Och så var det igång igen...


 Nu har jag klockat värkar igen sedan i förmiddags vid 10 snåret.... Dom har hela tiden vait regelbundna så det är ju bra, bara minskat med mellanrum till det mindre, vilket givetvis är bra!
 Dom ligger på ca 3-3½ minut emellan nu, och varar i ca 1 min.

 Hoppas nu bara att jag "öppnat" mig en massa mer så vi får bebis nu. Jag hade regelbundna värkar i 18 timmar igår innan dom bromsa värkarbetet på förlossningen med bricanyl.
 Änsålänge idag har jag haft regelbundna värkar i 9½ timme.


ahja, vi får se...

Inatt kanske det sker då... OM ja nu öppnat mgi vill säga. Annrs får dom fan hjälpa mig på traven...

Blev totalt snuvad på konfekten... Började klocka värkar igår morse kl 06. Höll sig regelbundna hela dagen, Och blev starkare å tätare.
 vid midnatt bestämde sambon att vi skulle åka in till förlossning. Och det tyckte förlossningen oxå. Då låg jag på runt 2 minuter mellan värkarna. Å smärtan ska vi ju inte tala om....

 Väl där inne, med en massa kontroller och dylikt får man det svar INGEN blivande mamma önskar höra i den sitsen å speciellt inte på självaste MORS DAG!!!.
 Efter att ha hållt på med regelbundna värkar i ÖVER 18 timmar visar det sig att jag inte är tillräckligt öppen än.
 Personligen var jag helt färdig som artist. Å värkarna kom numera och avlöste varandra en efter en med ett mellanrum som knappt var lönt att räkna.

 Det bestämdes snabbt att jag skulle få en BricanylTablett, smärtstillande samt en ordentlig sömntablett. Detta för att värkarbetet skulle lugna ner sig, å att jag skulle få sova lite och samla nya krafter.
 Visst, jag var HELT SLUT som artist.

Men vafaaaan, hjälp mig ut med han istället...

 Så inatt vid 2 var vi hemma igen, Ingen bebis, bara en groggy gravid hög på konstiga piller.

 Så nu ska vi enligt Barnmorskan vila och samla nya krafter. För detta kommer att komma igång igen. Å då är jag förhoppningsvis öppen och redo....

Så nu väntar en ny dag...

What to say?!

ÄNTLIGEN ! ! ! Sitter här nu, har gjort sedan 06.00 imorse. Klockar värkar!!! yeeeeeeeeeeeeeeeh ! ! !


3-4 minuter emellan nu,  Varit och lämnat hundarna nu. Lagt det sista i bilen som ska med in. Nu är vi hemma igen. ja ska vila lite. behöver ju samla lite krafter..
 
Wish me Luck!

Bilproblem och barnlös FORTFARANDE!!!opel´n låter konstigt. så igår bestämde vi för att lämna in den som idag på en opel verkstad. Hääärligt med bilproblem. Som om vi inte haft nog av det dem senaste åren...

 Så idag, Bil lös som jag blev, då sambon förbjöd mig köra opel´n till mödran fick jag ta mina tunga ben, och gå upp till mödran. Detta tar i vanliga fall en ca 12 minuter från oss. För den tjocke, härliga, smärtsamma 36 MINUTER!
 Väl hos barnmorskan visade proverna samma resultat som i måndags. *chockad-not*
 Däremot så va ja nu öppen 2.5 cm, samtidigt som hon gav mig ännu en "hääärlig" behaglig hinnsvepning.
Säger bara en sak, FYFAN VAD DET GÖR ONT!

 Hoppas nu bara det hjälper!!!

Väl klar på mödran släpade jag benen upp till Ferda., Tänkte att om ja går lite mer, å lite mer så kanske allt sprätter igång som aldrig förr *s*
 Efter en snabbkopp där följde ännu en 36 minuters tung promenad  hemåt...

Sambon som snällt nog hoppade över danmarksresan idag kom hem tidigare då opel´n skulle lämnas på verkstad kl 15. Så efter bil lämnandet rastade han mig en bra stund på Bo olsson.. Ännu en tung promenad.
 Väl hemkommen stekte jag en snabb dubbelburgare till honom, Medans jag själv förvånansvärt nog fick i mig en halv enkel burgare, och behöll den NERE! wooooooow säger ja bara!!! Nääääring ! ! !

 Efter det hjälptes sambon och jag åt att klippa gräset som för övrigt börjat få utseendet av ÄNG med en massa gula året-runt "perenner" som tydligen heter maskroser. haha
 Han klippte dom tuffa "terräng" kanterna och jag konkade och drog runt klipparen på resten...

 Nu har jag tagit mig en varm lång ompysslande dusch. För efter idag orkar jag helt enkelt inte mer. Inatt fick jag 2 timmars sömn, sen uppe i ca 3 timmar, sen sova igen i ca 2 tim....
Trött? öööh JA!

 Hoppas nu att denna hinnsvepning hjälper, å vi får se resultat innan helgens slut.
Det har jag åtminstone förtjänat nu!

Seee y

Skiter väl jag i!


 ... Hans fula njure.

Att han har fått en ny. Kul för han då ! ! ! inte fan är det någon som skriver om alla mina sjukdomar Men HAN, HAN har fått en njure.. Wooooow. Sensation ! ! !

Orka med kungahuset liksom! NEJ!

 Ingen bebis här. inte än. Så det blir väl till att åka ner till Mödran imorgon och få sig en ny omgång smärtfylld hinnsvepning om han inte kommer ut inatt vill säga..
 Sambon skulle ha åkt till Danmark imorgon, Bakken, fest, å alldeles för många byggare på en å samma buss... 
 
 Idag bad jag honom att avboka. Känns inte alls bra att han ska åka, och jag kvar här hemma med oregelbunda värkar, ny hinnsvepning och ingen blivande pappa.. 
1000 saker for genom mitt huvud. Tänk om det händer något. Tänk om det blir oväder och dom stänger bron?! Tänk om han inte hinner till förlossningen för att tåget är försenat. Taxin går sönder i köpenhamn, han tappar sin plånbok med pengar och kort... osv.... 

 Sambon avbokade, så nu känner jag mig liiiite lugnare.

Sova-på-vänster-sida-i-sängen projektet va inget kul alls inatt. Hundarna hade inte alls fattat att vi bytt sida och insisterade med att ligga ovanpå mig hela tiden, så som dom alltid gjort med husse.
Jag, den gravide som vänder sig var minut då höfterna känns som stenflis, ryggen som en spikmatta och ligga på mage har ju sina skäl till att utebli.
 Så inatt blev det rena brottningen med 2 stycken 3 kilos hundar som absolut inte fattade någonting, och en matte som gjorde allt för att få dom till att just det, FATTA!

 Ahja, Systern packade in mig i sin bil idag å rastade mig på bo olsson i hopp om att vattnet skulle gå. Men ikke, Däremot så "läcker" det  lite sen i inatt, vilket jag iallfall är lite nöjd med!
 Fick köpt hundmat, spolarvätska och en liten baby sak... Va bara tvungen...

 ahja, nu har jag för en stund sedan avslutat dagens vräka-ungen-städning. Så nu har det blivit dammsugat och så har det tvättats golv som aldrig förr...

Kom nu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut!!!!

Tror nog han får utegångsförbud när han väl är född, och indragen veckopeng i minst 2 år! hahaha...

 Seee y!

Byte av sängsida!


 Kom ju på det mitt i det hela.

 Vi har spjälsängen till vänster, Mattias sover på vänster sida, Jag höger. Och det går ju inte..
 Kan ju knappast begära att stackars Mattias ska ta hand om bebisen hela natten å sen pigg och alert åka till jobb dagen efter. Samtidigt som att "gången" vid fotänden mot väggen är farligt smal och inte alls smygvänlig på nattetid.
 Det har jag fått erfara sedan vecka 20!
 Så nu ska vi byta sängsida. Så jag lätt och smidigt kan lulla rundor på natten, med eller utan bebis.
Å sambon kan sova gott och vara utvilad till jobb.
 
 Kom fram till att vi ska byta redan ikväll. Så man kanske (hoppas inte) hinner få en "prövo-natt"...
Människan är ju ett vanedjur...

 Nu ska jag bädda ner mig tänkte jag. Lika ont nu som hela tiden... Imorgon är det den 28é maj. 

 MIN
uträknings dag !  !  !

 Så nu får vi se om ja har rätt eller barnmorskan... Hoppas jag..
Jättejobbigt att gå å ha såhär ont hela tiden. Man blir ju helt utmattad och handikappad känns det som...
 
Jag röstar för inatt, bokat å klart hihi!!!

Nä, sängen kallar. Hoppas jag iallfall får 4 timmars sömn inatt, hade varit trevligt för omväxlings skull..


 see y

Lång natt!

Lyckades somna nångång efter 23.00 igårkväll. Ont hade jag. Men vila behöver man ju. Vaknade igen vid 01.00, kunde inte ligga kvar mycket längre. Gick upp 01.30. Lullade rundor här. Mestadels av tiden gick jag runt, runt & runt köksbordet. Smärtan lättar lite när man går typ.
 Vid 05.00 nångång la jag mig igen efter att ha gått fram och tillbaka en massa samt brett, packat och gjort iordning sambons matlåda. =)

Nu ska jag, trött som jag är, och ont som jag har sortera min byrå. Måste göra något så man inte tänker så mycket på smärtan som man vet bara kommer bli värre..

 Hoppas att storken kommer inatt, =)


1 steg närmare nu!

Slemmproppen gick för 1 ½ timme sen. Mattias å jag har fortsatt att hålla oss igång.. Pysslat massor härhemma nu till kvällen. Allt för att hålla oss sysselsatta....
 Hoppas nu att det går igång med ett dunder. Jag har rätt ont... Men inget regelbundet, än... Gör ont som fan att gå, stå, sitta.... Men ja lullar runt, runt, runt i mitt hus...

Ahja, vi får se...

Tisdag blev måndag....

jadu, mycket har hänt nu sen i söndags.
 Efter att ha pratat med förlossningen på söndagen fick jag strikta order om att jag skulle ner till barnmorskan på måndag morgon. Samtidigt som dom på förlossningen skulle ringa mig och ge mig en tid jag skulle infinna mig på. på tisdagen som sagt!

 Men Tisdagen blev väldigt snabbt måndagen mitt i det hela.

 Kom ner till mödran. Ringde inte ens om tid, bara gick dit, precis som förlossningen sa. Dom va snälla nog att ta emot mig direkt, dom andra i väntrummet fick vänta vidare...
 Tog lite prover osv. Visade sig att jag var undernärd & uttorkad.. NO SHIT SHERLOCK! Kunde jag berättat själv!
 Barnmorskan ringde förlossningsläkaren som gav order om att ja skulle komma in direkt på djupare koll..

 SÅ, Skotan gick direkt till ystad förlossning...
Hann ringa sambon som fick en snabb information innan telefonen stängdes av. ajja bajja med mobil i vården!

 Väl inne blev det full koll.. Uppkopplad till alla dess möjliga maskiner. Blodprover, stora som små. Stick hit å stick dit. Ultraljud, "gyn" kontroll och allt slutade med en Hinnsvepning. För er som inte vet vad det är föreslår jag att ni googlar det. Orkar inte skriva om det här. Men det gör ont som fan, å triggar igång förlossningen om den görs rätt typ..

 Med bebisen är allt kanon, vilket lättade mitt oroliga hjärta till 1000.  Varit så orolig för att han inte ska få den näringen han behöver nu när jag inte gjort annat än kräkt sen i fredags. Kan ju inte behålla mat nere, bara dryck typ.
 Men det där visade sig bara slita på mig, inte honom. helt ok. Sålänge han mår bra är jag nöjd.

 Hemskickad på eftermiddagen i väntan på alla provsvar. Dom skulle bland annat kolla min saltbalans. Var den rubbad skulle jag in direkt igen å få dropp. Va den bra skulle vi avvakta tills i slutet på veckan och kolla läget då.
 kl 20.00 ringde ja in som lovat. Saltbalansen var bra. wiiiii =) Strikta order följde igen om att få en tid till barnmorskan i slutet av veckan. CHECK!

 Efter hinnsvepningen fick ja ont, förvärkar till max, tyvärr inte regelbundna, men dom höll sig starka hela kvällen å en bra bit in på natten. Lyckades somna men gick upp igen kl 03.30. Då kunde ja inte ligga ner mer.
 Smärtan la sig. så jag gick och la mig igen efter att ha ordnat med sambons matlåda, packat hans saker, kollat allt som kollas ska på internet å sist men inte minst, fått sambon iväg på jobb.
 Sov 2 timmar, upp igen å ner till barnmorskan. Tid bokad! Om jag inte fött tills fredag kl 11 ska jag infinna mig där på kontroll samt för en ny hinnsvepning...

HEJJA BEBIS TILL MORS DAG ! ! ! *hihi*

 Tänkte att jag skulle "hjälpa" till lite på traven. så idag, med massa vila emellan då ja har rätt ont har jag fått tvättat, renbäddat, dammat, dammsugat, tvättat golv, plockat undan osv....
 har jag ont nu tro? SOM IN I FAN!

 Börjat få brun/rosa flytning nu efter städningen. Så det går på rätt spår... Komsi komsi komsi....Nu ska jag som utlovat ställa mig och steka ett lass med pannkakor till älsklingen innan jag sätter mig ner och som det känns just nu inte kommer kunna resa mig upp igen...

see y folks!

På tisdag får vi svar!


 Läkaren ringde nyss. Äntligen!   (kolla förra inlägget)

Å detta bestämdes. Imorgon ska jag ner till Barnmorskan, kolla blodtryck, HB, SF-mått, Hjärtljud osv... Sen på tisdag ska jag in på specialist mödran/förlossningen på en lite större kontroll.
 Dom ska kolla flödet, Ultraljud, Tillväxt och så ska dom kolla en massa prover/värden på mig.

Och summan av kardemumman blir avgörande om jag ska sättas igång.

Så nu får vi se. Långt till tisdag....Denna sexiga bild bjuder jag på!!!

9 dagar innan beräknad BF


10 dagar innan beräknad BF

nu är det jobbigt... Väntar på att förlossnings läkaren ska ringa. Sege fan! Han skulle ringa i eftermiddag, nu är kl 17?! Men ring då!!!

 Har mått fruktansvärt illa nu i över 1 vecka, Med sammandragningar å ont. Men inget sätter igång. Dem senaste 3 dagarna har jag spytt som en kalv varje gång jag försökt att äta något. Det enda jag håller nere är dricka & piggelin is glass. Det kan man inte livnära 1 vuxen & en bebis på i längden...
 Allt åker hiss utöver det. Min energi har sinat drastiskt. Orken är nästan slut. Så idag ringa jag in på förlossningen för att höra vad jag skulle göra.
 Barnmorskan ville förhöra sig med läkaren, och läkaren ville bestämt prata med mig, men hade mycket att göra just då, så han skulle ringa i eftermiddag..
 Nu är klockan mycket eftermiddag, men ingen läkare har ringt. Ger det till kl 18.00. Sen ringer jag igen.

 Ahja, nu ska ja vila mig lite. Till kvällsmat gjorde jag en pasta panna. Den åkte ner, men upp igen. Givet!!!

Att jag ens orkar försöka mer...

See y

Grattis Norge!


 Tja, dom fanns med på min top 5 lista. Kolla näst sista inlägg. Jag är nöjd. Tyckte om Norges bidrag, det svänger!!!

Annars har det inte hänt så mycket idag. ByggareBob har målat en del på huset. Själv har ja ont i Magen/rygg/svank. Kommer i skov. förvärkar, eller är det snart på gång tro? Hoppas alternativ 2 denna gången, har tröttnat på alternativ 1 nu. Haft det för länge.
 Ahja, har försökt vila bort det, men det hjälper bara för stunden...

Middagen idag blev en burgare på Sibylla. Eller en å en, Jag åt en, Mattias åt 2. Egentligen sådana hamburgare jag inte tycker om. Gatuköks burgare. Men vafan. Orkar inte ställa mig idag å laga mat. Min rygg vill inte det...

 Nu ska ja värma mig i en dusch!

 see y

Bullbak slutade i onödig Matlagning!

Jadu, som ja sa i föregående inlägg så skulle jag ju laga middag. Men bullarna i ugnen skulle först bli klara.
Och visst blev dom klara. Jag hann t.o.m ändra mig angående middagen jag tidigare bestämt mig för skulle innehålla lax. Så blev dock inte fallet. Det slutade med Nypotatis (dom där putte-nutte-små) dansk Madister, Madistersås & Senap.

För er som tror att Dansk Madister är detsamma som Svensk Madister, kan jag informera er om att det är lika stor likhet mellan dom 2 som mellan korv och kotlett! Asså, inte alls samma sak...

 Iallafall. När middan väl var klar hade sambon inte någon plats kvar. För han hade "råkat" trycka i sig ett stort gäng nybakade bullar med marmelad, att han hel enkelt var tvungen till att avstå middagen jag precis stått och gjort.

 Så här står jag. Men en rejäl middag, 1 hungrig som knappt kan äta något... niiiiice

Ahja.. Nu ska ja slänga mig i soffan, See y

Bångstyrd förkylning.

 Precis vad jag fick av min syster för över 1 vecka sedan. En fin, rejäl förkylning med hög feber å halsont. Tack för den tjocke sven!
 Svåger Per fick en likadan, baby oliver samma. i nuläget ligger lilla Theo. Svärfar har legat. Härligt när familjen kan dela på allt. haha

 17 dagar kvar. 11 dagar enligt mig själv. Tiden går fort. Snart är vår lille son här. Snaaaart! Dagarna är konstigt nog låååånga, men veckorna går snabbt. Jättesnabbt!!!
 
 Forden min kraschade förra veckan. Samtidigt dök det upp ett super erbjudande på en annan bil. SÅLD!
Köpte en Bmw 525 Turin kombi. Å så är den automatare. Häääärligt. ibland är turen på ens sida!
 Forden lagade Markus till mig, å ferda´s pappa köpte den. Så forden har numera flyttat till småland. Check!

 Annars så orkar ja inte skriva mycket mer asså. Förkylningen har inte gett med sig än. Enda som lagt sig är febern. Är trött till tusen, frusen & slö. Men försöker hela tiden hålla allt färdigt härhemma. Så man inte ska stå med en massa när man åker in/kommer hem. Tvätten är undan innan den hinner hamna i tvättkorgen, varor inhandlade osv...

 Eurovision Song Contest ikväll... Sverige kommer så FET förlora! Tur jag är dansk!  Jag har gjort min egen "top 3" lista. Får se hur nära ja kommer med min gissning..
 Ifallafall...

1) Ukraina
2) Finland
3) Danmark


Gillar även Norge & Albanien... Resten kan skrotas!

 Nu ska jag ställa mig och laga mat. Ska bara ha ut bullarna jag har i ugnen på gräddning förrst.
 Idag inhandlades förresten dom första svenska nypotatisen. MUMS!
Jag roffar alltid åt mig dom där putte nutte smååå. För dom är godast!  Tror nog jag ska göra citrongrillad Laxfilé, sallad och Hollandiese sås till... Check!

 haj å ivaj!

Onödig tidsfördriv i form av ren fakta!

Hur bor du: i en stor villa som min sambo byggt med sina egna händer *stolt*
Brukar du komma i tid: Nej, för jag är alltid tidig. Hatar att komma försent!
Hur lång är du: 171 hela centimeter
Kan du laga mat: ja det vill jag väl påstå!
Vad jobbar du med/pluggar du: Arbetar som gruppchef / Undersköterska på ett äldreboende.
Vad har du på dig just nu: Mamma Jeans, mamma tunika, linne, underkläder.
Har du någon fobi: Spindlar...
Hade du en bra kväll igår:  Absolut, Fick babysaker från svärmor samt av svägerskan. =)
Vilket är ditt senaste inköp: hmm, Grape frukt, sallad, gurka, tomater & Rostbiff =P
Din favoritdryck på morgonen: Vatten eller kaffe.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Försäkringskassan. Går på Havandeskapsledighet!
Har du sovit i din egen säng inatt: Det kan man väl nog säga ja!
Vad hade du sönder senast: Tydligen min bil. Fast det va inte mitt fel. Slitage vet du!
Vem snackade du med senast: Syrran & mamma
Varm favoritdricka: KAFFE!
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Kolsyrat vatten eller vanlig hederligt krana vann!
Alkoholhaltig favoritdricka: Cider eller öl!
När gjorde du senast något riktigt dumt: Tja, det gör väl jag hela tiden så nyss?
Saknar du någon just nu: Mattias.. Alltid...
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Köra falskspel/inte stå för det man gör/säger.
Någon jag stör mig på: Mååånga...
Intressen: Min familj, Vänner, Huset, Livet...
senaste person du kramade: Baby Oliver..
Senaste person du ringde: Mamma
Senaste person som ringde dig: Ferda
Vad drack du senast: ramlösa
Vill du ha barn: Ja det kan man väl säga eftersom jag är höggravid =P
Längtar du till din nästa födelsedag: ööööh. ..
Har rakat dina ben någon gång: sen uuuunga år.
Är du sugen på något nu: Nej, Jag var sugen på ett äpple, Så jag åt ett precis =P
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: öööh, 0-3 kanske.
Använder du hudkräm: orka?!
Attraheras du av män med skägg: Inte män, men min sambo =P
Micro-pop eller poppa själv: Både!
Brukar du baka: Jaaa...
Röstade du i det senaste valet: Njaa, bara halva, eftersom ja är dansk medborgare.
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Absolut!
Vilken låt lyssnade du senast på: Nån gammal rock klassiker på radion!
Har någon annan sovit i din säng inatt: 1 styck sambo samt 2 hundar!
Vad tycker du är äckligt: Snor och slem
Har du pengar på mobilen: Alltid och lite till =)

*~~ Mitt Allt ~~*


Jag känner mig stött, faktiskt...Läste forums rubriken för första gången för någon vecka sedan på familjeliv.se. idag står det t.o.m om det i tidningen. "konstiga diskutionstrådar på olika internetsidor"...
Den jag är upprörd över, eller snarare ÄCKLAD är diskutions tråden med rubriken  . . .

"Har du sex medans du ammar?"

 Amen fatta grejjen. Det låter i mina öron, totalt jävla sjukt!!! Jag får inte ens fram fler ord. Jag är upprörd som fan. Hur kan man bara vilja ha sex med sin partner medans man samtidigt har sitt barn vid bröstet som äter?!?!?!

 ARE YOU FUCKING KIDDING ME?!

 Så jävla äckligt och sjukt att jag faktiskt inte finner ord. Är inte sex något som ska ske mellan vuxna människor, och inte med barn som närvarar?
 Nog bäst jag byter samtalsämne, för jag känner just nu att jag inte kan skriva mycket mer utan att minst använda 25 nya svordomar i sträck!

 Igår trodde jag ett tag att det var dax att åka in på förlossningen. Förvärkar som in i baljan som i början klockades med 30 minuters mellanrum men sedan minskade till 25 minuter osv. Tog en lång varm dusch, då lugnade det sig. Men började igen mot kvällen och fortsatte in på natten. Sen så slutade det bara tvärt. Och har efter det mest bara haft ömmande sammandragningar...
 Egentligen så började dessa smärtsamma förvärkar redan i lördags. Då jag satt på en 40 års fest. Fick minsann åka hem tidigt i ottan. Man vet ju aldrig när han vill ut.. Långt från Landskrona till Ystads Förlossning.

 Annars så har den kära forden havererat igen. Kaputt, död & väääldigt stillastående. Så förbannat tråkigt. Jag hatar verkligen tanken på att sitta höggravid med mindre än en månad kvar till BF och sitta utan bil. Får lite panik känsla över det. inte lite, MYCKET!
 Nånting med Fläktremmen/skivorna till fläktremmen. Kostar inte nått större att laga. Förutom att lagningen i sig är komplicerad och tar tid som fan, givetvis....
 
 Önskade att jag vann på en lott eller nått så vi kunde köpa en till bil i bättre skick som håller lite bättre än en ford på 16 år. Å så kunde jag ju oxå ha köpt alla maskiner till min älskade sambo som han så önskar sig.
 Får väl börja spela bingolotto eller nått...

 Svägerskan & min köra bror håller på att sortera Theos kläder. Så snart får man en massa baby kläder. Passar ju fint nu eftersom vi ska få en Pojke, och inte en flicka som vi fick besked på först. =)
 Så nu längtar jag tills dom ringer så man kan köra och hämta kläderna. Är jättespänd =) Svägerskan har ju bra klädmsak!

 Nu ska ja fixa lite mat till mannen som snart anländer. Idag blir det söt/sur sås med kyckling och kinaris.. =)

 Hörs å synes!

Valborg och dylikt!


 Jadu, då var valborg "avklarat".
 
Inte för att vi firade det, inte ett smack! jag och sambon satt och pratade om vad vi skulle göra nu när det var valborg. Men vi kom fram till att vi egentligen inte ville fira det ett smack. Känns lite som en sån dag som man firar om man ex har...

 1) Barn som uppskattar bålet och korvgrillning...
 2) Är i tonåren och spenderar kvällen med att råsupa...


 Vårt barn ligger i magen. Så han kan inte se nått bål hur mycket han än vill, samtidigt som jag definitivt inte vill/kan råsupa. Något verken jag eller sambon nånsin haft som intresse.. 
 Så summan av kardemumman blev chips, tv och lägga sig tidigt. Den ena är trött för att hon är uppe astidigt var dag och ovan på allt är högravid. Den andre astrött för att denne jobbar hårt som fan hela dagarna långa...

Sen har vi det där med förste maj. Ok, jag är överlycklig över att vi är inne i maj månad nu. Inte långt kvar liksom. men att åka ut å demostrera osv, Nej Tack!

 Så mattias spenderade halva dagen med att putsa fasaden, jag plockade här inne och ute i trädgården. Och så gick jag på det där med gräsklippning fast jag i tidigare inlägg talat om att det inte ska ske igen.. men vafan.
 Det såg förjävligt ut, så jag tog ett klipp-ryck. Denna gången delade jag dock upp gräsklippningen i 3 omgångar så jag vilade imellan. Kondis är inget som finns när man är högravid. Det är bara så!

 På kvällen stack vi hem till Mamma & Pappa, grillade gott, grabbarna spelade lite trädgårds-fotboll och drack lite öl & Cider. Robert spelade lite gitarr för oss.
 Efter vi ätit dök svåger Per, syster Milla och mosters påg Oliver upp. Och eftersom dom kom (och att vi är som vi är) så kom ju snabbt samtalsämnet "under bältet"... Precis som alltid. Garvade som fan gjorde vi. Ett tag trodde jag att Mattias skulle sätta hela cidern i halsen.

 Packade snällt in en lagom berusad sambo, som vid hemgång bestämde sig för att vi skulle se en skräckfilm när vi kom hem.
 Eftersom jag KÄNNER min sambo och hans vanor så försökte jag avstyra det där med filmen eftersom jag INTE kan se sånna filmer själv, och att jag VET att min sambo som varit uppe sen 6 på morgonen, jobbat hela dagen och nu var ganska så bra i kanelen inte skulle kunna hålla sig vaken under en hel film, ännu mindre dom fösta 10 minuterna.
 Men han insisterade att han kunde. Vilket vi båda två nog visste var lögn. Men filmen sattes igång och 10 minuter efter stängde jag den och såg på Humorgalan istället..
 Mycket riktigt, sambon somnade gott...

Efter 11 år tillsammans känner man liksom varandra in och utan till... =P

 Idag skulle vi sova länge. ingen väckaklocka, nada! Tror du inte denne dansken vaknade pigg som en lärka med en mycket aktiv son i magen som förskte möblera om i mina organ 05.50. Sjukt!
 Kunde fan inte ens somna om. 
 Mattias vaknade oxå, och klockan 07.00 var t.o.m frukosten avklarad!

 Nu ska jag ner på macken och köpa motorolja. Sen går skutan till Landskrona då det är 40 års fest idag! Grattis Lena! Tänkte köra runt midda, och sen komma hem i lagom tid. Jag har ont ork att vara uppe så länge. Ska va glad om ja inte knoppar in innan kl 20.00 haha!

 ha d gött alla!!!
 

RSS 2.0