Ja då var sommaren över. Varför det undrar...

mms_img40045 (MMS)

Ja då var sommaren över. Varför det undrar ni . . . . Jo! För abtt jag idag faktiskt köpt vinter skor till barnen haha


LISEBERG =)

 i lördags så bar det iväg i ottan till Liseberg med våra kära grannar!

kl 8 hoppa vi på den fina bussen som vart abonerad för oss å 4 timmar efter med ett stopp på Macdonals var vi framme.

 Ja denne dansken är ju sådär lagom (skit rädd) för karuseller. Å det e inte bara för att dom är lite (mycket) läskiga! Utan oxå för det faktum att jag blir så in i helvetes åksjuk i dom med.
 Men ni kan tro att denne dansken mer eller mindre åkte varenda (barn) karusell på hela området haha!

 Och trots att det mer eller mindre ösregna från vi kom till vi sen åkte hem på kvällen så hade vi superskoj. Mattias som blivit något mer "försiktig" sen ungdomen gav sig heller inte upp i nån stor karusell inte. Å vissa va ju så jäkla stora, snabba å livsfarliga att ja mer eller mindre fick hjärtklappning bara utav att titta på dom =P
 Maximilian njöt i fulla drag, han ÄLSKAR ju karuseller =) Han va över allt å ingenstans. Lisebergs kaninens "Nappometer" var man kunde lämna sina nappar å aldrig se dem igen tyckte han dock INTE om haha undra varför!


 

 Vi åt god Pizzabuffé där. smaska glass. Ja valde en stor mjukglass med massa strössel, Mattias en isglass å Maximilian en Barnmjukglass med choklad sås.
 Dock slutade med att Jag åt barn mjukglassen å Mattias fick torka strössel i hela vagnen efter Maximilian haha!

 Vi vann inte en enda nalle, inte heller nån enorm choklad kartong. men vi smaska på baconchips. Utnyttjade för min del inte mer än 3 (!) regn kappor hehe

 Men trots den öppna himlen va det verkligen superskoj, å trevligt sällskap gjorde ju susen =) maximilian åkte en massa karuseller med sin bästis Daniel, grannpojken =) Å när kvällen va slut å vi åter befann oss på bussen så fick Maximilian en Liseberg Kanin (Gosedjur) utav Daniel. Åh så glad han blev. Å han berättar flera ggr dagligen för oss att han fått den utav just DANIEL! hihi

 Just jaa, jag å mattias intog spökhuset. ja höll på att skita ner mig, mattias tyckte det va sådär =) å så önska vi oss nått i önske dammen meee =)
Jaja. Nu ska vi strax iväg på frulle i vår hemliga frulleklubb haha.

Over and out

Sinnes asså!


 Jag kan ibland bli så förundrad över hur folk kan bete sig mot sina medmänniskor. har man ingen skam i kroppen?
 Kan man verkligen va nöjd med sig själv? vad hände med likvärdig respekt?

 Ja vet att jag är alldeles för godtrogen. Jag har fått lida för det i många omgångar. men sån är jag! Jag tror gott om alla tills motsatsen är bevisad.
 Ska man verkligen behöva ändra taktik å behandla alla som idioter tills DOM bevisat motsatsen?

 Det gör mig så ont att många goda människor behandlas som skit av sina respektiva, familjer å vänner... I don´t get it?

 Vi har förfan bara varandra. Så håll ihop herregud!

ååååh vad irreterad ja kan bli!

Wiiiihooooo! ! ! Mammas älskade hjärta kom...

mms_img13674 (MMS)

Wiiiihooooo! ! ! Mammas älskade hjärta kom minsann med i barn gympagruppen. Vecka 36 börjar han. Oliver kom minsann oxå med i gruppen. Pågarna kommer ha såååå skoj. Nu blev jag glad. Natti folks


Att vara Mamma

Någon sade att det tar sex veckor att bli normal igen efter att du fött barn ..."någon" vet inte att när du väl blivit mamma blir inget “normalt” igen.. 

* * * 

Någon sade att instinkten säger hur du ska vara som mamma ... "någon" har aldrig haft en treåring med sig till affären.   

* * * 

Någon sade att det är tråkigt att vara mamma .... "någon" har aldrig åkt med i en bil som körs av en som nyss fått körkort.

* * *

Någon sade att du är en ”bra” mamma, ditt barn ”blir bra” ... "någon" tror att det följer med intruktionsbok och garanti till barnet. 

* * * 

Någon sade att du inte behöver en utbildning för att vara mamma ... "någon" har aldrig hjälpt en tolvåring med matteläxan. 

* * * 

Någon sade att du inte kan älska ditt andra barn lika mycket som du älskar ditt första ... "någon" har inte två barn. 

* * * 

Någon sade att det svåraste med att vara mamma är förlossningen ... "någon" har aldrig stått och sett sitt barn gå på skolbussen den första skoldagen. 

* * * 

Någon sade att en mamma kan sluta oroa sig när hennes barn gifter sig ... "någon" vet inte att ett giftermål ger en ny svärson eller svärdotter under hennes vingar. 

* * * 

Någon sade att en mamma har gjort sitt när hennes sista barn flyttar hemifrån ..."någon" har aldrig haft barnbarn.

* * * 

Någon sade att en mamma vet att du älskar henne, så du behöver inte säga det till henne ...  "någon" är ingen mamma.

//Hittad på nätet...


SÅLD!


 ja det va himmlans roligt att ja fick sålt korgstolen så snabbt. Tror den åkte ett par minuter efter ja la ut annonsen både på facebook å här i min blogg =) Stabilt!
 Spjälsängen är fortfarande kvar för försäljing. Någon som är sugen?

 Annars så va planen att hålla Maximilian hemma från dagis idag (vilket ja åsse gjorde) för att ta en skogstur tillsammans med Syrran å kusin Oliver med korvgrillning å mys!
Men efter det har åskat, ösregnat å haft sig halva natten fram tills morgonen avbokade vi den tanken. och det hela slutade med frulle hemma hos systeryster istället.
 Ja det gick ju ingen nöd på barnen som va minst lika glada över att få busa inomhus med varndra som utomhus.

 Mest vi som störde oss på vädret då vi faktiskt sett fram emot vår planerade utevistelse!

 Pima-Ballerina är betydligt bättre från sin förkylning nu, så det ser lovande ut tills Lissebergs turen på lördag (peppar peppar)


 jaja, Nu skriker sonen att han önskar en skål med Chips, Vilket han givetvis kan fetglömma =P Päron heter det!

over and out

Spjälsäng i bok. Inkl madrass å spjälskydd...

mms_img53848 (MMS)

Spjälsäng i bok. Inkl madrass å spjälskydd. Superfint skick. Bottnen Kan ändras till 3 lägen. 200 pickadoller.


Hängande Korgstol med 2 kuddar säljes. 500...

mms_img53847 (MMS)

Hängande Korgstol med 2 kuddar säljes. 500 pickadoller. Uberskön att sitta i ;-)


Anmält!

 Japp, nu har ja anmält Maximilian till en barn-gympa grupp =)

Är övertygad om att han kommer tycka det är skiiit skoj =) En gång i veckan, gympa, busa å ha skoj samt träffa kompisar! Check!

 Sen så har hon framkallat lite foton. dax å fylla på fotoalbumen som jag slarvat så med samtidigt som ja lite grann har försummat barnens scrap book album. Eller rättar sagt, Maximas. Inte hunnit tror jag att jag kan skylla en skvätt på!

 Sen är förstoringar oxå beställt, men dom kommer nog i slutet av veckan. DOm andra har ja redan fått. =)

 Har fikat med vännen idag samt hunnit städa å handla. Middagen står på spisen å puttrar. För första gången har den ännu ovanliga "slöe-Connie" köpt en kättfärsås.MIX. Ja skam på mig. Men ja kände för att vara matlagnings-lat idag. iiiih, förlåt, ska inte hända igen!

 Jaja, Maxima vakna nu. Stackar är förkyld som attan. Hoppas hon är helt frisk till lördag dock. Då ska vi alla tillsammans med grannarna till Lisseberg.

 Btw, ska man eller ska man inte åka till Malmö festivalen iår? hmm...

over and out

Jippiiiiii. Fotboll ikväll!! Så jäääkla gl...

mms_img53846 (MMS)

Jippiiiiii. Fotboll ikväll!! Så jäääkla glad ja blir. Jag menar, nu slippwer ja ju helt att poppa popcorn å slänga mig i soffan å se musikprogrammet True Talent på tv3 och istället lyssna på sambon som skriker fula ord från tv soffan medans ja istället viker tvätt som är så skoj. Lyckliga jaaaaag .. . .


Syskonen glassgrisar myser i solen efter d...

mms_img54418 (MMS)

Syskonen glassgrisar myser i solen efter dagis å bravader. Man får passa på. Känns som om att hösten står runt husknuten å lurar . . .


Härliga sommar

Sommar sol å kaprifooool liksom.

 Ett hääärligt dopp i grannarnas superfina pool är inte illa.
Jag å maxima bad tränar inför egypten resan. Gillas skarpt.

Jodå det är jag på bild inte en strandad val som man först skulle kunna tro hahaha


Helsingborgs Tropikarie


 Ja där va vi idag =)

 jag, Maximilian, Maxima, Moster Milla å kusin Oliver.

 Hela morgonen började med att syrran skulle hämta oss kl 08.30. Men i ren panik ringde hon strax innan. Vansinnig är nog mer ordet haha.
sambo pelleplutt hade parkerat bilen dagen innan utan att slå en tanke på att tanken faktiskt var tom. Så imorse startade inte bilen. Fanns inte en droppe att tillgå. Antagligen har pelleplutter rullat in på ångorna haha

 Så vi fick köra dit, pelleplutt fick snällt lämna jobbet då det inte fanns någon bensindunk att utnyttja. Han hade på jobb, kom med 5 liter så vi iallafall kom ner till bensinstationen. Systeryster va nåååågot irreterad kan ju alslöjjas =P

 Men iväg kom vi tillsist. Å Tropikariet rekomenderar ja veeerkligen till allt å alla. Fan va roligt å spännande där var. Både för barnen å för oss vuxna.
 Syrran fick en Apa som hoppa rakt över huvudet på henne å snärta henne med sin svans. Jag fick en fladdermus som missbedömde sin flygtur något å smacka rakt in i kinden på mig. Snacka om att vi båda gallskrek i panikdå vi gått in i ett halvmörkt rum å inte hitta ett enda djur där mer än träd å grönska. inte en tanke hade vi på att djuren faktiskt va LÖSA därinne hahaha

 I ett annats "rum"/ Avdelning. fick vi en apa under vagnen som värga lämna den. å när apan väl lämnade syrrans vagn hoppade den upp i min där lille Maxima satt som givetvis blev skiiit rädd hihi
 Ja så kan det gå.
 Vi fick klappat ormar, tittat på Hajar, grävt efter fossiler. Oliver hann t.o.m klättra över en mur och smyga in till Ödlorna å klappa dom haha

 men iallfall, det var veeerkligen skiiit roligt. Efteråt fikade vi i deras cafë för att sedan bege oss hemåt. Väl på hemvägen babbla vi om hur lätt det är att köra fel å hamna galet. Å vi som skulle köra av i Lund hamnade helt plötsligt i Arlöv. Ja så går det antar ja haha. Vi prata för mycket om felkörning att vi faktiskt till sist missa avfarten å körde fel själva!

 Nu är iallafall alla hemma helskinnade, utan varesig fladdermöss eller apor i vagnen, tror ja iallafall!

 Kräftskiva strax med grannarna. Dom kommer hit å givetvis är allt redan klart. Hann t.o.m efter vi kom hem både busa med barn och baka ett Ost/Bacon bröd som vi ska ha till kräftorna... jaja over and out

ps// Tackar för en underbar dag sis å ollebolle =P

Lyckad Adotion. Grattulerar liksom. Haha. ...

mms_img28090 (MMS)

Lyckad Adoption. Grattulerar liksom. Haha. Maxima har adopterat Maximilians sjungande anka. Han fick den förra året i påskpresent utav farmor och farfar. Men efter att ha vuxit ifrån den lite tog lillsyrran tillfället i akt. Hon verkligen ääälskar denna sjungande anka. Den leks det med massor om dagarna. Den är med i bilen å numera i vagnen oxå. Ankan gör henne glad hihi. . . En riktig favorit i repris! Over and out


Sommaren över?


 Lite av den känslan har ja faktiskt just nu....

 Idag började en ny fas i livet igen. Ja inget allvarligt så. Men idag började Lille-store på dagis, IGEN! Har haft han hemma heeela sommaren, vatt överallt å ingenstans. Men idag fick vi landa i verkligeheten igen...
 Flög upp strax efter 8 imorse. Väckte Maximilian, gjorde han iordning för dagis sen såg han barnprogram en stund medans ja gjorde irodning Maxima. Ut i bilen, vi som skulle gå egentligen, men vi va sena...
 Kom till dagis, Maximilian har längtat så. Han for in, fann oliver på direkten (kusinen) å iväg for dom. Ja kalla tillbak ahonom å sa att vi skulle vinka å så kunde ja få en puss.
 Både jag och Maxima fick en ordentlig blöt puss medans han vinka hastigt med ena handen och iväg med Oliver över gården =)
 Inga tårar ingenting. Skönt. =) Bara en glad dagis-Kille som skulle leka massor =)

Så här sitter jag och Maxima ensamna nu. Känns skit skumt, och TOMT! Ska hämta honom kl 14 igen. Känns som om att klockan kommer gå skiiit sakta!

 Va roligt dock, för i hans fack, som inte varit använt i snart 3 månader låg 3 foton som hans mentor tagit på honom =) Roligt =)

Jaja, kanske skulle renbädda, eller städa, eller nått?

Over and out

Min Kropp ! ! !

Stod och titta mig i spegeln och tänkte på uttrycket

"Min kropp är MITT tempel"

Yeah riiight.......!!!

Vilket århundrade byggdes den?!?
VEM fan har gett dom bygglov för att bygga ut ???

Och vart FAN tog fastighetsskötaren vägen..??!!.......


Hej hopp


 Helgen har vatt super å dagen gjorde sig idag då vi stack iväg å fikade med bästa sara å liam, sen vidare å gjorde klipp på blöjjor och ovan på allt så tankade ja bilen för 13.10kr/l CHECK!

 Jadu, e man hemma mamma gillar man kap å billga saker haha

Va på bästa tjej kräftskivan i fredags med barndomsvännerna från grundskolan. Lika skoj alltid. Vi åt inte bara gott vi hade helt enkelt skitkul. å när natten smög sig på hämtade brossan micke en något fuller Connie å levererade henne till ytterdörren. =)

 Söndagen bjöds det på Middag i skillinge med underbar varmrökt lax från det lokala rökeriet, och givetvis fick ja handlat hem varmrökta räkor som ja aldrig ätit innan (va skiiit gott) samt varmrökad makrill.
 Då vi ska ha kräftskiva med grannarna på fredag passade ja på å köpte lite x-tra =)

 Idag blir det hemlagad hamburger tallrik när sambon dyker upp om en stund. Sen ikväll hem till syrran på kvällsfika å lite barnbus..

 Har kommit på att ja minsann ska införskaffa mig en Micki spis med vask till Maximilian i julklapp. Han fullkomligt ääälskar detta med att "laga" mat å grejjor. Sen då komplettera den med kaffekokare å lite sånt =)
 Bo Olsson hade erbjudande nu på den. kostar annars över 800kr men nu kunde du få en denna veckan för 499 =)


Man kanske skulle ta å slå till? Bättre att köpa lite julklappar då å då så man itne står med hela kalaset sen i december.
 oooh neeeeh tänker ni. Har hon redan börjat jultänka...

KLART! Ja e FRÖKEN FRAMFÖRHÅLLNING FÖRFAN hahaha


 jaja, nu vakna Pima-Ballerina

over and out

Premiärtur minsann! I förmiddags stack vi ...

mms_img23863 (MMS)

Premiärtur minsann! I förmiddags stack vi å handla. Å eftersom ja skulle handla lite mer så fick det bli bilen. Maxima som annars brukar sitta i vagnen eller i sin bilbarnstol placerad i kundvagnen fick idag sitta på sitsen i kundvagnen då maximilian föredrog att sitta i själva korgen. Passar ju fint då han ändå närsom är för stor för att sitta i sitsen då den endast håller för 15 kilo. Maxima satt som en donna å ramla inte åt sidan en enda gång utan satt som en fast klump betong å roa sig med den där kedjan man fäster vagnarna ihopa med under hela shoppingturen haha. Nu är iallafall barnen lämnade till mormor för en 2 timmars passning dår jag nu sitter på bussen på väg mot arlöv till kvällens efterlängtade tösa kräftskiva. Wiiihoooo. Mattias e hemma vid 16.30 å då hämtar han pluttsen. Har en snäll bror som hämtar mig inatt kl 24 . Tack Michael. Känner inte att samhället är till att lita på så ja e inte sugen att pendla hem med buss/tågbyten i storstaden en fredag natt ensam. Ett våldtäckts försök har ja tyvärr redan fått genomgå som ung. Inget jag någonsin vill uppleva igen. Så ja e glad över att brossan ställer upp för sin gamle syster å ser till att hon kommer hem säkert nu när hon blir lite på lyset haha. Jaja over and out


3 generationers mysdag idag!


 Ja eftersom vädert är som det är- Regn Regn å åter regn så är det ju inte direkt konstigt att man klättrar på väggarna härhemma. Sonen likaså. Svårt att hitta på nått i detta fulväder liksom. Blir mest inomhus bus å det ger intelika mycket som ute aktiviteter, så är det ju.

 Frågade mamma om hon va sugen på att hitta på något idag. Att hon fick välja precis vad hon ville. Och givetvis, eftersom hon fick välja fritt blev hon helt tom från ideér haha

 Men vi bestämde att vi skulle ta oss en tur till Bo Olsson. Mest för att göra något, och komma hemifrån lite. Å snabb som ja är så hann ja googla fram ett "stop-alternativ" =)
 Så vi for iväg, Mamma, jag å barnen. IN om boan, kolla på allt å lite till, samt att ja fick köpt en "Surprise" till morgondagens värdinna på årets tjejmiddag som går av staplen imorrn kväll =)

 Sen for vi på äventyr. Överraskade mamma med en tur inom Nostalgimuseét som ligger utanför tomelilla, ett hääärligt 50 tals museé. Skit intressant =)
 Å eftersom mamma är född 58 så var det ju en massa som hon är uppväxt med. Ja där va precis allt att titta på. leksaker, köksutrustning, tandläkarhus, bilar, motorcyklar osv osv...
 Efter det for vi vidare till Eriksgården som ligger utanför sjöbo å fika/Luncha =) Hade en helt hääärlig dag trots all ful-regn!

 Imorrn ska det handlas på förmiddagen. Fixxas, donas i vanlig ordning. Sen vid 14.30 lämna kidsen hos mamma för passning, kl 15.00 går min buss till arlöv =)
 tjejmiddag´s kräftskivan startar kl 17.00. Som ja längtar Haha.  Gamla gänget från mellan/högstadiet. Vi e bäst liksom haha

 Nu ska ja gosa ner mig med sonen i soffan å titta på hans nya filmer. Dom kom idag. Han är ju numera totaaaalt förälskad i Chugginton, Tomas tåg å som länge, RORRI hihi
 Alla är vi nybadade, å lille Pima somna redan vid 8. Matad, babad å klar. Den lilla donnan har utöver sitt krypande numera oxå lärt sig att från liggande ställning SÄTTA SIG UPP å sen vidare upp i stående ställning. Tur vi sen ett tag tillbaka sänkt spjälsängen till botten =)

Over and ourt

Jadu idag har det vatt full rulle minst sa...

mms_img73529 (MMS)

Jadu idag har det vatt full rulle minst sagt. Vid 11 kom tina, paula å paulas 3 töser samt cicci å emilia på fika besök. Barnen har bokstavligen busat non stop precis hela dagen. Alla barnen har lekt superfint tillsammans å inte bråkat en enda gång minsann. Kryss i taket hahaha. Har varit en helt underbar dag får ja säga! Nu till tidig kväll åkte alla hemåt till sitt, vi åt kvällsmat å en oerhört trött maximilian som inte fått sovit middag sitter med tunga ögon å tittar på när pappa klipper gäset. Han höll sig underligt nog länge. Ända tills kvart i åtta innan han decka sittandes i soffan framför Rorri haha maxima strax efter... Trötta små troll. Redan 8 va ja klar med alla måsten å poppade en liten skål popcorn å bädda ner mig i sängen framför tv. Nu sitter ja här, rastlös å tom å funderar på varför ja inte njuter av stillheten å egentiden. Hmmm underliga kärring tänker ni säkert... Tja sån e ja. Har själv satt mina barn till världen å vill väl egentligen inte va borta från dom alls. Visst, vissa dagar är roliga å andra kan va jobbiga. Speciellt eftersom Maxima är 100% mammig. Bara ja som gäller... Men ja älskar varje minut iallafall.... Jaja nu är det livet på BB på tv. Kanske glo på det? Eller sova? Who knowes? Mattias skulle köra brossan till sin vän där han för tillfälligt har sin 4-hjuling. Det är förvisso snart 2 tim sen. Tror dom har lite mycket att snacka om, testa, motor, köra, hästkrafter .. . Ja you name it haha.. Over and out


WOW säger ja bara!


 Har nog fan lyckats göra dom godaste kanelbullarna EVER! Så jkla stora, luftiga, mjuka, goda osv... HEmligheten, jodå, släng i en ½-1 tsk bikarbonat i degen.. Jepp Jepp!

Annars har ja hunnit frulla med Mamma. Köpte med frallor från bagaren å när vi kommer hem till henne så har hon minsann hembakat Mamma bröd på diskbänken. Gissa vad ja ville ha liksom.
 Fick med mig ett bröd hem, det gillas. min mammas bröd är bäst!

 Spillde kaffe på min nya vita tröjja hann jag oxå med. Idiot är jag som aldrig lär mig att jag INTE kan ha vita kläder då dom endast är vita frn affären å hem =P

 Disken är fixxad, bullarna bakade, tvätten vikt, köket städat, pannkakor till sambon gräddade... Jodå, vi har ju hunnit vara lite effektiva idag trots alls.
 Va uppe om NETTO å skulle köpa kräftor som dom hade på erbjudande denna veckan. Men som vanligt, tror ni dom hade fått in dom. neeeeh dåååå! Jävla skit butik!
 Frågade en personal var kräftorna va, då erbjudandet började gälla igår enligt deras reklamblad. Vet ni vad ja fick för svar?!

- Neeeh, dom kommer först på Onsdag eller torsdag. För vi har inte plats i butiken...

Amen skojjar du?! Ha då förfan inte det i ert reklamblad som Måndagens erbjudande...
Så trött på den butiken, hälften av det dom har i sitt reklamblad kommer aldrig in i butiken, å den andra halvan är redan slutsåld Måndag morgon kl 09.00 när dom öppnar.. Förklara det liskoM?!

jaja, Maxima kryper både hit å dit. Försöker fånga Maximilians bollar, men varje gång hon kommer i närheten å försöker ta den med handen puttar hon bara bort den längre haha

 Va i ystad hos Polisen igåkväll. Fixxade pass till sambo å dotter.. Guuud så söt Maxima blev på sitt passfoto hihi =)

 JaJa, nu mer fix å trix! Ska nog byta ut lite gardiner tror ja!

Over and out

Han är bättre, jippi!


 Sonen är betydligt bättre. Han har inte fått något smärtstillande alls idag då jag velat se hur han rör benet utan påverkan av Ipren.
 han är något försiktig, bra det ju! Så idag å några dagar fram får det bli lungt å stillsamt. Han ska helst vila benet så det får läka av sig själv. Så vi myser här hemma. Blev en förmiddagstur hem till svägerskan. Så kusinerna bus åt isglass å såg på film, Perfa! Båda barnen sover middag sen nån timme tibax. Ja har passat på att fixxa å dona härhemma. Samt smällt ihopa en Kebab Paj, ja varför inte liksom haha.
 Mer så är maten klar å bara till å värma sen ikväll, för direkt när Mattias kommer hem från jobb så ska vi in till polistationen i Ystad å kirra Pass till sambo å dotter..

 Jodå, våra barn har olika nationalitet, idiot regler som pågår.. Sonen fick min Nationalitet när han föddes. Asså danskt medborgarskap. När dotten föddes ändrades reglerna visst, för först fick vi papper på att hon blev dansk medborgare. Sen några veckor efter ett nytt beslut då dom bestämt att hon fick svenskt medborgarskap istället (?)
 jaja, vi är iallafall i jämnvikt, 50/50 liksom. Ja å sonen danskar, dotter å sambo svenskar... Shit happens!

 Nu ska ja strax väcka barnen. Funderar på att Bussa in till Ystad å sen möta upp sambon där. Kanske ta en glass i hamnen eller nått?
 Ah vi får se. Börjar mulna på så man vet ju inte riktigt hur vädret ska bli..

 over and out

Wiiihooooo . . . Gissa vem som lärt sig kr...

mms_img41436 (MMS)

Wiiihooooo . . . Gissa vem som lärt sig krypa liksom... Försiktigt tuffar hon fram. Små små krypsteg. Hihi


Hemma från sjukan...


 Ja då va sonen hemma igen. Röntgen visade inga fel på höften. Vilket va superskönt. Han ska nu få full dos Ipren för smärtan å så får vi se.
 Är det inte bättre tills imorrn ska vi komma igen direkt igen.

 Han haltar fortfarande, men har inte så ont men det i sig är ju inget konstigt eftersom han får smärtstillande.. Det blir iallafall lugn och ro för hans del. Vila står på schemat misann!

 Imorrn börjar Mattias jobba efter att ha varit hemma i 4 veckor. Tråkigt! Tiden går för fort. Men snart är det November å då blir det lite semester igen å en underbar resa till Egypten med familjen å svärpäronen =) Som vi längtar!!!

 jaja, over and out

Till Akuten med sonen =(


 Ja då va Mattias på väg in till Akuten med Maximilian efter att ha pratat med Vårdcentralen. Skönt att vår VC är öppen på helgen oxå =)

 Han va hos grannen nästan hela dagen igår å busa, inga problem alls. Ja kom hem från jobb kl 21.00 å barnen busa å hade skoj, Efter en halvtimme sa ja till Maximilian att han skulle gå upp å sätta sig i vagnen för vi skulle hem.
 Han skutta upp i vagnen å vi traska hemåt. Väl hemma TOTAL VÄGRA han att lämna vagnen. Bara sådär liksom?!  Å efter att ja burit in honom å gjort han nattaklar å satt honom i soffan sa han att han hade ont i benet. Han vägra sedan gå från soffa till säng utan även då fick ja bära honom.
 Fanns absolut inga sakdor att skåda. inte så mycket som ett blåmärke eller en spåga... (?)

 Han somna iallafall nästan direkt å har sovit inatt. Men så imorse, samma visa igen. TOTALVÄGRA att gå på benet. Å när vi sådär "tvinga" honom för att kolla läget halta han som bara den tills han nästan föll ihopa då benet inte alls ville bära honom =(

 Ringde ner till Vc som berordra oss att åka in direkt med honom på akuten då han hade alla symptom på att det va nått med hans höft...

___________________________________________________________________

"Ständig eller tilltagande värk i ett ben utan att något syns på benet

Mindre vanligt är att barn kan ha ständig värk i ett ben. Särskilt små barn har svårt att avgöra varifrån smärtan kommer. Värken kan förvärras när barnet går, och ibland haltar barnet. Någon svullnad av lederna eller på benet kan man inte se. Sådana besvär kan bero på någon förändring av höftleden, till exempel coxitis simplex, "snuva i höften" eller någon annan övergående höftledssjukdom. Det kan också någon mycket sällsynt gång vara tecken på en blodsjukdom."

____________________________________________________________________

Ussha, ja e så nervös nu. Mattias åkte in med honom. Ja e hemma med Maxima. Ska egentligen iväg å jobba kl 15, men får nog ta ut vård av barn skulle ja tro.
 Maxima kan ju inte va hemma själv direkt. Å SSk på VC sa att det inte var omöjligt att dom la in honom under natten på observation. så någon barnvakt tänker ja inte skaffa heller. Nej ussha. Nervös, ja!

Ställde ju mig å baka Moosterbullar, skulle koka ägg å ha en riktigt mysfrulle med familjen. Istäället blev det till att Packa en väska till Maximilian å iväg in på akuten =(

Jaja, håll tummarna för han att det inte är nått allvarligt..

over and out


Maxima har fortsatt feber. Middagen hos vä...

mms_img67053 (MMS)

Maxima har fortsatt feber. Middagen hos vännerna blev därför inställd. Hoppas så hon snart blir frisk. Så helgens nöjje blev för min del utbytt mot jobb. Kvällstur både idag å söndag.


Nu jääävlar reser vi ! ! !ååååååh lyckliga jag, eller rättar sagt, LYCKLIGA VI ! ! !

i November drar lilla familjen tillsammans med Mattias föräldrar på en veckas hääärlig solsemester i underbara Egypten ! ! !
 Längtar som faaaaaaaaaaaaaaan =)

 Ska bli så underbart så ja knappt kan fatta det själv. Å denne dansken har liksom typ inte rest ett skit eller för den delen sett nått större i lilla Sverige. Sant, hon har inte ens varit i Göteborg, å ännu mindre i stockholm.
 En gång, i unga år var hon på en halvtokig resa i Turkiet...

 Så detta ska bli så underbart, så spännande så ALLT ! ! !

Hit ska vi, till Mirabel Resort om ja inte minns fel på namnet, ja e ju litta snurrig på det förtillfälligt. Ja mina värden va ju som vanligt INTE bra, vilket resulterat i 5 kg plus på vågen, förvirrad som en höna å trött som ett as.. Älska min kropp asså?! Not!
 Dom brukar säga "min kropp är mitt tempel" Ja får nog fan kontra med... "-Min kropp är min jävla ruin" haha!

 Jaja, bara till att bita i det sura äpplet än en gång, öka medicinen å se glad ut!

 Iallafall, här kommer en bild på vårt paradis ! ! !Fatta grejjen. Å så ett sånt där super barnvänligt hotell me. PERFA säger ja bara!!

jaja, natta kidsen nu, eller sonen iallafall. Maxima somna för ett tag sen. med en rumraket för att dra ner hennes 39.5 i feber. Hoppas så att febern är borta tills imorrn, Vi ska ju iväg till Ystad Djurpark. Hoppas det är en sån enkel sak som tänder på G.
 För hon visar inget tecken på sjukdom överhuvudtaget. bara feber...
 jaja, det får tiden utvisa..

 over and out

112 för andre gången på mindre än en månad! Rekord?


 Ja ta mig fan att ja fick ringa 112 igår igen. Jajemensan, andre gången på mindre än en månad som ja brukar det nummret. Sinnes! hur ofta sker det liksom...?
 Igår var det en alkis, En kvinna, som stup full å lite till ramla i korsningen utanför vårt hus å helt enkelt blev liggandes där då hon verken kunde röra sig eller för den delen tala pga av sin höga promillehalt!
 Å så i denna vämen, jo men tjena!

 Där låg hon, pissa å spydde ner sig själv, försökte flera ggr att resa sig själv vilket resulterade i att hon föll å slog skallen i asfalten istället...

 Men när väl Ambulansen kom, mer än 40 min efter samtalet med 112 hade hennes Alkis polare dratt med henne till hennes lgh tvärs över gatan..
 Ja sa till Ambulans personalen att dom nog fick kolla till henne för hon va verkligen inte frisk. å säkerligen i denna värmen och efter att ha druckigt som ett as precis hela dagen nog både var uttorkad å alkohol förgiftad..

 Ambulansen tog över, å ja gick in med barnen... Undra så hur det gick?!

 Hennes terass dörr var iallafall öppen imorse, så ja antar att hon lever åtminstone..

_________________________________

 Annars så har Maximilian börjat med en massa roliga "Svar-på-tal" meningar. haha Ja garvar som fan varje gång...

 Svar som...

"- Sa jag juuuu"
"- Inte Heller deeeet"
"-Okaaaj dååå"

 kan få vem som helst att garva i olika sammanhang!jaja, annars går dagarna till Bad, glass å slappe. Orka mer i värmen liksom? njet! Imorrn bär det förvisso av till ystads djurpark med farmor å farfar. Maximilian längtar som ingen annan. Han ska på "semester" som han säger haha.

 over and out

Man ska ju inte klaga, men faaaan vad varm...

mms_img59767 (MMS)

Man ska ju inte klaga, men faaaan vad varmt det är. Barnen är på 3 rundan i poolen nu. Maten puttrar på spisen. Blir fläskfilepanna med smörstekta kantareller , klyftpotatis å sallad... Vi har, hela familjen sovit middag. Vilket var väl behövt efter en nattsömn på under 4 timmar då sonen inte funnit ro utan nog haft en jädrans växtvärk... Funderar på att traska upp till video butiken å hyra film sen. Inta värsta ryggläge i soffan å bara halvdö till en spännande triller kanske? Jaja. Vi får la se sa göteborgaren....


Bloggar lite snabbt från mobilen. Har haft...

mms_img72776 (MMS)

Bloggar lite snabbt från mobilen. Har haft en underbar weekend i ullared med sambo å barn samt min bror michael å hans familj. Vi har bott i stuga i ullareds stugby. Supermysigt! Vi har shoppat, ätit på resturang, grillat, budat på lekland, ätit för mycket glass samt varit på halmstadsäventyrsland. Vi har fyndat samtt fått det som stod på handle lappen samt en hel drös spontanköp haha! Igårkväll kom landa vi i sjöbo igen strax innan 21 eller nått. Vi fick packat ut å tömt bilen. Ja fick börjat tvätta upp både smutstvätten å allt vi köpt. 5 maskiner tvätt efter är ja klar. Ungefär det som dagen gått med idag. Tvätt å städ liksom... Maxima lärde sig att ställa sig upp i spjälsängen, vilda hilda där. Maximilian har lärt sig en massa nya ord. Hans ullareds klipp är en te servis i plast för 19 spänn haha.. Mitt härliga kap va nog ett par svarta jeans för under 50 lappen. Mattias va supernöjd med alla sina bildvårds produkter hihi... Lill-pima fick massa kläder i kommande storlek, 80. Vi har nog gått ett par mil sammanlagt skulle ja tro. Mina fötter är fortfarande ömma minst sagt. Jaja. Blir lätt stuga nästa gång oxå... Utan tvekan!


Bloggar lite snabbt från mobilen. Har haft...

mms_img72776 (MMS)

Bloggar lite snabbt från mobilen. Har haft en underbar weekend i ullared med sambo å barn samt min bror michael å hans familj. Vi har bott i stuga i ullareds stugby. Supermysigt! Vi har shoppat, ätit på resturang, grillat, budat på lekland, ätit för mycket glass samt varit på halmstadsäventyrsland. Vi har fyndat samtt fått det som stod på handle lappen samt en hel drös spontanköp haha! Igårkväll kom landa vi i sjöbo igen strax innan 21 eller nått. Vi fick packat ut å tömt bilen. Ja fick börjat tvätta upp både smutstvätten å allt vi köpt. 5 maskiner tvätt efter är ja klar. Ungefär det som dagen gått med idag. Tvätt å städ liksom... Maxima lärde sig att ställa sig upp i spjälsängen, vilda hilda där. Maximilian har lärt sig en massa nya ord. Hans ullareds klipp är en te servis i plast för 19 spänn haha.. Mitt härliga kap va nog ett par svarta jeans för under 50 lappen. Mattias va supernöjd med alla sina bildvårds produkter hihi... Lill-pima fick massa kläder i kommande storlek, 80. Vi har nog gått ett par mil sammanlagt skulle ja tro. Mina fötter är fortfarande ömma minst sagt. Jaja. Blir lätt stuga nästa gång oxå... Utan tvekan!


RSS 2.0