Bortskämd!!!


 Ja du, bortskämd har jag alltid varit.

 Jag har underbara föräldrar, underbara syskon med underbara respektive och underbara syskonbarn, underbar sambo, underbar son, underbara svärföräldrar, underbara vänner osv osv osv... Till och med vår brevbärare är precis underbar =P

 Jag har ett underbart fint hus som min sambo byggt med sina egna händer. Fin bil jag själv betalat med hårt arbetade pengar samt möbler, kläder osv. Listan kan göras oändlig.

 Men allt detta är egentligen saker man FAKTISKT tar för givet, tills den dan kommer då du förlorar något utav det. Så är det för oss alla. Ingen är annorlunda. Inte för att vi är elaka eller något, men livet flyter på, vardagen likså, så därför blir det lätt att man tar saker och ting förgivet. Du saknar inte skatan förrens den är borta!

 Men iallafall, har man allt man vill ha, så är det små små ting som gör dagen. Så är det.
 Och bortskämd blev jag imorse.
 Michellé, lillans kompis sov över här natten till idag. Imorse när jag vaknade så hade töserna under nattens lopp, medans vi andra sov, smygit runt i huset och storstädat rubbet. Dom hade bokstavligen skurat ner badrum, kök, städat storarum, diskat, tömt diskmaskin, vikt och sorterat ALLA kläder som jag tvättat upp men inte hunnit fixxa osv... Själv hade dom efter nattens storstädning i överrasknings syfte kommit isäng närmare 02.30!

 Å ALDRIG säger någon meningen "Dagens ungdom" över en sådan händelse..

 VILKEN LYX ! ! !


 Ovan på allt så sprang dom till bagaren imorse och köpte frallor... Super dejligt!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


En sak som jag länge velat skriva förresten  är, och folk får ta det hur fan dom vill, För ja skiter i vilket...

 Många gånger så är den som sitter mitt i intrigerna INTRIGEN själv! När saker och ting sker, så är det många gånger bättre att hålla flabben om sin egen mening och vad just DU tycker om händelsen i sig. Saker och ting blir inte alltid bättre för att du yttrar dig, och definitivt inte om du inte tål mothugg av en som tycker annnorlunda.
 Ibland är det, eller gentligen ganska ofta, bättre att precis hålla munnen stängd. Låt dem det rör reda upp det själv utan dina tycken hit å dit. Å ännu mer att "lägga till" information och påståenden. VARFÖR?

 -Nu tror jag att ni... -Ni gjorde säkert så å så... -Det skulle inte förvåna mig om....

 LÄGG NER!!!

 Låt sanningen få sitt rum, låt människorna saken rör andas sin luft själv i lugn och ro!

Utomstående gör oftast saker och ting värre, mycket värre. och i slutänden blir fel personer sårade. Basta!

 Ahja , nu fick jag det ur systemet iallafall...

 Over and out!

Berg o Dalbana i värden....


 Jadå, läkaren min ringde imorse. Inte lika glad inställd till mina blodprover som sist han ringde för 2 månader sedan. Neeeh dååå, givetvis, med all annan lycka & tur så var värdena denna gången katastrofala som han så snällt uttryckte det som. Nä men guuuud va ovanligt, tänkte jag...
 Omrukering i medicinerna, IGEN, Höjja Höjja Höjja doserna...

 Han undrade förvisso om ja kännt att jag mått bra den sista tiden. Neeeeh inte direkt så, svarade jag. Ja men, varför har du inte ringt mig då. Ja men guuuud, jag har ju trott att det berott på eviga inflammationen i tarmen som inte vill ge med sig riktigt, Halsflussen, Julstressen, nässelfebern, att vara småbarns förälder osv... Inte fan kan man stanna upp å känna efter för mycket heller...

 Neeeh, precis så. Men visst, jag har inte mått bra. SJUKT trött, lätt irreterad, yr som fan, illamående, svullen mage som funkat som den själv vill... Listan kan göras lång. Nu vet vi varför..

 Julstress? Ikke Ikke. Du måste varva ner Connie och lära dig att stanna upp och känna efter!

 Jag nickade fint i luren, inte för att han såg det. Men jag avrundade samtalet med ett skamset "jag ska"...

 NYa prover väntar, må dom vara bättre... Bara nångång.... MAGFAN!

Annars är det som det ska antar jag. Jag och Ferda shoppade in allt till nyår idag. Skuffen i bilen överfull, lika så baksätet.. Saknas det något. Inte en chans!!! Folk ska rulla hem, av mättnad asså hahaha!

 Nu sitter syrran, svåger, Sambo, Lillan & Michellé och spelar Nintendo wii. Robert har varit förbi, men eftersom det är Blix Halka ute nu, så bestämde han sig för att bege sig hemåt. Order från syster, RING när du kommit hem, så jag vet! Han är ju ändå lille lille bror liksom... Gud Connie, klipp navelsträngen fan!

 Ahja, Nu ska jag ge maximilian en tallrik kvällsgröt, Flaskan lockar sällan lille numera. Skönt på ett sätt, inte på ett annat. Lätt med flaska när man är iväg. Men, han bestämmer själv! Mat är mat, flaska är flaska! Basta!
 Får nog bli natti med han sen. Ser att han sitter å leker med maximal trötthet i ögonen. MEn ikke att man ska ge sig. haha John Blund vinner sällan...

 Seee y


Stoooora Killen ! ! !

*YaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaY*


 Gissa vem som idag fått 2 riskorn =)

Jag kollar han varje morgon och varje kväll för att känna om han fått tänder då han ungefär sen han föddes har haft någon form utav sagel-Hobby...

 Imorse, ingenting trots nogrann undersökning..

 NU, ikväll, spelade jag och Mattias Wii, Maximilian satt på min höft och efter att jag spelat min tur gnagade han mig i fingret, vilket förvisso inte är ovanligt så. Men denne gången stack det till rejält. Efter en massa jubel från 2 föräldrar som givetvis tyckte detta var det gulligaste någonsin fick vi se miraklet.
 Lille har ääääntligen börjat få tänder...

2 fina risgryn där nere =) Såååå gulligt, givetvis!


 Over and out!


Ibland blir det för bra!


 Har inte hunnit blogga så där värst nu i julhelgen. I wonder why =)

 Tar iallfall en snabb resumé så ni hänger med...

 I lördags (1 vecka seddan) på kvällen satt jag och Mattias och såg en film. Märkte hur jag började fnatta mig mer å mer, klia hit å klia dit. Tänkte inte mer på det, skyllde på granen som ja egentligen inte tål å gick till sängs.
 Vaknade 01.30, fullständig panik, klådan gick inte att beskriva, inte den brännande känslan heller förvisso, eller det faktum att mitt huvud/ansikte kändes en del underligt där i mörkert i sovrummet.
 Upp, ut i badrummet å där fick jag en chock i speglen, mer än vanligt då jag möttes utav en bild av Ringaren i Notredam. Im not kidding!!!
 Ögonen var fullkommligt igenbommade så svullna dom var. Titta ut genom mina tittor känndes som en omöjlighet då var ögonlock vägde 1 KILO vardera!

 Akuten som jag drar mig ifrån att besöka lockade inte ett smack. Det som dock föll fru notredam i smaken var att i panik ringa och väcka stackars sara då jag visste att hon hade allergi tabletter hemma.
 För något skulle göras, å det skulle göras NU!
 För jag kan ju avslöjja att resten utav kroppen inte direkt var attraherande för någon, inte för att den är det annars heller.. Men Salami fick en helt ny innebörd!!! NÄSSELFEBERN var ett faktum.

 Sara, snäll som hon är trollade fram allergi preparat och mötte mig halvägs ut i snöstormen! TACK TACK TACK!

 Dettsa hjälpte tyvärr inte något större och vårdcentralen fick kungligt salamibesök på morgonkvisten. Läkaren pregade i mig en massa kortison samt en bunke tavegyl, och efter en 10 minuter kunde jag så smått börja se ut igen. Grattis!
 Visade sig då att jag tydligen är hyperallergisk mot Penicillin som jag nu så snällt och skötsamt ätit i 10 dagar då jag haft halsfluss som resten av familjen...
 Detta "drama" med svullnad hit å dit, nässelfeber som gjorde allt annat än att reagera på all medicin utan blossade upp på nya yter var dag slutade lille juleafton med att jag såg ut som om att jag fått på flabben då överläppen nästan hängde i pannan å kinderna svullat upp så dom nästan stack ut i nacken...
 Äntligen kom vi oxå underfull med, läkaren och jag varför jag inte reagerat på all medicin jag fått i överdrivna doser. Maximilian var boven, han gick ju fortfarande på Penicillin och söt som han är så har ja hans mamma pussat för mycket på honom.... Halleuja! Fast det var det värt =)

 Så nu står det inskrivit i både hans och min journal att ingen av oss någonsin får äta penicillin då jag är hyperallergisk och itne ens får komma i kontakt med det, och därav givetvis får lite svårt att hantera det i framtiden om maximilian skulle få det utskrivet...

 Julen har för övrigt flytit på helt underbart. Avnjöt ett gott julbord på sjöbo gästgivare gård i söndags (den 20é) tillsammans med Mattias föräldrar då dom i julhelgen arbetar. Efter julbordet smög vi hem till oss och gottade i oss en massa sött och mös vid granen.

 Fick underbara julklappar, alla 3, TUSEN TACK till er i massor =) Och tack för gott julbord!

 Julafton i sig firades iår på danskt vis. Det är min favorit. Men nu är jag ju uppväxt med en fet fläskestek, en härlig kalkon med en massa gott gott till. Ingen sill, ingen julskinka... 
 Så iallafall var mamma, pappa, syskon, respektiva och syskonbarn på plats. Granen var mer än överfull och timmarna gick med att tömma den. MEn under mys faktor. Tomten kom och gladast var Theo, Som stod å kallade i terass dörren efter honom...

- Tooomten, Tooooooooooooooomten, Här är jag, HÄR ÄR THEO Hääääääär tomten (pekade på sig själv)

 Han gjorde minsann verkligen julen iår =) DOm andra 2, Oliver & Maximlian är fortfarande för små för att förstå. MEn Theo, Han var nog lyckligast på planeten!!!Kvällen slutade med att jag körde hem dom sista, mamma, pappa och Robert vid 00.45 Alla var lika trötta men supernöjda! Vi tackar för för alla fina presenter. =) Det för vi göra om näsat år om ni har en lucka i juldagarna haha!

 Och förresten, stackars oliver som sedan lille julafton legat med över 39 graders feber och fullkomligt utslagen pga av 2 fina nya framtänder som är på väg..Igår hämtade jag Lillan. Hon ska vara här över nyår. Å som vi gjort i ett par år nu så brukar hon å ja rumla runt på Julrean sen. Så det var precis planen, att idag, tillsammans med syster yster inta rean med storm och göra det ena klippet efter det andra...
 Men efter att ha spenderat ett par timmar på burlövs center var det ett faktum, Rean var som mest bortbantad och rea ställningarna var faktiskt pinsamma att titta på... Men visst, lite klipp gjorde man, spara nån liten peng här å där i dom 4 tröjjorna jag köpte till mig själv, pyjamas till Lille och ett par byxer samt 3 tröjjor till Mattias. Men för övrigt SÖG DET!!!

 Vad hände med mellandagsrean egentligen? Och när började affärerna lura oss att dom skulle rea ut något, överhuvudtaget?! Känns mer som om att dom jävlarna tänker att den dumme idioten till kund ändå kommer handla något, till full pris nu när hon ändå är här... Fan, dom har rätt!


 Imorgon blir det en tur utanför malmö, till inget mindre än tygelsjö tillsammans med övrig sjöbo familj för att snusa nyfödd bebis. Kusinen och hans fru fick minsann en liten MAX den 14é december. MEGA GRATTIS till dom!

Och givetvis, drama queen som jag är....

 Jag skulle ju, Kökskärring som ja är baka en kaka att ta me imorgon, tror du inte att jag slinter med elvispen, försöker rädda skålen med smet, fastnar med 3 fingrar i den snurrande elvispenmax speed samtidigt som jag får rädda vad som räddas kan med den lediga handen för att inte vispa runt alla benen i handen och därav inte kunde släppa järn-greppet och stänga av den, ännu mindre dra ut elsladden. Paniken var ett faktum men lillan som satt vid datan hörde mitt panikvrål - Dra ut sladden, lillan Slaaaaaaaadden.... Hon aggera snabbt, drog ut sladden och jag fick vecklat ut mina stackars fingrar under isvatten. brutet, nix, som tur är. Svullen, blå`? ööööh JA! 
 Mattias börjar bli orolig om jag överhuvdtaget ska ha en hushålls assistent.. haha!

 Visst för in i helvetet- Det stora nu är ju oxå att vi efter mååånga år har Hittat vår morfar. Svårt att förklara, men har han varit lite försvunnen. MEn nu, NU har vi hittat han. Blandade känslor kring det men summan av kardemumman är ändå att det känns underbart!!!

 NU ska ja leka med min son, sen blir det badet för honom. Får nog väcka sambon som slumrat till lite efter all lek med Maximlian då jag rännt på rean som egentligen inte fanns samt allt Nintendo Wii som han spelat sen julafton =)


 God fortsättning på er alla därute!!

Vinterland...

Snön yrar ner som aldrig förr.. Och jag menar inte sådär lite, MASSOR menar jag. Igår kom det nog 2 dm, inatt har det nog landat 4 dm till...
 
 Mattias, bångstyrd som han är skulle ju ändå på jobb, trodde han...
 Jag envisades med att förbjuda honom, ni vet sådär som bara vi kvinnor kan... Men ikke att det hjälpte.
Han är som sagt envis. Men efter att ha spenderat en timme med att försöka skotta fram uppfart och bilar, samt pratat med sin chef, visade det sig trots allt att halva hans väg till jobbet var just igen bommad.
Gick inte alls att köra där. Så jag vann, på ett vis, och sambon fick snällt stanna hemma.

 Vi satte oss istället å åt en annorlunda frukost då det inte var på tal om att försöka gå ner till affären.
Köra var mer eller mindre en omöjlighet. Så jag bredde mig en knäckemacka med julskinka på. Gott som fan! Sambon satte sig med matlådan som jag bredde till honom kvällen innan och åt några köttbulle mackor, nån med julskinka och nån med rökad korv.
 Maximilian nöjde sig med sin gröt!

 Vi slängde oss i soffan alla 3, och satte på en film. Därefter packade vi alla på oss kläder långt upp över öronen och begav oss ut på Maximilians första pulka tur.
 Kan ju tala om för er att det nog skedde med lite blandade känslor.
 Först chockad, sen stum, sen lite ledsen, sen lite glad, sen stum igen. hahaha....
Ikväll var det meningen att ja skulle köra till Arlöv, på vuxen-krydd-party om man nu får kalla det nått så fint. haha. tja, sexparty är det jue. Sen fest på det.
 men jag ska ärligt säga dig att ja vill inte ens ut och cykla i detta vädret, ännu mindre köra bil!!
Och eftersom dom lovat några härliga decimeter snö TILL, så hoppar jag på den där offra-livet-körningen...
 Jag gör mycket mer nytta levande tyckte sambon =)

 Nu däremot måste jag, tyvärr ner å handla. Med bil är det omöjligt så det får ske per fots.
Samtidigt som ja redan nu känner att jag SÅ INTE orkar konka hem mjölk, hundmat osv för hand.
 Sara tipsade mig dock om att ja skulle dra med Maximilians pulka och lasta på den.
SMART! Det gör ja!


 Ahja, over and out!


Äntligen JAG igen!!! Var hos frissan igår. Hos Madde som jag alltid går till. Och äntligen fått blekt ner mitt hår igen och lagt i slingor. Det är så JAG liksom.
 Svårt att förklara- Men när det gäller hår så, så har jag egentligen aldrig varit alldaglig. Ja har haft massor av olika frisyrer. Färgat i alla dess tänkbara färger.
 Inte som jag haft sedan förlossning/operation osv. 1 dm utväxt, grådassit då jag i riktig vara är katastrof-rått-blond! å bara sååååå URK!

 Har haft svårt innan att boka en tid. inte boka tiden i sig. MEn eftersom ja haft så ont i magen. HAft massor problem så har det inte varit direkt logiskt att beställa tid till frissan och tro att man kan sitta still där i 3 timmar. Ikke ! ! !
 Men nu, det har blivit mycket lugnare på den fronten. Ont fortfarande men inte i samma utsträckning. SKönt!!!

Förresten, resultatet....
 Nååå vad tycks?

Själv så äääälskar jag det. NU känner jag mig hel & Fräsh igen!!!
 inte gjort det på länge kan jag ju tala om!Over and out!

Natten var precis som vanligt!

Var lite orolig inför natten igår eftersom Maximilian blev vaccinerad mot svininfluensan. Men bvc tanten sa att hon änsålänge inte hört ett enda barn under 3 år som blivit dålig utav det änsålänge. Men visst fanns risk för feber å så.
 MEN, kvällen var hur lugn som helst. EN glad påg sprang runt i sin gåstol och försökte sno julgranskulor hela kvällen. I vanliga fall brukar han knoppa in vid 20 tiden. Men kvällen var fullspäckad med skratt å lek att han först somnade sött en bra bit över 21. =)
 Sovit hela natten och en lika glad kille vaknade imorse =) *häääärligt*

 Glömde helt berätta igår att Pluttarna varit här hela helgen. Lika glädjande som alltid. Pluttarna är, för er som itne vet våra 2 bonus barn. Idag, 12 & 14 år gamla. I början lite över året och den andra strax efter 2. Gud vad tiden går. Dom är, och kommer alltid vara våra hjärtebarn. Så är det bara!!!

 Bjuder på 2 bilder från helgen som gått...
Over and out!!!


Inte en dag försent!


 Maximilian har egentligen varit dålig nu i 3 månader. Gått på olika "behandligar" för olika saker som läkaren i stundens hetta har tyckt skulle fungera. Egentligen så är det bara reglerande av doser hit å dit som skett nu när man tänker efter. Öka ditt, öka datt, Prova det, har du prövat det osv osv osv....

 Idag var vi på Bvc, 6 månaders kontrollen som pga av mig blev 2 veckor försenad då jag lyckats blanda dagarna. Men skit samma, vi fick bokat om, så idag 14 dagar förskjutet skedde kontrollen.

 Han vägde iallafall för den intresserade hela 8700g samt 71 stiliga centimeter lång =)
 Stor gosse nu ju!
 Bad där BVC tanten att få hit hans läkare nu när vi ändå vart där, och hon, som vid detta laget känner mig, hade redan förstått detta när hon läst Maximilians journal och därför redan förvarnat hans läkare att han skulle infinna sig. Och det gjorde han. Han är en bra läkare. Vi har samma alla 3, vilket är skönt!
 
 Iallafall, han kände, klämde och lyssnade. Fann egentligen inga fel så, mer än att han är rosslig till tusen. Men att det som tur var inte sitter nått på lungorna. Däremot så förklarade jag att alla dessa behandligar hit och dit med luft utvidgande inhalationer, hostmediciner hit å dit å all näs spray inte funka. Hjälper inte ett skit rent ut sagt. Han rosslar lika mycket för det, Lika snorig, lika hostig, och detta har hållt på i snart 3 MÅNADER!

 Det håller inte, det är inte normalt och så ska det inte vara! Basta!

 Jag förklarade att jag och mattias har legat med Halsfluss och fortfarande går på penicillin medans att det faktiskt kan vara så att Maximilian kan ha det.
 Läkaren förklarade att det var väääldigt sällan att så små drabbades av just halsfluss, men att det alltid finns undantag. Han sa oxå att det förvisso var så att om det var halsfluss att det i sin tur kunde förklara rosslet och slemmet..
 Halsprov togs på min önskan och visst, Maximilian hade just det, HALSFLUSS!

 Antibiotika utskrivet, Kåvepenin som oss andra. Så nu hoppas jag veeerkligen att han blir frisk. Hade varit trevligt nu till jul åtminstone!!!

 Sen blev han oxå, eftersom han trots allt är feberfri, vaccinerad mot svininfluensan. Gör jag rätt, gör jag fel? Vet inte.
Och DU som läser detta just nu kan inte heller VETA det. Så alla sådana kommentarer undanbedes om du inte är beredd på en lååååång diskution.
 Men vi hoppas iallafall att vi gjort rätt när det gäller det faktum att låta vaccinera vår son.
 
 Sen får tiden utvisa resten...

 Ahja, mina 2 pågar nannar gott en stund nu, jag ska ställa mig och bre Mattias Mackor så dom är klara tills han ska på jobb imorgon bittia. Ja är en riktig god husfru =P haha!

 Annars har dagen varit full med sysslor, precis som vanligt. Storstädat, diskat, haft kaffegäster, varit hos svägerskan å hälsat på, BVC, Doktorn osv...

 Ahja, nu ska denne dansken vidare i protokollet. Är för trött för att sätta mig ner, Måste hålla igång!!!
Over and out!

Manlig & Kvinnlig sjukdom...


 Det är helt otroligt vilken stor skillnad det är när en kvinna är sjuk VS en man är sjuk...

Hur kommer detta sig?

SOm ni förstått så är jag och mattias i dagens läge sjuka SAMTIDIGT! Ska dock tilläggas att jag varit sjuk sedan i Måndags/Tisdags F Ö R R A veckan. Mattias insjunkade i tisdags DENNA veckan!!!

 Sedan jag blev sjuk i vad jag trodde var en förkylning i svalg/luftvägar men som visade sig vara halsfluss har jag ändå fått göra det jag "ska" göra. Detta trots feber, illamåënde, huvudvärk, sömnlösa nätter, svälj problem, hosta osv osv osv... Ska ju dock sägas att sedan förra veckan har jag ju även haft MAximilian som varit dålig. Förkylning, hosta osv osv... Och ni som har barn vet att det blir lååånga dagar med sjukt barn. Ännu längre dagar när man själv känner sig som en vandrande död!

 Under denna veckan hann jag dock fylla år. Ha huset fullt med gäster pö om pö under dagen, vilket var uppiggande och trevligt förvisso, men skedde under alvedon-influenser...

 Torsdag bestod utav det vanliga, städa, handla, tvätta, ta hand om son osv osv.. Fredagen, förbereda för den stora födelsedagsmiddagen med familjen som ägde rum på lördagen. Den dagen dock. fick jag efter mycket om och men lockat sambon till att dammsuga! Jippi!!!

Gäster halva dagen med fullt hus, och när alla gick hem damp jag ner som en mörbultad vante i soffan, utan en enda gnista energi kvar i kroppen å full feber. Men ändå med känslan "Jag klarade det" ! ! ! 

 Ingen gäst ska känna sig dum nu. För jag valde att inte avboka vare sig min födelsedag i onsdags eller middagen på lördagen. JAG behövde uppiggande besök som gjorde att ja glömde mitt mående för en stund. Och jag ångrar ingenting. För det var 2 vääääldigt trevliga dagar!!! OCh ja tackar alla =)

 Sen å andra sidan, vad skulle ja gjort av 8.8 KILO kalkon hahaha!!!

 I söndags bakade jag bröd, 2 stora härliga, skulle göras bara. Mer tvätt, mer städ. Måste måste måste...
 I måndags blev sonen sämmre, veckan har präglats utav feber, oroliga nätter å mediciner som inte funkar ett skit. Samtidigt ska hemmet rulla. Kläder vikas på plats. Maten lagas, sonen fixxas, hunden likaså, disken trollas bort osv osv...
 Ett smutsig tallrik skiter i om ja e sjuk, Likaså om vi andra står utan rena kläder. Så för att klara alla dagar har jag preparerat min kropp med fulldos alvedon och lite till...

 Men det har gått.. Vi klara det!!!

  Sambon min har inte direkt förstått mitt mående överhuvud taget. Själv är han ju trött efter jobb å har dem flesta dagarna somnat på soffan efter kvällsmaten medans jag stått med resten...

 NU, nu är HAN hemma och är sjuk. och jag menar inte så som jag, så som vi kvinnor är när vi är sjuka. Neeeeh dååå. Mer som den där gamla reklamen som gick förr, med den där mannen som hängde med huvudet ner i en ångande kastrull å beklagade sig på att vi kvinnor klagar på att föda barn, men när en man är riktigt förkyld..... BLA BLA BLA!!!

 Denne sambo, har med hund-valps-tyck-synd-om-mig-ögon inte kunnat lyfta ett finger idag. Inte på flera dagar egentligen. Neh dåå. För han, HAN ÄR JU SJUK!!!????

 Ja men ja dååååå. Som har vatt ase sjuk men fått svälja undan pga av alla måsten?!

 Neeeh då, sambon har spenderat dem senaste dagarna med att placera ut massor med the-koppar med intorkad the-påse i över allt i huset på diverse tänkbara platser, någon här, någon där. För det kan ju faktiskt hända att dem typ under natten SJÄLV går till disk? Eller???
 Pustat å stönat över att han då å då måste hjälpa mig. med sånna där smååå små små saker...

 "-men jag är ju sjuuuuuk *host host*"

 För att inte tala om det bästa, att han beklagar sig över att han inte kan lyfta ett finger för han har såååådan huvudvärk, nu när han är sååå sjuk, Men hans huvudvärk klarar av att beta av den ena filmen efter den andra på tv´n?!
 
 Jag VET att han är sjuk, misstro mig inte. 39 graders feber är inget skojj, och även han har halsfluss, och i vanliga fall så låter jag han daltas med när han är sjuk. Han mår bättre då, tror jag?!
 Men när man har barn. så funkar inte detta beteende längre. Daltandet får liksom komma i skym undan och plockas fram när det finns tid! TYP!

Och inte bara det, Jag dåååå, Jag har med legat skiiit sjuk, med samma feber osv. För att inte tala om att vi båda börjat med Penicillinen samtidigt igårkväll. Ja, han tog en tablett av mig då han visste att han hade halsfluss och därför likagärna kunde börja direkt med mig.

 hur kommer det sig att vi kvinnor inte får vara sjuka, Men att män får? Eller är det så att vi skämt bort dom så mycket att det inte finns plats för oss och våra krämpor längre? Får vi skylla oss själva?

Neeeeh du, underligt är det.


 SNälla man, Ta huvudet upp från kastrullen å kom i luckan ! ! !


Over and out!!!


Basill jävlar!!!


 NU har man gått krasslig sen i måndags/tisdag förra veckan. Kännt sig slö satan, Feber, trött, ont i halsen... Har hela tiden skyllt på att det är förkylning då jag förövrigt ALDRIG annars får nån sån sjukdom som halsfluss, öroninflammation. urinväginfektion, influensor osv...

 Igår, tog jag mitt förnuft till fånga. Beställde tid till vårdcentralen för ett halsprov. Och, Denne dansk som aldrig annars blir sjuk med sånt, fick just då bekräftat att min tillfälliga inneboende hette HALSFLUSS!
 Mattias som även han gått å mått skit i 4 dagar nu fick besked om att ringa ner å få en tid för halsprov. Orden från vårdcentralen löd, eftersom ni bor ihopa, och han mår likadant har du säkert smittat honom. Bättre att kolla!

 Visst, idag, kl 11.40 fick Mattias tid, Han for ner och kom precis som jag snabbt hem igen med ett Recept på Penicillin samt en inneboende som även han hette Herr Halsfluss!

 Som tur är, änsålänge, så har Maximilian klarat sig från denne inneboende. Tack gode gud! För han är minsann redan förkyld, hostig, rosslig osv osv... Det har han förvisso varit i 2½ månad eller nått. Men han behöver ju inte få halsfluss han med den stackarn... *peppar peppar*
over and out!


Springer mot dom 30! När man va liten så beskrev man en 30 åring som LAST GAMMAL! en 50 åring var på väg i graven å bodde givetvis på ett äldreboende. Folk äldre än 60 kunde knappt existera!

 NU sitter snorvalpen här. 29 år fyllda precis idag! Grattis till mig!!!
 Men nu är jag snart den där LAST GAMLA kärringen som man själv tyckte folk var i den åldern som barn!
 Sinnes asså vad tiden rusar. om 1 år, exakt har jag en son på 1½ år som springer runt här. Själv firar jag med att tillägga en Nolla efter min 3á som så hastigt blev utbytt från 2án som hängt med ett bra tag!

 Jag känner mig förövrigt inte ett dugg gammal. Känns som om att ja for runt på en moped igår. Å sen så är det såhär, att sålänge man hoppar i vattenpölar, bygger sandslott, snögubbar å tror på tomten så är man INTE gammal!
 Det är ändå bara en siffra på pappert. Jag åker ändå fortfarande på BARNBILJETT på bussen, samt att jag mer eller mindre alltid får visa leg på systemet! Känn på den tjocke sven!!!


 Ahja, det där med ålder gör en ding i huvudet.

Har jag åldersnojja? Är jag redo på inläggning?

IKKE ! ! !

 Denne dansken skiter i vad som står på körkortet! Kommer verken ha 30 års kris eller 40 års kris.
 Behöver inte ens engagera mig i att räkna gråa hårstån, för det har ja inga. Och om jag hade haft det så kan det kvitta, för ja ska ändå bleka ner mitt hår nu igen å lägga i röda slingor, så dom kommer ändå inte synas.
 Dom kommer liksom gå under cover kan man säga...


Ahja, NU ska ja dricka upp mitt kaffe som ja så tjusigt fick på sängen av sambon imorse medans han under halvtvång sjöng "Vi Grattulerar" på både danska och svenska, Förvisso med tandborsten i munnen, SÅ det kunde antagligen varit ryska =P


 Over and out


GRATTIS LILLHJÄRTAT!!! 


Helt sinnes vad tiden springer....

 NU är vårt lilla hjärta ett ½ år gammal!!!Idag, just på Maximilians ½ årsdag hade jag egentligen sedan länge bestämt att ja skulle skriva ett inlägg om vänskap. För sanningen är den att det ligger lite över en besvikelse på denna dag oxå.

Jag älskar mina vänner över allt annat, det vet dom om oxå.
 Men samtidigt så är min son idag ½ år gammal.
 Detta halva år har varit en bergo o dalbana.
Det ska gudarna veta.

 Från lycklig nybliven mamma, till rent ut sagt döende utan att ens veta om det, till en akutoperation, till intensiven, till sjukhusinläggning, till hemkomst med över 1 månad med totalberonde utav folk om kring mig då jag faktiskt rent ut sagt inte ens kunde ta hand om mig själv, ännu mindre min son helt 100.
Chocken att vakna med stomi, med allt vad det innebär.
 Till alla sjukhusbesök, läkarkontroller, akut besök osv...

I allt detta som dock ortfarande pågår hade jag mer än något behövt alla mina vänner hos mig. SOm ett stöd, som ett plank som en axel att gråta ut på.
 Vart har dom flesta varit?

Inte här.

Vissa har inte varit här alls sen min son föddes, vissa har inte ens kunnat ringa eller höra av sig via sms och fråga hur det är med mig...
Känns lite som att om inte jag kört rundor,
så hade dem flesta inte ens träffat min son vid detta laget.

Det är inte riktat mot någon speciell, Absolut inte!!!
 Men det gör mig ont, det gör mig lessen...

 Det är dom små sakerna som gör det liksom: Krävs så lite.
Jag säger inte att folk ska ränna här som ett godståg. Men nått litet besök åtminstone. Iallfall 1 per år, kanske till och med 2 besök per år...

Sara ringer varje månad den 1é. Då sjunger hon vi grattulerar för Maximilian.
Vissa har inte ens grattulerat oss till vår son?!

Helena, en nyfunnen vän, har när tiden varit som jobbigast kommit med frukost, lekt med min son, å mest bara suttit å lyssnat.
Mia, oxå en nyfunnen vän gjort detsamma.
 Ferda har åkt med mig hit å dit till alla läkare då jag inte klarat av det själv.
Sara detsamma!
 Min syster, stöttepelaren GULD har funnits här 24 timmar/dygn och mer eller mindre varit hos mig dagligen med alla dem dagliga bestyren!

Jag satt en dag å räknade ut att jag ungefär spenderade år 2008 nästan 9.000kr i bensin på att besöka mina vänner.
 Det är mycket pengar!!!
 För att inte tala om allt TID, som oxå är dyrbar när det gäller köra hit och dit!

Jag känner mig ensam, faktiskt! Känns ibland som om att ja inte bor i samma land. En utvisad!

Så ska det inte vara!!!

Vänskap ska vara på lika nivå!

Vi behöver inte prata om det mer, vi har redan pratat om det genom månaderna, åren...


 MEn kan vi inte alla LOVA,
att 2010 blir ett nytt år där vi rår om varandra?!

 Ja vill inte känna mig ensam och ledsen mer!Tack alla ni som varit här på olika sätt, Tack alla ni som tänkt på mig.
 Allt betyder massor för mig!Over and out!


RSS 2.0