Earth hour trillade fetbort...

Asså, det va ju inte meningen. Jag tänkte faktiskt släcka ner allt. Mest för att som så många andra "rädda jorden" eller nått..
MEN, jag fastnade i ett tv-program. Det började 20.00. Gubben släckte ner allt annat,
ALLT. Utom tv´n förståss....

 är jag en dålig människa nu?

Sen å andra sidan, även om jag hade släckt den förbannade intresse-sugar-boxen igårkväll den ynka lilla timman så hade det knappast kompenserat jorden för allt det varmvatten jag precis forslat ut i avloppet när jag tog en varm skön dusch. Eller för den delen allt schampoo och balsam som åkte ut samma håll.... You see!!!

 I tv programmet RENT HUS förespråkar dom om att om man har ett extremt skitit badkar kan man som miljömedveten människa skura ner det med en halv grapefrukt med lite salt på, och vips så försvinner skiten...

 Men ärligt, MILJÖMEDVETET?

 Sambon sa muttrandes när vi såg på det....
-Och hur fan flög grapefrukten hit? Miljövänligt, NÄ!

 han har så rätt så, han är klok min sambo! Blyg ja, säger inte mycket. Men det han säger är för det mesta smart och genomtänkt....

Visste du att...

Att jag och Mattias i år har varit tillsammans i 11 år, bott ihopa i 10år och varit förlovade i 8 år...
Att vi kännt varandra sen barnsben men att det först klicka på in inflyttnigsfest i sena tonår...
Att jag egentligen är lika pedant som han är...
Att Mattias gick handel på gymnasiet men slutade som snickare...
Att jag gick Barn & fritid, hoppade av i 3é ring, jobbade som biträdande grafiker men slutade som undersköterska.
Att jag har pms med stora bokstäver...
Att jag är svag för popcorn...
Att jag är sjukt social och är född med sjukdomen mundiarré...
Att vi har 2 små hundar. Den ena är lesbisk och den andra har ADHD...
Att jag HATAR pasta, pannkakor, plättar, våfflor, pizza, godis och Köttfärsås...
Att jag är sjukt duktig på att genomskåda människor. Folk vet bara inte om det...
Att min sköldkörtel tynat bort genom åren och inte längre finns att beskåda...
Att jag är äldst av 4 syskon...
Att jag i smyg sparar till vårt bröllop...
Att jag tycker att världens godaste snabbmat är en 10kronors-Cheeseburgare på mac donalds...
 

Utmanar dig att skriva 15 ATT-INFO saker om dig själv!


tag sedan...


-Den gravide har numera landat in i vecka 31 med ett duns. ..
-Den gravide blir förhoppningsvis moster om 2 veckor...
-Den gravide har snart fullföljt i sambons sällskap föräldrakursen...
-Den gravide har bestämt sig för att inte inta några smärtstillande preparat under förlossningen...
-Den gravide har fått problem med matintag. Bebisen sparkar upp maten i strypen på henne igen  vid varje måltid..
-Den gravide måste enligt blodproverna äta mycket mer kött än vad hon gör...
-Den gravide borde dra ner på intaget av Piggelin glass...
-Den gravide har fått dispance att fortsätta på mamma-vatten-gympan, vilket hon är glad över...
-Den gravide har i dagens läge sen graviditetens början gått ner 4 kilo...  Först gått ner 7kg, sen upp 3kg. Jojjo =)
-Den Gravide har fått lämna in sin förlovningsring på förminskning... Kraftig sådan...


så kan det gå.....

Sjukskriven. Lagom inressant!


 Var hos min läkare i onsdags. ytterligare än läkare i mängden som har "hand om" mig. Har pinsamt nog en i varje hörn. En har hand om det, den andra om nått annat, den tredje om det fjärde osv...
 I fredags var ja då hos min "nya" du-är-gravid-med-sjukdom-specialist.  Full kontroll med både UL & VUL. För att kolla bebisen så den mår prima (haft onda sammandragningar). Kontroll av livmodertapp, som för övrigt såg fin ut.
Hur nu en sådan kan vara just det, FIN?!
 Sen så va det känna, klämma, rucka, putta och kolla in mina höfter & fogar. Strålande och jätteskönt *not*!
 Min bäckenuppluckring har gått från Lätt/medel till medel/svår. Förklarar varför ja fortfarande trots all denna vila inte kan sova på nätterna då det gör förbannat ont.

 Har foglossningsbälte som dock ej går att ha när jag har sammandragningar, gör ont satan. Men övrigt använder jag det i stundvis (inte det skönaste att ha på sig)
 Har provat med  träningsövningar för rygg/bäcken om jag fått från sjukgymnast, akupunktur hos barnmorskan och massvis med vila = inget jobb.

 Funkat? NEJ!

 jag går dock på mamma-vattengympa, som för övrigt är allt annat än just gympa, det är avslappnigsövningar, andningsövningar och sist men inte minst baby-meditation. Allt detta i en bassäng på 34 härliga grader.
 varar en timme, och den timmen, en enda gång i veckan är GULD värd.

 Min läkare försäkrade mig om att efter hans snart 35 år som specialist gyn så är det den metod som blivande mammor med foglossningar finner skönast. Botar inget, men man får sträckt ut sig på ett sätt man annars inte kan, samtidigt som du kommande natt oftast får en skön sömn. Perfekt liksom!

 Sjukskrivningen fortlöper dock graviditeten ut. Med det jobb jag har, som usk på ett äldreboende med 14 tunga boende delat på 4 anställda så är det tungt satan från dagens början till dagens slut.
 Massor med tunga lyft, drag. förflyttningar, spring i dom långa korridorerna. upp och ner och in och ut till dom andra 2 avdelningarna för att hjälpa.
 Tyngste vårdtagaren väger nästan 170kilo.. Good Luck liksom...

 
Man får inse sina begränsningar! Man är bara människa!
 


Ska väl vara glad över att jag inte, som en annan på vår föräldrakurs har sluppit gå upp 35 kilon, med 4 veckor kvar till BF som hon har...

Hur många fel kan man ha?


 Förra veckan lämnade jag i vanlig ordning blodprover. Denna gången skulle dom fraktas til landskrona till min läkare där. Jag är helt övertygad om att blog-sugar-kärringen tog för mycket. Blev massvis med rör, och på väg ut därifrån upptäckte jag hur yr jag faktiskt blev av det. Fick åka hem och äta nått stärkande!

 Igår ringde ssk från landskrona. Givetvis hade det förvånat mig om jag hade fått besked på att alla mina provsvar skulle va bra. För det har dom jävlar aldrig varit tror jag. Alltid något fel, eller så är dom okej, MEN....

 Och visst. Denna gången visade det sig att mitt HB ännu en gång fallit drastiskt. Visst, jag är gravid, så lite går det ju ner.. Men eftersom mitt HB värde va strålande för 1½ månad sen, så va det lite väl stor förändring för att jag överhuvudtaget skulle kunna skylla på något så normal som en graviditet.. Tyvärr... och utan att erkänna det för ssk, så har jag ju faktiskt under hela grav fått i mig lite x-tra järn då det är en av ämnena i mina vitaminer/tillskott för gravida. Så utan dom, kan man ju undra hur det värdet hade legat...

 Överraskningsvis så visade en av proverna att jag tydligen gått och blivit smyg vegeterian, vilket jag givetvis inte blivit. Värdet på protein va stenlågt, så ssk trodde att jag blivit vegeterian och glömt alternativa protein tillskott såsom ex: pasta. 
Men vafan, JAG? VEGETERIAN? aaaaaaaaldrig i livet...

 Så, nu ska denne dansken, utöver att pumpa sig med 2 stycken niferex tabeltter för mitt HB´s skull även trycka i mig kött i onaturliga mängder.. Hääääärligt, för jag orkar ju äta så jävla mycket. 
 Ssk rekomenderade dock med fnitter i halsen att jag alltid kunde gå upp och äta dansk fläskestek på nätterna i brist på annan sysselsättning.. mm, skit skojj liksom, HAHA!

ahja, nu ska ja äta, tja. Kyckling? Fisk? Nått?!

 Kommer likna en vandrande sugga snart!

 

Kreativ =)


 Vill ju bara påpeka att det faktiskt är min svägerska som byggt upp denna fina blogg till mig =) Hon är väldigt kreativ och har ett större pyssla-med-koder sinne än vad jag har =)

 
Här syns hon minsann, tillsammans med min bror och baby Theo i vagnen! (ja svägerskan, bilden är ärligt lånad  =)

 Kolla gärna in hennes blogg oxå.. www.ginis.blogg.se

Att bygga en het kropp baserad på nybakade bullar.


 Ungefär i det stadiet denne kropp som jag fått hyra är i. 3é dagen på nybakade "Moster bullar" som vi i familjen så gott som kallar dem. Mest för att det är min mosters recept, givet...
 Fått nån form av graviditets-dille-komma-undan-ursäkt på dom. Älskar att vara gravid eftersom man faktiskt kommer undan med det mesta. Såsom att exempelvis trycka i sig onyttigheter utan att folk glor snett på en, eller för den delen kommenterar att man bör akta sig för kilona!!! Give it upp liksom!!!
 Sen för den delen, så är jag ju opererad, så när jag skryter om att jag tryckt i mig onyttig Mac Donalds mat så innefattar detta asså 1st 10-kronors Cheeseburgare. Möjligen slå till på stort och trycka i sig lite mindre än en halv happy meal för barn =P Typ att jag utöver min 10-kronors-Cheeseburgare plussar på några snabba pommes (långt ifrån mer än 5-7st)...

 Eller när jag festar till det på en HEL piggelin glass, Eller varför inte en halv bakelse
(annars blir jag sådär äckligt-sockerkickad=mår-illa !  !  !)

 Tja, denna graviditeten har änsålänge, med ynka 84 dagar kvar till BF hamnat på MINUS 5.8 kilo!  Me Like...


Barnkammare - Check ! ! !

Idag har jag och älsklingen varit på BabyLand och köpt bilbarnstol. Sen iväg till ikea där vi handlat in det sista till bebisens barnkammare. Eftersom vi håller på att bygga/renovera vårt hus så får vårt kommande lilla hjärta inget eget rum förrens senare i framtiden..
 och det låter som om att vi planerar att bebisen ska dela rum med oss halva sitt liv. inte alls så. men iallfall i början som sig bör, sen kanske nått år x-tra!


 På ikea fick vi köpt Spjälsäng, Madrass, Lakan, hylla, lådor och lite annat krims krams som det altid blir när man åker dit. Aldrig går det att enbart följa det du skrivit på din inköps lista. Eller hur!

 Väl hemkommen började vi fixxa och dona.Vad tycks?Hon lurar mig!

Trodde minsann att jag skulle få beskedet om att jag blivit moster inatt. men ikke! Hon lurar mig asså. Syrran har åkt hem idag. permis över helgen, strikta order om sängläge och bricanylbehandlad för att bromsa det som bromsas kan. För tydligen har dom olika sjukhusen sååå fin fina regler.. Reglen för ystad lyder, du får ikke föda här om du inte är 35 fulla veckor gågna! Syrran felar i nuläget på 2 ynka jävla dagar! Eat shit!
 Så nu roar dom sig med att bromsa hennes bebis som verkligen vill ut i det fria genom att bricanyl-spruta henne. Nu återstår bara att se om det hjälper och att lillen vill avvakta med att se ljuset ända tills måndag... 

 Själv har ja idag köpt BB present.. Visst, ingen bebis är kommen. Men det fick ju bli en sådan där ifall-att-present.

En annan har ju roliga 88 dagar kvar till beräknad BF... fast tiden går fort. det måste ja ju säga. 88 dagar är ju ingentiiiing!!
 

Storken kommer när man minst anar det!


 I tisdags som så berättat innan befann sig jag och syrran på ikea och fikade. Vi satt och pratade om barn, födsel, skrock osv..
 Jag frågade då henne på skojj om hon hade packat den ökända BB-Väskan?! Det hade hon inte, och tänkte inte riktigt göra de än heller.. Ingen brådska ju, hon hade ju faktiskt 5 veckor kvar.
 Vi fortsatte skojja om tanken att hennes vatten gick på ikea. Och att hon kanske borde åka hem och packa sin
ifall-att-BB-väska....

 Gissa vem som faktiskt fick åka in på BB igårkväll, vem som blev inlagd, och vem som antagligen får en 5 veckor förtidigt född son inom kort. 
 Ironi haha =)

 Så nu sitter man här. 1 dygn har gått och jag precis som alla andra väntar med spänning på att få samtalet som bekräftar att jag faktiskt blivit moster =)

 Dock lite fuskit om hon får nu. För det skiljer ju bara 7 veckor mellan oss. Men om hon får bebis NU, Så betyder det att det helt plötsligt kommer att skilja 12 veckor mellan oss, eller mer på pricken 89 dagar!
 89 dagar som ja ska längta efter min bebis.. *iiiiiiiiiiiiih*

 ahja, snart är denne dansken moster.. Känn på den tjocke sven!!!


 Lycka till syrran, och svåger... =)

Nattuggla!


 Jaha, tiden går fort. Då har man varit uppe i lite mer än 2 timmar nu då. Precis i vanlig ordning.
 Kommer isäng omkring 21.oo-22.oo på kvällen. Uppe en snabbis oftast vid 00.00 ca. Sen omkring 02.oo-03.oo så kan jag inte ligga ner mer. Höfterna gör så förbannat ont, och för att inte tala om min rygg/svank... Måste upp och röra på mig... Isäng igen oftast omkring 03.3o-04.oo ca. Ibland senare. Beror på benen i kroppen...

 Samma senarie, natt efter natt och har varit så sen i början på januari iår. Konstigt att jag känner mig trött om dagarna? tror knappast det va!

 Mattias sover sött, hundarna med. Jag har kollat allt som går att kolla på internet. Med om-och-om syndrom.
Ingen vaken = Inget uppdaterat... Lever på hoppet... haha!

Har ätit lite vindruvor. Köpte igår, kärnfria. Så jävla gott! Börjar bli hungrig. Kanske dax för frukost?

 Ahja, borde kanske offra mig och försöka att gå in och lägga mig igen. Klockan är dock 04.42 just nu. Och jag kom isäng lite efter 22.oo igårkväll, och detta är som sagt min 2é runda inatt. Så det där men 8 timmars sammanhängande sömn för att kroppen ska må bra kan dom skrota!

 GodMorgon Alla  ! ! !

Fosterutveckling!


Hittade en verklighets bild på hur en bebis ser ut i 7é månaden. Helt otroligt så detaljerad.
 I vecka 28 väger bebisen omkring 1 kilo, och är ca 35 cm lång.

 Nu behöver den bara ligga i "ugnen" och feta till sig lite =)


Dagens Glädje information!

Vägde mig imorse igen. Minus 7 hekto sen igår. SÅ nu har jag snart gått ner 3 kilo på knappa veckan. Nog att hon "lever" på mig, lillan i magen. Men ärligt, behöver hon verligen 3 kilo fett på knappa veckan? Det som roade mig mest idag var informationen att det enbart skiljer 12 kilo mellan syrran och mig *enjoy* förlåt sis, men det krävs så lite för tillfälligt som roar mig. Och just den informationen gjorde min dag =) Im happy!
 Jaja, hon har bara 5 veckor kvar, så det nöjjet från min sida lär ju inte finnas så länge.  Och jag har ju faktiskt 12 veckor kvar nu. SÅ vi får se hur mycket mer den lilla ska ta av mig. för i denna takten som det gått nu den föregående veckan, så lär jag ju vara anorektisk innan födslen...

 Varit på ikea idag med syrran. Hon skulle ha ett spjälskydd, jag skulle ha en mobil till sängen som förvisso inte är inköpt än, men ändå!
 Vi fikade där, sen drog vi till babyland för att hämta ut ett sånt där gratis Baby paket.. Men sicket skit. Fick typ varuprover, informations blanketter, en napp och en haklapp.. Typ finito. Syrran hämta sitt på Babyproffsen, där fick man en snitsig blöjhink med samt det jag fick.. Damit!

 Nu ska jag fixxa lite lax till sambon som snart landar i hemmets lugna vrå. Själv ska jag micra mitt halva revben som jag inte orkade mer av igår. Och så lite mamma-sallad till! Great!

Lär nog slinka ner någon enstaka piggelin senare ikväll.Förresten, om man nu vill. Så kan man på ikeas familje toalett kissa samtidigt som sitt barn. Fantastiskt va!(?)I JUST DON`T GET IT ?!

Jag är en tvärt-om-tjockis!


 Kvinnor i allmänhet är väldigt viktfokuserade. Visst, jag står ju inte helt utanför den skaran av människor, men samtidigt tillhör ja inte dom direkt ändå.
 Jag har liksom vägt mer än du kan föreställa dig. Jag har dock ändå sprungit i bikini på stranden... Skämts över mitt utseende då? Aldrig, jag är jag! Vare sig jag väger 50kg eller jag väger 150kg. Mitt inre som räknas, inte mitt yttre!

 Däremot har jag numera gått och blitt en tvärt-om-vikt-anhängare. Ja, asså. Gravida går och oroar sig över hur MYCKET dom går upp i vikt. Jag är gravid. Men numera är mitt orosmoment tvärt-om-andras. Jag går ju förfan NER!

 Vägde mig imorse och har på mindre än 1 vecka gått ner 2 kilo. Det är rätt mycket när du är gravid och borde lägga på dig något litet åtminstone.
 Så nu går jag och oroar mig för att något är fel. Varför detta ras på så kort tid? jag är en tvärt-om-Tjockis, och det har jag alltid varit!

att inte kunna underhålla sig själv i längden...

Sjukskriven, går hemma dag ut och dag in.. har fått nån form av Väggarna-kryper-på-mig syndrom.... Jag är så jävla uttråkad. Vet inte vart jag ska bli av.. Hormonerna svirar samtidigt så jag skulle kunna gråta över att fel tv program visas. Känner mig pisst i nästa sekund fast jag egentligen inte efter 1 min är det...

 Jag har städat, sorterat, plockat undan, fixxat disken, handlat, vikt tvätt, underhållt sambon, fixat rastgården, sett det jag vill se på tv.n osv osv osv....

 jag vill hemifrån, behöver lite miljöombyte. Nu menar jag inte hem till syrran, eller hem till mossan. Jag menar verkligen miljöombyte. Inte för att det inte är trevligt hos dom. Och det är lika trevligt hemma hos mig själv oxå. Men...
 
 Ville till ikea, handla Cornelias säng, mobil till säng, madrass. Sen till babyland och köpa bilbarnstol och hämta ut gratis babybox.
 Det sket sig, sambon roar sig med fotboll, mackor och fjäsk (mest för att jag är sur)

 han ska egentligen inte behöva gå runt i sitt eget hem på tår för att mitt humör svajjar så. jag vill ju bara komma ut, umgås med honom, se något annat än sjöbo.... Han-och-Jag tid!

 Män är inte speciellt kvinnliga, dom förstår oss inte ett skvatt.  ahja nu ska jag fanimej åka till Arlöv och hälsa på Tina. bea och lena kommer oxå dit. Jag måste ut i luften, NU!

 

RSS 2.0