig. Man ska jobba i 35 år till haha! hääärligt!

 Jobbade kväll igår. 12.00-21.00. Innan passet tog slut känndes det ypperligt rätt att byta morgonpass med kollegan. Istället för att jag skulle bröja klockan 08.00 vilket för min del är lite halv sovmorgon, bytte jag ner mig till 07.00.. ahhh det kvittar tänkte jag, en timme hit eller dit. Vi får ju hjälpa varandra när det krisar...

 Imorse kännde jag mig inte lika sprudlande över den iden asså. Lille vaknade kl 05 och var allt annat än glad. När han äntligen somnade om var jag ändå redan vaken och gick upp med tanken, logger jag kvar kommer jag somna om och därav försova mig... Upp Upp i all hast!!! Klä dig, gör vad du ska, och så håll köft och se pigg ut!

CHECK ! ! !

Ska alldeles strax köra. Kanske känns bättre i eftermiddag när jag får gå hem kl 15.00 istället för 16.00... Fast efter knappa 6 timmars sömn har jag svårt att se att det skulle spela någon roll asså...

 Och ja flickor och pojkar. Jag ska uppdatera om vad vi gjorde i fredags. Lägga upp lite bilder å så. Mest för att alla inte har tillgång till min Bilddagbok.  Och JAAAAA sjöholm. jag ska ändra min Graviditetsräknare här på höger sida till en mer aktuell. Vi ser iallafall hur många dagar gammal maximilian är. Att det sen itne kan vara hälsosamt att gå "över tiden" med 400-nått dagar är en annan sak haha
 saken är den att jag personligen INTE kan ändra ett smack. fattar nada. Så min svägerska ska laga & fixxa har hon lovat!!!

 Neh, ivaj till jobb. Koppla koffein dropp på sig själv. japp det lär behövas ! ! !

Over and out!!!

Detta lilla liv som lär sig så mycket...

åååh, han lär sig hela tiden. Suger till sig som en svamp.  Denna veckan lärde han sig några nya ord bland annat. Såsom "Piiiii" (när nåtgot luktar/smakar äckligt).
 Du kan numera fråga honom om han har "pii" i gumpen (bajsat) om han har det svarar han "piiiiiiii" och viftar äcklad med armarna framför näsan eller svarar "jaaaaa"
 Har han däremot inte bajsat får du ett snällt å trevligt "neeeeeeej" HiHi =)

Han förstår så mycket nu oxå med vad saker å ting är och vart dom finns. När han vill berätta något för dig å du inte förstår så säger du bara till honom att gå och hämta det han menar. Så knallar han iväg och kommer tillbaka med det han prata om... Hääääääärligt!

Fick höra igår att han faktiskt blir mer å mer lik mig. Jag ser edt inte själv. MEn kanske är det så. Själv tycker jag fortfarande Maximilian är en kopia på sin farmor, sin pappa och sin kusin Theo...
 Man kan ju hoppas att fisen i magen blir lik mig då. Så har vi "vars en" att likna hit å dit hihi!
 Landat i vecka 20, tiden går så fort. Tycker den springer iväg. Inte så som när jag vänta Maximilian. Gud asså, vartenda dag var som en minut... Tiden var EVIG till max... emn inte denna gången, inte alls. I denna takten känns det som om att vi har vår lillfis i famnen redan imorgon...
 Ska nästa vecka, när jag har en ledig dag (har ju börjat jobba och startar med att jobba helg) sortera alla Maximilian spädbarn/bebis saker. Så vi vet vad vi måste komplettera med sen. Maximilian är ju sommarbarn och detta blir vinterbarn. Så lite varmare kläder blir ju ett måste!
 Ska städa & skura ner Cresent Vagnen nu oxå. Och förbereda den för Liggdel så smått. Maximilian har sin Sulki nu. Och det funkar fint. Fast ja fårn början inte ville ha en sådan.. haha shit happens. Men jag är super nöjd!!! Så länge det inte är snö å slask man ska köra i dock ! ! !

 På måndag väntar en helt ny tid i våra liv. Jag ser faktiskt fram emot med det stor förtjusning. Då börjar "allvaret" och vardagen. Båda jobbar full tid, jag med mycket oregelbundna tider, dagis ska passa in. Hämtning hit å dit. När jag jobbar kväll lämnar ju jag, men då får Mattias hämta när han kommer hem och i sin tur aggera duktig pappa och stå och laga mat till sig och Maximilian minsann.
 Äh, blir väl som så, att denne dansk lagar och förbereder i vanlig ordning så det bara kan micras eller värmas när det önskas... Ja, sån är jag!!! haha

 Nu ska jag strax slänga sonen i bad. Skitt som en gris mellan fingrar å tår haha!!!

 Bloggar mer sen. Måste ju berätta om vår underbara tripp idag!!! jaja mer om det sen..

 Over and out

Onödiga saker som faktiskt är bra att ha!

Sitter med un 33 cl burk cola. Blev skit sugen, öppnade den, tog 2 klunkar och nu är jag mätt på den. Menat på att jag inte direkt är sugen på mer cola. Så nu kan jag sitta här och skämmas. För jag har alltid skrattat åt dom som har sånna där "burk lock"... Mest för att om man öppnar en burk läsk så dricker man väl upp den oxå?!
 Dumma dansk sitter nu och önskade att hon hade ett sådant lock liggande... För denne burk Colan är ju snart varm och avslagen... Suck! eller rättar sagt dubbel-suck!

 Den danska fläskesteken fräser på fint i min ugn. Ska bli så gott. Är så himmla sugen på brun sås, potatis och en massa tillbehöv som Lingonsylt, Gelé eller varför inte men EGNA inlagda ättiks gurkor ? *hungrig*

 sen så har vi fått upp vår fina ljus krona i smide oxå. Rakt ovanför matrumsbordet som vi ville. Det roliga är att jag hittat en liknande på Bo olsson, dock för halva priset än vad denna kosta. Men sambon som är smides allergiker totalvägrade att äga en sådan. Dagen efter hittar han en liknande i en antik båt affär nere i skillinge hamn, dock med gamla båtrep bundna om kring. Och vips så får dansken sin älskade smides tak krona medans sambon är stolt över sitt köp sitter sambon och är lycklig över att ha lyckats få in ytterligare en smides sak i hemmet hehe!!!
 Vad tycks? Själv tycker jag nu att vår matrums hörna är komplett =) Så nöjd minsann!!!

 Ahja, nu ska jag väcka sonen som underligt nog efter bus med theo först decka efter kl 14.00. HAn som annars somnar omkring 12.00 liksom...

 Imorgon är det jobb. Halva jag längtar, halva jag vill gräva ner mig, gråta och inte synas.... Undra vem av dom 2 som går på jobb imorgon... Samtidigt har sambon semester i 1 vecka till.. DUBBELSUCK! vi kunde myst 1 vecka till tillsammans.. Dumma jag planerar korkat jue!

 Ja, och nu när vi ändå klagar av oss lite. Fyfan för denna dagen iallafall. Som jag har fått hälsat på "ulrik" idag (toa) Detta förbannade illamåendet börjar stiga mig till huvudet!!!

Tur att jag får behålla mina nektariner nere iallafall...

 over and out!!!

Ps: Som lillknytet har sparkat idag. En riktig vilding! Och man känner det så tydligt utanför magen nu. Helt underbart! Och så ovanpå allt så har jag fastnat för ett namn. KAn inte skriva här för då avslöjjar jag ju vad det blir. Och det ska jag minsann inte göra än. Men gud vad jag älskar detta namnet!

Haj svaj

RSS 2.0