Återgår till det "normala"...


 Det var med blandade känslor som jag imorse kl 05.30 blev väckt utav klockan. Vände mig in mot mittan utav sängen där Maxmilian så tryggt låg mellan oss och sov. Som vanligt somnar han i sin egen säng, vaknar i vår...
 Idag var dagen D! Idag skulle jag på jobb. Så underligt, så skönt, så frihetberövande...

 Maximilian fick tvångväckas då han i vanliga fall sover till 8-8.30 tiden åtminstone. Hopp i kläder, Packat hade jag redan gjort igårkväll.. Förberedande som jag är. Lille skulle på dagis, på RIKTIGT, ingen inskolning. Nej då. Idag skulle jag för första gången lämna över honom till riktig "barnvakt" som i sin tur i flera år framåt ska vara en del av hans liv, hans uppfostran, hans allt...

 Lämnandet på dagis gick i vanlig ordning smärtfritt. han älskar sitt dagis å blir lika lycklig varje gång han ser grinden där. Kasta sig i frökens famn och vägrade ovanpåallt att ge sin älskade mamma en hejdå puss..
 I allt detta var det nog mest jag som mådde dåligt... Lite ledsen i bilen for jag till jobb.
 Där gick allt kanon. När det väl kommer till hur man gör saker å ting känns det som om jag aldrig varit ifrån min arbetsplats. Dock när det kommer till namn på dom boende. Lära sig vem dom är, vad som felar, hur dom vill ha det osv. Det tar tid! En dag i sänder...

 Skönt var det att komma tillbaka, visst! MEn ja tror inte det tog många minuter emelllan miona tankar på hur Maximilian hade det! 

 Väl hemma hämtade jag honom från dagis. Då var ju givetvis reaktionen destu bättre för mitt mamma hjärta än vad det var imorse. Sonen var sååå glad över att se mig och mer eller mindre försökte kasta sig från vagn till min famn i ett nafs! G L Ä D J E ! ! ! Wiihooo

 Regina & Theo hängde på då Theo oxå befann sig på dagis, och vi for ut en snabbis till sövde och badade litegrann. Eller ja, Barnen badade, vi stod vakt..
 sen rundades kvällan av med grillning hemma hos Regina & Brossan. Dock utan sambo då han surade för att jag glömt att lämna av ett papper efter jobb på kommunhuset...
 Efter knapp sömn inatt, En fullspäckad dag på jobb och halv solvsting så funkade inte min hjärna helt å hållet å jag glömde... Sambon däremot var ju inte direkt snabb på att ringa och påminna heller... Ahja!
 Får lämna papperna imorgon..

 Nu ska jag natta sonen. Eller så får han natta sin mor.. Vi e nog lika trötta båda 2

Over and out...
Typiskt!


 Dom fula molnen som förstör allt hopp om en kommande sommar har legat tungt över sjöbo hela eftermiddagen. Ryktesvägar har ja fått höra att både Arlöv & Landskrona har haft Sommar så det sprudlar av det.. Typiskt. Just idag bodde man i fel kommun. Ja vill oxå ha sommar, sol, värme och glass i lass!!!!

 Vi började iallafall förmiddagen att göra 3 olika sorters Danska smörrebröd. Koka kaffe och sedan invänta födelsedags grisen och lite frukostfolk. sara som fyller 28! år idag kom med Liam, Helena dök upp samt Regina och theo. Å så mös vi hela förmiddagen och sjöng grattis sång på 3 olika språk, Check ! ! !

 Eftermiddagen var mindre inspirerande då sonen drog på sig en ful feber och har sedan middagstid legat totalt utslagen i 40 grader. Jovisst får han full dos alvedon, Fylls på var 5é timme. MEn febern ger sig ändå inte. Stackare.
 Tur han är ledig ifrån dagis idag och imorgon. För det hade varit väldigt synd om detta stör dem 3 sista inskolningsdagarna nu när det går så bra. Och ovan på allt så börjar jag jobba på måndag. Så det hade varit skönt om allt flöt på och jag slapp börja hela alltet med att ta ut vård av barn!!!

 nu vakna lille...

 over and out

Fullspäckad Vecka!

Denna veckan har det hunnits med en hel del. Vi har Snurrat till simrishamn och handlat en "ny" begagnad vagn till Maximilian som han ska ha på dagis. Vi har hunnit infinna oss på student. Mattias Kusin Lotta tog studenten i onsdags. Efter det hann jag härligt nog att ta en snabbkopp tillsammans med Lena & Malte som var på besök hemma hos mina päron =) Och idag har vi rundat va dagen med ett dop. Ja inte vilket dop som helst, Min kusin Christians son Max skulle döpas och stod på tur ner i dopfunten på en simtur =)

 Mitt i allt detta har jag ju givetvis hunnit busa massor med Theo & Regina. Medans alla andra är tåk och jobbar eller har planer (sk Liv hehe)
 
 Och det stora denna veckan har ju givetvis varit att Maximilian skolas in på dagis. Det går kanonbra kan ni tro! Hela veckan har denne Mamma snällt och vänligt fått lämna honom själv på morgonen för att sedan inom 30 minuter bli hemskickad och sedan hämta honom igen kl 14.00. denna veckan var enligt rutinerna inte meningen att barnet ska vara där själv hela dagen. Man ska lämna dom en liten stund å så. Men Maximilian är en av dom "lätte" barnen att skola in vilket egentligen på ren å skär svenska innebär att han totalt skiter i sin mamma så fort vi landar på dagis, och mer eller mindre blir förbannad när jag hämtar honom... haha!
 Däremot så är jag berädd på att ett bakslag lär komma på besök innan dagistidens slut.. Im sure!!!

Bjuder på lite bilder...


STUDENTEN LOTTAMAXIMILIANS "NYA" DAGISVAGN!
MAX DOP

JOANNA, CHRISTIAN (kusin), GUDFAR & MAX

NU ska jag snart nanna lite.. Är helt färdig då sonen nu i 4 dagar i streck har haft väääldigt bökiga nätter pga av VäxtVärk. NU har han precis fått nattblöjja, pyjamas och som jag kallar det en "RumpRaket" (Alvedon) så får vi se om det ger han nån bättre sömn eller inte...


 Over and out!


1 år har passerat av mitt nya liv!


 Ja så kanske man kan säga det, eller?

 Dagen idag är en viktig dag för mig, en viktig datum! Just idag, den 17 juni är det exakt 1 år sedan jag höll på att dö, vid denne tid låg jag på operationsbordet, en oviss sambo med en nyfödd son var placerad i ett rum på sjukhuset i väntan på mer information. Dagen var fylld av skräck & ensamhet. Många tårar fälldes... Ingen visste något, ingen hade svar. i ett dygn låg jag på intensiven. Några frågor hade fått svar, ovissheten var dock fortfarande av stor betydelse.

 dagen idag dock är inte fylld med något negativt alls. dagen idag är fylld med glädje. Av det liv jag har idag. Av min familj, av mina vänner. Jag tackar med stor glädje för det x-tra år jag fick. Och ser spänningsfullt på framtiden. Mitt liv är NU, vårt liv är NU och jag bestämde för precis ett år sedan att jag skulle leva livet en dag i sänder. Njuta, vara nöjd och glad. Så har jag oxå levt!

 idag är MIN dag! Idag ska jag nog köpa en triss lott =)

Over and out!


DAGENS I-LANDS PROBLEM ! ! !


 Är FUL-FOTBOLLS-VM ! ! !

 Det tar upp tiden för ALLA mina tv-program.

Sambon är som bortblåst i någon form utav Testosteron dimma och har givetvis ockuperat tv´n så det kvittar egentligen om mina pogram går eller inte. För ja har ingen tillgång till apparaten ändå!

 Man kan ikke samtala, nej då. då stör man ju! Och alla dessa "tutor" som folket på läktaren insisterar att tuta med varenda sekund under hela matchen går mig på nerverna. Det ljudet borrar sig in i mitt huvud att jag knappt kan höra vad jag själv tänker... Men, man kan IKKE se match med ljudet av!
 Önska så att jag hade ett par feta hörlurar jag kunde plugga in till VM-Nisse! Men ser du, sån tur hade jag inte att ett par sådana skulle finnas i min ägo!

 Ussha, ni märker att ja inte är en sport fantast va?!

Ahja, får väl sitta här å slö surfa lite till.
 Sitter faktiskt och spanar på olika upplevelser på www.liveit.se ! Vi fick ju ett underbart presentkort därifrån utav Mattias Föräldrar i alla-hjärtans-dag present. Sitter å spanar på vad vi skulle kunna göra tillsammans. Finns typ inte direkt något man kan göra med Maximilian. Han är för liten än. Men det fanns massor av olika paket för två! Själv är jag sugen på en kryssning. Eller en skärgårdsupplevelse... Ah, Vi får se.. Nått ska vi hitta på iallafall på semestern sen. =)

 NU ska ja fortsätta med att irretera mig på vm-tutorna och försöka underhålla mig själv med ungefär ingenting!

 over and out!

Underbara Danmarkstur! Allt var så underbart, inget kunde gått bättre! Ja oket då. Det ösregna från vi lämna sjöbo tills vi landade hos Morfar & Grete. DET kunde vi ju förvisso sluppit. MEn resten, Resan, sällskapet, Människorna, Morfar & Grete, Maten ALLT var underbart!
 Riktig dansk HYGGE kan ni tro.

 Allt var som förr. Precis som om dom saknade 6 åren aldrig varit försvunna. Som om vi aldrig varit ifrån varandra, någonsin!


Ingen av oss kunde nog hoppats på¨en bättre dag asså. Vi hann till och emd runda av allt med lite snabb shopping i helsingör innan vi tog båten hem igen...

 Saknar dom redan SÅ! OCh kan inte längta mer än vad jag gör tills jag åter får träffa dom och krama om dom!!

Over and out!

Danmark idag!

 Vaknade redan 04.30 och kunde inte somna om.  Låg nog och tänkte för mycket tror jag. Ska nämligen idag åka till Danmark tillsammans med Oliver, Maximilian, Milla & Robert. Vi ska för första gången på över 6 år träffa vår morfar =) Längtar sååååå samtidigt som jag är sjukt nervös.
 många år har gått liksom. Kommer allt vara som innan? Hur ser han ut idag... osv...

åååh, Tiden går för sakta. Robert kommer kl 8.30. Då kör vi och hämtar Milla & Oliver sen kör vi....

Ahja. Hold the tummar liksom...


 Bjuder på en underbar bild av en glassätande son en varm sommardag!Over and out


1 års kontroll!


 Ja, i onsdags, då Maximilian ovan på allt kunde titulera sig ett år PLUS haha (1år gammal samt en dag) så var vi på den berömda ett års kontrollen. Duktig kille som han var kunde han redovisa 5/6 ord som han kan. Stolt mamma då dom ska kunna 3-4 =) hihi
 Han vägde hela 10380g samt var 78 hela centimeter lång. Vilket förvisso förundrar mig då grabben bär 86 i kläder då allt annat är för kort för honom...

 Han fick ju oxå sina 2 vaccinationer, en i vart lår. Vilket givetvis inte direkt förgyllde hans dag. och när kvällen kom inte heller hans föräldrar. kvällen, natten samt halva dagen igår fylldes med gnäll å gråt och en feber temp som trots alvedon låg å rulla på 40 grader...

 Därav mitt sena blogg inlägg =)Mamma & Pappas stora kille på Bvc!


Igår kunde ju dom stolta föräldrarna oxå lägga till ett nytt ord på listan. Jodå. Maximilian kan numera säga Vovva! Vi säger vovve, men lille insisterar på att runda av ordet med ett starkt A!

Neh, nu tillbaka till hemmet. Lille sover middag å jag passar på att fixxa, dona & städa undan. Sambon & Sonen turas stolta om att stöka ner här hihi

 Sen blir det grille hemma hos mamma & pappa. Vi bjuder dom på middag, men det får bli hemma hos dom då vi inte direkt har en barnvänlig trädgård att skryta om och Maximilian vill leka på Mormor & Morfars gräsmatta =)


Over and out!


Kära Ica!


 Fick deras kvalitets enkät undersökning med dryga 5 miljoner frågor på häromdagen. Som tack för att jag fyllde i den, som om det var förbestämt att jag skulle det, skickades det med en "check" på 25 kr att inlösas vid nästa shopping!

 Snäll å lydig som jag är gjorde jag ju givetvis det dom flesta antagligen INTE gjort. Jag rev inte hela skiten med frågor, grabba checken och for ner och handlade. Ikke, Då hade satan tagit mig på direkten, tro mig!

 Nej då. Ärlige Connie som inte ens kan stjäla ett korn i en affär spenderade den närmaste timmen för att fylla  hela skit enkäten som för övrigt var astråkig. Men god kund som jag är fick det bli så!
 Väl färdig stoppade jag ner hela bunten i det medskickade färdigfrankerade kuväret, Slickade igen skiten för att sedan dra ner sambon till Ica, Posta brevet och handla in veckans nödvändigheter.
 Givetvis så älskar jag mitt ica så jag är ju heders Scanna-Kund haha!
 VÄl i kassan, där jag själv betalar utan kassörska eftersom jag är en trovärdig kund såsom många andra stoppade jag ju stolt i mina 25-kronors check jag så fint "tjänat" genom ful-enkäten jag nyss pregat på lådan.

 Vad tror ni då händer. Jodå- deras egen maskin vill INTE under några som helst omständigheter kännas vid min väl-förtjänta ica-check. Ikke, skit automaten  hade endast som hobby att spotta ut skiten var gång jag insisterade på att stoppa in den med texten "FEL KOD"

 Jo men säkert???

 Då det förtillfälligt stod en i kassan som skulle redovisa sina inscannade varor så orkade jag inte att vänta på min tur, utan stoppade ner BLUFF checken i hopp om att den kommer funka någon annan dag...
 Åh, skulle slängt den enkäten direkt jag fick den. Varför offra en timme liksom?


Over and out!


Ps!!! Tusen tack för alla Grattulationer till vår son idag på hans 1 års dag! Både sms, Telefonsamtal, Meddelanden på Face book, Bilddagboken, Bloggen osv..


 HAj med maj!

2009-06-01 - 2010-06-01


 Stort Grattis Mamma´s underbara hjärta på din 1 års dag!

 Kan för allt i världen inte förstå att det redan sprungit iväg 365 dagar utav vårat liv tillsammans! Att en tid så lång som ett år bara kan springa förbi knapp märkbar som en timme...Maximilian 2 dagar gammal =)


RSS 2.0