Året som gått....

 
 Ja man kan minst sagt säga att detta har varit ett händelserikt år, ja på både gott och ont för oss alla...
 
För vår del började året på sin dag med att vår älskade dotter firade sin allra första födelsedag! Ett år gamal prick de 1é Januari =)
 När det nya året sköts in med raketerna sjöng vi grattis sång istället =)
 
Men precis som året innan slutade fick det iallafall för min del börja. Operation igen, denne gången för ett "liten" planerad titthålsopreation pga av Tarmvred å grejjor. 
Men som allt annat när det gäller min kropp så kommer det alltid överraskningar, Och den planerade titthåls operationen på en timme slutade med en över 3 timmar lång operation med tillhörande snitt från navel till bröstben...
En månads rehabilitering följde och som alla andra gånger kom jag tillsist på benen igen...
 
 
 
Mars månad kom som ett skutt å vi startade månaden med att för min del börja jobba efter Mamma Ledighet samt sjukskrivningen som rådde efter operationen...
Jag återgick till min 100% tjänst som Undersköterska inom Äldreomsorgen. Ett arbete jag saknat med allt vad det innebär.
 Att få återgå till jobb, komma hemifrån, träffa folk och få vara Connie =)
 
Inskolning utav Maxima pågick oxå, en spännande resa för vårt lilla hjärta som nu helt plötsligt blev sådär STOR mitt i allt...
 
Min Älskade pappa sjöngs in på sin ståsliga 50 Års Dag med buller och bång. Trädgården blev dekorerad med tillhörande fest =) Tänk er, min pappa blev 50, å jag är 32 =) Rena Patteglytt till Far hihi
 
  
 
 
Våren bjöd oxå på en Massa händelser kring vårt fina Hus som Mattias bygger själv...
 Gamla garaget/förrådet revs äntligen ner, Trapporna till huvud dörrarna gjöts, mur, rabatt, buskar, plantor sattes..
GaragePorten kom på Plats vilket va rena glädjen för oss =)
 
  
 
 
Och trots en sommar som tycktes fullkomligt regna bort, så hann iallafall Maximilian den 1´e Juni fylla hela 3 ÅR!
 Detta firades ju givetvis och gladare grabb fick man nog leta efter! Han hade själv bestämt att vi skulle bjuda på Grillad korv med Bröd. Men då regnet som sagt ÖSTE ner fick d bli stekpannan. Men lika glad var han för det!
 
 
Hösten kom som ett brev på posten och avlöste den sommar som man nästan tyckte va som en för höst! Vi infann oss på Dop till barnens Nästkusin.
 Utomhusarbetet på vårt hus bytte Mattias ut till inomhus arbete och började så smått å pyssla med vår änsåläne oinredda vind!
En resa, bara för MIG och mina barndoms töser infann sig i form utav en Weekend i Blekinge.
 En helt UNDERBAR helg utan en massa måsten! Bara en massa skratt, sena kvällar, god mat & Dryck och minnen...
  
 
 
Vintern Ramlade på oss med 1´advent och snö...
 
Maximilian vår stora kille lämnade på adventsagen samt min "Tjugo-Tolfte" födelsedag den 2é december över alla sina Nappar till Tomten som i sin tur skulle lämna över dem till sina små Tomte Bebisar!
Sen den dagen har vår stora kille inte ens bett om en napp! Däremot såååå STOLT över att han gett dom till tomten =)
 
 
 Vi drabbades oxå utav mycket sjukdom (hos barnen) hela hösten och vintern... Magsjuka, dunderförkylningar, Feber dagar, Lunginflammationer osv...
 En i mitten på Dec hade 2 sjuka barn fått sug på isglass, Speciellt sonen som låg med 40 grader i temp.
Vi beger oss mot affären i bil för att handla glass. En dag vi så sent som aldrig kommer glömma....
 En dam som kör för fort och skiter i sin vejningsplikt, en korsning full med is. Å (((BANG))) ! ! !
 Aldrig förr har livet passerat så snabbt i revy i mitt huvud, aldrig förr har jag upplevt känslan att ja förlorat mina barn. Aldrig trodde ja att ja skulle uppleva något sådant! Speciellt inte mina barn!
 Jag har minst sagt varit med om MYCKET obehagligt i mitt liv, men detta tog priser 100 ggr oM!
 
Bilen skrotades och löstes in av försäkringsbolaget, nya bilbarnstolar köptes, Hyrbilen skaffades...
  
 
Men vi rundade dock av detta året med efter många om och men en ny bil. En Lille Julafton samt en Julafton i familjens underbara anda.
 Med god mat och dryck nästan så det rann över haha, ja precis som det ska vara sådär i Juletid...
 
Nu blickar vi framåt å hoppas på ett fint 2013 med mindre överraskningar...
 
Visst har Mycket Mycket Mycket annat hänt, men detta blev liksom en snabb resumé... Ni som följer min blogg samt min Bilddagbok har ju sett d hele =)
 
Visst har vissa det bättre och andra det sämre...
 
Men VEM avgör vem som har vad?
 
En känsla är en känsla och den är personlig och kan aldrig ändras.
 Visst beklagar man sig ibland över som vissa tycker är småsaker om man jämför med svälten i Afrika.
Men vi lever i nuet. En dag i mitt liv kan vara ett helvete i en annans, ja eller tvärtom!
 
Jag kan bara utgå från mig själv. Och jag kämpar var dag för att jag tillsammans med min omgivning ka få en dräglig vardag. Vissa dagar är ju givetvis mycket bättre än andra.
 
Och för min del, med allt vad som hänt med mig själv och min hälsa exempelvis detta året vill jag tacka ALLA som lyssnat, stöttat och funnits där för mig och min familj när jag inte kunnat vara där själv!
 
 Ni är GULD VÄRDA!
 
Så med dessa orden rundar jag av för dagen, Önskar var och en av er därute ett fantastiskt slut på detta året och med hoppet om ett Underbart 2013 utan en massa fula Överraskningar!
 
GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING ! ! !
 
 
 
 

Inte lätt...


... Att vara så trött att man efter att ha hoppat över sin middagslur faktiskt rent av SOMNAR på VÄG UPP i soffan såhär på kvällskvisten....

Hur lyckas Man? hahaha


Helt Galet!

 
 Imorgon är det Dax, året sista och största dag antar jag...
 
VAd ska NI göra därute?
 
Vi ska hem till mina föräldrar å där möter ena broren med familj oxå upp. Det ska ätas gott och mysas ordentligt Och givetvis smälla lite raketer med barnen å så.
 
Men ser ni gott folk, medans vi skjuter upp raketer sjunger vi minsann in det nya året med Grattis sång då Maxima fyller år 1é Januari!!!
 Så när 12 slaget är nått, är det ny dag å hennes egen lilla födelsedag =) 2 år blir donnan, var faaan tog den tiden vägen?
 
Ja hinner inte med!!!!
 
Iallafall så har lilla familjen lyckats vända på dygnet helt. Kommer isäng sent allihop, vaknar vid 9 snåret allihop. Vi e sena på det känner jag, sena med tja, ingenting för vi är ju lediga men....
 Ska platta håret nu omedelbart innan vi beger oss till affären och köper lite frallor å Juice =) Platta håret innan är nog A & O då ja har Krulligt Hästhår samt att ja la mig med Blött hår igår hahaha...
 
Clown tro? haha Jaaaa!!!

Off we goooo

ÄÄÄNTLIGEN ! ! !

 
 
 
 Ingen är gladare än jag idag när alla timmar på internet på vartenda BilSida som finnes att skåda, alla jämförelser, kontroller och dylikt nu "Pay´s Off" liksom ! ! !
 
 Idag Köpte vi BiL !!!!
 
Och resultatet blev en Opel Insignia (Hade Opel Vectra innan). Denne Opel är ju samma som ja har som hyrbil nu, bara det att den ja hyr är en HalvKombi, Den vi köpt är en Kombi.
 
 En 2012á, Beg, gått knappt 3000mil, men som ny. Fullutrustad långt upp över öronen med infälld dragkrok, sprillans nya däck x 2 sässongs uppsättningar givetvis... Sommar & Vinter..
 Nybilsgaranti i 2 år finns kvar, Skattefri till 2016, efter det en ynka skatt på 1100kr/år =)
 Disel som drar UNDER 0.4 milen!!! (Oplen vi hade innan drog närmare Litern milen)
Ja sparar långt över 1000kr/månaden i bara Bränsle inköp jämfört med vår andra bil.
 
 Svart å Silverfärgad!
 
 Hämtas inom 1-2 veckor så fort ja fått alla pengar ja ska ha från folksam å Dylikt. Blir ju lite fördröjning på allt nu med tanke på jul och nyår...
 
Men guuuud vilken inre RO man kan känna av att iallafall två problem löst sig nu!
Nya Bilstolar till barnen och nu en Bil att stoppa in dom i Pew!
 
För inte är det lätt att hitta en prisvärd, framförallt SÄKER, fullutrustad Bil som dessutom ska vara rymlig till en småbarnsfamilj och samtidigt bränslesnål !
 
Men nu är det klappat å klart kan ni tro! handpenning lagt, 
 
LYCKLIGARE än JAG IDAG finns nog INTE!
 
<3 <3 <3 Till min fantastiska sambo som spenderat måååånga timmar på att kolla, jämföra å lusläsa all fakta om  alla bilar som finnes!
 

Husmors Tips! Efter Julen!

 
' Skrev detta inlägg igårkväll MEN tydligen så bara försvann det och det ensa dom fann att skåda var rubriken!....
 
 
 Iallafall, så ville ja tipsa om saker å ting som ja gör här hemma vart år med överbliven julmat man itne näns å kasta.
 
 JulOsten:
 
Dom flesta av er har den där Röda runda Osten på Julbordet. Den som är obligatoriskt men som ingen egentligen tycker sådär Jättemycket om... Det finns ju Godare ostar än den, eller hur!
 
 Då gör ja såhär. Ja river ner den. Ner i en påse och in i frysen. och vips så är den rivna osten redor för din Tacos middag, din hemlagade Pizza eller varför inte. som just är min favorit är att baka OstFrallor...
 
Vet ej om ja publicerat receptet innan annars kommer det här...
 
1 pkt jäst
1 tsk salt
1msk socker
½ dl Olja (Valfri sort)
4 dl Ljummet vatten
1-2 dl Riven ost(Typ Julosten)
 
Till det mjöl, men ja e sämts med mängd då ja oftast bakar på Måfå eller för den delen som i detta fall hittat på receptet själv..
 Iallafall, så tror ja det rör sig om ca 6-8 dl mjöl... Kanske =P
 
Låt degen jäsa i 1 timme, rulla sedan bullar. Jag brukar dela degen i två. sen var bit i 13. Å så lägger ja dom omlott å plåten.
3-2-3-2-3 e ni med?
Iallafall. toppa med riven ost på dom, å låt sen jäsa i 45 min iallafall...
200grader på ugnen tills dom fått lite lätt färg. 10-15 min beroende på ugn!
 
Världens godaste Bullar om ni frågar mig då! Sååå mjuka och saftiga. Och om ni fryser in dom medans dom fortfarande är ljummiga så är dom som nybakade när ni tar ut dom sen till frukosten.
 
JULSKINKA!
 
All denna Julskinka. Jag fryser in en 3-4 skivor i fryspåse. Sen tar ja ut en liten påse när ja e sugen på en skinkmacka. Ska göra Pizza eller Pasta sås, bara till och strimla den, perfekt! Eller varför inte passa på att använda lite mer av den ny rivna osten, ta halva av ovanstående deg och strimla lite skinka och vips så har du rykande färsta PIZZA BULLAR ! ! !
 
 Ja där ser ni. Så gör jag!
 
Haj å ivaj!

Husmors tips!


HoTeT !Ja FAN ta dig 2013 om du bjuder på samma SKIT som detta år 2012 har bjudit på!

Nog får vara NOG helt enkelt!

Jag är värd ett fint 2013! Så hör nu!


Sorg!

Det är med sorg å tunga steg som jag och barnen nu ska klä på oss, packa in oss i den tillfälliga hyrbilen som vi fått tilldelat och bege oss till Verkstaden där vår fina Opel står för ett sista adjö..

Vi ska tömma den på dom sista sakerna innan den ska bärgas till skroten...

Lessen? Öh Jaaa!!!

Bara en Bil? Ja förvisso. Men ledsen i ett samlat begrepp. Inte nog med att vi varit med om det vi varit med om. inte nog med att våra barn skulle få uppleva en sån hemsk sak, och JA vi e glada över att vi klara oss.
Men inte nog med det ska vi nu i efterhand tampas med allt det ekonomiska...

Så Lessen ja...

Hej då Opel, kommer sakna dig massooor min fina bil!

Det där med Nyttigt!

 
 hahaha, ja kan helt enkelt inte låta bli min något torra humor =)
 

Hemlig Tomte..

Ni som följer mig här sen länge vet att jag vart år sen tidiga tonåren fått en hemlig julklapp med lappen "från Tomten"...
Varje år ligger den nånstan runt huset å väntar på mig!

Iår var inget undantag :-)

Tack Tomten hihi

Detta e så galet för jag vet fortfarande inte efter en 13-15 år VEM det är!!!


Sjukt kul å glädjande dock :-)

Bloggar om julen sen när ja laddar in foton samt sitter vid lap topen!

God Fortsättning Alla

Nu ska denne dansken på jobb igen!


Glädje, gråt å fan!

 
 Har inte hunnit blogga nu i 3 dagar då det blivit lite långa arbetspass samt inbeordning... Så imorse när ja kom hem från jobb efter att ha nattjubbat i 2 dagar hade ja sovit 2 timmar på 2½ dygn ... 
 Hann inte sova mellan passen pga av alla Måsten, samt att ja inte visste att ja skulle jobba natt två, s därav den lilla sömnen så ja kunde vända dygnet rätt igen, Shi fick ja!
 
 Iallafall "gpda" pengar, och det lär behövas kan ja tala om! VARFÖR?
 
Jo för häromdagen fick vi brev från Folksam att det tyvärr löser in min bil pga av omfattande skador...
 
Jo jag var beredd på det, ja vet ju vilken smäll d  blev i krocken, jag såg bilen efteråt, jag är inte förvånad. Men jag hoppades in i det sista...
 Tappade nästan luften när ja läste brevet å kännde mig fullkomligt gråtfärdig... 
 
jaja tänker ni, men ni får ju ut pengar till en ny. NOT!
 
För ni vet d e ju såhär att du får ut det aktuella "Marknadsvärdet". I detta fall köpte ja opeln för ca 6.5 år eller nått. DYR som fan va den, genom åren har den ju givetvis blivit Full Servad (Dyrt satan) Bytt ut slitage delar, lackat om Kofångare/Spoiler (Snor dyrt) å nu senast för kanske 1½ månad sen la ja över 6.000kr på att byta bromsar, rör å grejjor... satt svindyr dragkrok på å nästan sprillans nya vinterdäck...
 
 Å vad får ja, ja får ut på ett cirkus 18% utav allt detta!!!
 
 Finns ingen likvärdig bil för den jäkla struntsumman! Jag vet att dom som alla andra har sina grafer, bestämmelser osv att gå efter,
 men denna resan är INTE rolig för den som inte orsakat eller är skyldig till olyckan från första början...
 
 Nu sitter ja här med en inkommande fjuttig peng, timvis framför datan för att hitta en vettig bil, läget börjar bli akut då vi bara har hyrbil i ca 2½ vecka till... Därefter får man betala allt själv...
 Ja sitter med den fjuttiga summan som "ersatte" min bil mot min vilja pga av vårdslöshet i trafik av den andra föraren som sket i vejningsplikt.
 Ja sitter med 2 nya bilstolar till barnen förvisso, men ingen bil att sätta in dom i..
 
 När ja väl hittat en säker bil i klass med de jag hade sitter jag med ett tillhörande BIL LÅN =(
 
Nä ny fan, jävla satans fans kärring, Fan vad jag hatar dig för den sitsen du satt mig och min familj i, fyfan för dig!!!
 
Och gissa vad, Maximilian fullkomligt kaskadspydde ner allt här inatt! under dagen samt nu hur frisk som helst dock!!!
 
nä faaan!!!!
 
aaaandas Connie, det blir bra ska du se! Och jag som älskar allt vad julen innebär så ska den jävla kärringen inte få döda min jul med vår familj, det är hon inte värd!
 
lessen Ja! 
 
men nu får vi blicka framåt!
 
som tur e så är ja vasspå att "gå vidare" så nu kör vi!!!!!
 
Gooo Juuuul

zzzzz...

2'e natten nu på jobb, trevliga kollegor håller en på topp!

Men ack vad ja saknar min säng nu! 2 timmars sömn på 2 dygn är inte att rekommendera!

Kaffe, haj haj!


Vc-Sjukhus och en Plan!

 
 igår va det dropp på förmiddagen i vanlig ordning. Lämande ju givetvis barnen på dagis först...
 
 Iallafall, så därifrån var det dax för en tur till ystad Lassarett där ja hade fått remiss till Kirurgen ang min mage som inte e så bra nånstans...
 Iallafall så ville min kirurgläkare inte ta några hastiga beslut utan ville sätta sig ner med kirurgteamet, gå igenom min journal från grunden som va ett REJÄLT läslektyr som hon sa haha och sen därefter ta besluten...
 Hon skulle höra av sig i dagarna om vad som ska göras...
 
Igårkväll ringde hon redan minsann. Det blir en kallelse till skiktröntgen så dom kan se mage och tarm ordentligt samt en fin härlig present såsom en Gastroskopi =((
 
 Ussha, det e iallafall inbokat rejäääält med Lugnande till den sistnämda då jag är typen som får fullkomlig PANIK i sådana situationer.
 Så Mattias får ta ledigt från jobb å ta hand om dig då ja inte ens kan/får köra bil efter...
 
 Jomen spännande värre, men d ska ju göras i vilket fall som helst. Kan ju inte ha det såhär föralltid...
 
 Jobb igårkväll, jobb ikväll, jobb imorrn, fri helg sen jobbar ja i juldagar tre innan ja sen går på en 6 dagars ledighet med min fina familj =)
 
Hepp Hepp, Imorrn måste ja dock oxå göra färdigt allt julgodis ja har på G. Julbak förvisso hos Mamma å Pappa på Lördag!

Detta blir skiiiit braaaa!
 
Å så vill jag Pointera att FOLKSAM fannimej faktiskt är skeeeta snabba. Ja beställda våra bilbarnstolar på nätet, skicka en halvtaskig kopia till min handläggare där på skadecenter för att visa att vi nu köpt å dom e på väg.
 Då skickar vår handläggare Elin Holmgren en fin hälsning i samma stund att hon direkt fört över pengarna till oss så vi slipper ligga ut med dom nu i Juletider =)

Det va fan kanon Folksam!!! All eloge till er =)

God jul på er!

Men Vafaaan!

Kör till BabyLand butiken i Malmö / Svågetorp efter Mattias slutat jobb. Ja slutade tidigare så ja hann hem om, hämta barnen å köra tillbax ti Mattias jobb.
Iallafall, väl framme har butiken bytt namn till Barnens hus.
Visar sig dock att dom gjort mer än bytt namn.
För bilbarnstolarna skulle vi köpa där hade vi planerat, inte på barnens hus som förövrigt efter förfrågan inte hade våra önskade bilstolar hemma...

LÖNT liksom!?!?

Väl på väg hem stanna vi på Macdonalds där hi tröståt haha

jaja, Fick beställt dom nu via BabyLands hemsida. Lovad leverans inom 2 dygn!

Check!

jaja, im out!


Haha förfan!

Hittade denna på facebook innan.

Och med tanke på alla missförstånd och idiotier den senaste tiden angående helt ofattbara saker såsom en jäkla pepparkaks gubbe så finner ja denne sjuuukt rolig!!!

Ja, Jag VET, jag har torr humor...


Pew!

Äntligen ringde hon!

Vår försäkrings handläggare. Dom ja kämpat med att få tag i henne Ang barnens bilbarnstolar som givetvis enligt rekommendationer ska bytas ut omedelbart efter krock

då ja inte visste vem som stod för bytet, kostnaderna osv...

Men ser ni, Hejja Folksam byter ut dom utan kontigheter.
Bara för oss att köra å köpa sprillans nya, sen skicka kvittot till folksam som direkt för över pengarna på ens konto!

Så imorrn, när vi slutat jobb ska hela lilla familjen köra till malmö å köpa nya!!!


Fy vad d känndes skönt att iallafall en grej till är ut världen när d kommer till den hemska olyckan!

Gick nog ner tio kilo efter det telefonsamtalet!

Natti


Jul i vårt hus!

Pricken över " I " et idag blev ju att vi fått en inbjudan via Mattias jobb till en stor gård där vi fick hugga vår egen gran, blev bjudna på Grillat, glögg, julgodis och allt som hör till i Gille stugan samt Ponny Ridning!

Jodå, utöver regnet / att d töar så va d hur perfekt som helst!

Barnen och vi har nu klätt granen tillsammans. Och nu står den redo med några klappar under som är till Lille Julafton :-)

Nu ska vi gå hem till Morbror Robert där vi ska skämmas bort med middag! Skönt!

För själv har ja en skit-Mag-Dag å får knappt behålla något ja äter...

Och nej jag är inte magsjuk!

of we gooo


Nervös!

 
 Idag har va haft en lugn förmiddag. Mysfrukost med tända ljus, sen fixxa tvätten, barnen hjälpte så glatt till. Maxima matade torktumlaren jag hängde upp och Maximilian la kläderna på plats.
 Därefter fick ja städat golven lite snabbt och nu står ja å pysslar med den kommande lunchen. Råstekt potatis och korv. Maximas önskemål =)
 Haha, ja det verkar kanske inte som en lugn morgon för er. Men för oss så var det d. Olika smak, olika krav haha
 
Och som ja sagt innan, Be mig itne att ta det lungt och sätta mig ner. Det är inte Jag, och denne Jag kan inte det. Mitt liv fungerar inte så. Det går sönder om ja sätter mig ner....
 
 Iallafall så är jag faktiskt lite nervös inför ikväll...
 
Mattias ska på Julbord med jobb, jag och barnen kör honom kl 17 till hans chef där dom sedare tar taxi vidare. Själv sticker ja och barnen inom vännen Paula å myser ner oss i deras soffa i väntan på att klockan ska slå 23/24 nått å vi ska hämta hem vår skatt igen från Malmö.
 
 Å det jag är nervös över är INTE körningen alls. inte MIN körning iallafall. Jag tvivlar inte på min egen körning och har efter olyckan fått bekräftat att ja har snabb reaktions förmåga, kör säkert och tar snabba beslut samt är väldigt uppmärksam..
 Jag VET vad ja klarar av, men då det ikväll ska råda halka, frusna vägbanor, snöblandat regn litar jag VERKLIGEN INTE på andra bilister, inte ens en smula. Inte för att jag annars litar på dom, för det gör ja inte. Pappa som ja övningskörde med sa alltid till mig att ja skulle köra som om att alla andra bilister va fulla å påverkade...
 Asså, kör med hökögon, va beredd, lita inte på någon...
 
 Men men, vi får ta d nätt, upp på hästan igen som d tjatas om, ja ska ja ska ja ska, ja kör!
 
 Jaja, strax handla in några saker ja glömde handla igår när jag och Pappa var å handla in allt inför vår Lille Julafton!
 Men någon Spätta fick ja inte med mig, och Branteviks sillen lös med sin frånvaro, så Ica here we come!
 
Iår är det ju Svensk Julafton med Dansk Lillejulafton. Så iår är det julfirande med min familj den 23é dec med tillhörande Danskt Smörrebrödsbord. Sen den 24é Dec Svensk Jul med Mattias Familj.
 Och Jo, vi har alltid Fläskestek och faserad anka på Julafton, varannat år då när vi firar dansk jul den 24é =)
 
Jaja, strax Lunch för barnen, sen handla, sen köra sambon...
 
ha d gött and wish me luck!

Suck!

Känner mig snart fullkomligt gråtfärdig!

Får inte tag i försäkrings handläggare på folksam.
har ringt 56(!) ggr nu, samt mejlat henne!
Panik för våra bilbarnstolar, panik för att ja fyllt i papperna fel, panik för att dom ska besluta att inte laga bilen...

Suck!


Faaaan ! ! !

 
 Sitter å håller på med alla försäkringspapper...
 
Fan inte lätt asså. Inte nog med att man ska fylla i en jäkla massa du inte har en aning om, så ska du även komma ihåg hela olyckan detaljerat både i skrift och ritning =(
 Allt e ju så blurrigt, så blurrigt pga av rädsla och chock... =(
 
 Å tack vare en påminnelse av en kär en så ska det nu oxå fixxas nya bilbarnstolar till barnen. Dom har ju dock varit med om en krock och är inte godkännde säkerhets mässigt mer...
 Håller på att ringa försäkringsbplaget om detta...
 
 Hyrbils företaget ringde dock innan och berättade att min lånebil är klar för avhämtning. Så den ska vi hämta direkt när mattias kommer hem...
 
 ja trots att det inte var mitt fel någonstans så kommer detta i slutändan kosta mig skjortan iallafall..:

 GOD JÄVLA JUL!

Livet!Ta vara på det du har och inte på det du kunnat haft...

Livet är för skört för att spendera onödig tid på saker och ting du verken behöver eller egentligen vill ha...

kram och Godnatt


EfterSkalvet...

 
 Dagen efter idag....
 
 Sovit mycket inatt? nej inte riktigt. Drömt mycket om det som hände igår. 
 
Kör jag bil igen? jadå, så lättskrämd är inte denne dansken minsann. Möjligen något mer nojjig över övriga bilister dock! 

I TRUST NOBODY ! ! !
 
 Brossan var förbi och lämnade sin bil till mig igårkväll. Får låna den nu tills vi får en Hyrbil som e utlovat innan Fredag =)
 Prata med bilverkstaden dit bilen kördes igårkväll. Dom skulle höra av sig under dagen...
 
 Hoppas nu bara den går å laga, jag vill veeerkligen inte få ut pengar baserat på värde för att sen köpa en likvärdig... Finns ingen likvärdig. Den är så välskött, Fylld service bok å allt =(
 jag vill bestämt ha tillbaka MIN bil!!! Suck!
 
 Körde och lämnade maxima på¨dagis imorse, Sen vidare till VC för ytterliggare ett dropp för min del. Maximilian som e fortsatt sjuk med hög feber fick snällt följa med sin mor..
 
 Maximilian är dock inte lika lugn i bilen efter det som hände...
 
 Han e mer nervös, observant. orolig över andra bilar, ska dom krocka med oss mamma, Ska ja hålla hårt i handtaget? Varför är ambulansen där mamma, ska dom hämta oss,,,
 
 Vi gör som Ambulans Personalen sa åt oss. Prata öppet om det. Inte med negativ klang. Låt han prata osv. Syrran säger samma.
 Vi lyssnar å pratar om det en hel del härhemma. Maximilian berättar gärna oxå allt för dom han träffar!
 
 En dag i taget så ska detta nog bli bra.
 
Stannar hemma från jobb veckan ut, Maximilian är ändå sjuk ändån. Å vi behöver alla "Landa" lite i detta!
 
Kram från oss
 

Slut i rutan!

Helt slut i kroppen...

Hvudet väger bly å sprängs snart av huvudvärk asså.
Vet att det beror på att man varit så spänd efter det som hänt idag.

Har gått igenom olyckan 100 ggr i huvudet säkert.
Tror det är en sak man gör automatiskt. En form utav bearbetning liksom.

Maximilian pratar om det hela tiden. Han är ganska tagen av hela situationen.
Va hos doktorn med honom nu till kvällen. Då han är så sjuk, så JA jag körde dit själv med honom. Upp i sadeln igen heter det väl?
Maximilian frågade hela tiden om bilarna vi mötte skulle krocka med oss. Om han skulle hålla xtra i handtaget ifall att liksom...
Han e orolig för vår bil, varför polisen tog den ti verkstad osv

Vi pratar mycket om det, mest för hans skull.
Maxim verkar inte ha tagit skada. Tror hon är förliten än. Som tur är kanske. Hon e sig lik, typ...

Polisen ringde innan och berättade att min bil nu hade bogserats till verkstad. skönt att veta att det är avklart!

Imorgon bitti ska jag ringa å beställa hyrbil. På eftermiddagen ska vi kolla på bilen :-/

ja ussh, får magknip bara av att titta på bilderna från tidningen!

Jaja, Maximilian har fortsatt hög feber. Virus blev doktor domen...
jag e sååå trött, hoppas på liiite sömn inatt iallafall...
Blir upp till Vc imorrn igen för dropp....

Nu blickat vi framåt!!

Maximilian nannar med sin nalle han fick av Ambulansen!


Tack alla gör er omtanke å varm ord!


Värsta dagen i mitt liv, NÅNGONSIN!!!

 
Maximilian som är skit sjuk vill inget äta med sin 40 gradiga feber men önskade sig helt plötsligt isglass...
 
 Jag packade in barnen i bilen å vi tuffa sakta upp mot affären. På 50 vägen höll vi ca 35km/h pga av vita vägar...
 
 halvägs till affären, från min vänstra sida ser ja en äldre volvo komma i hög fart. Denne bil har vejningsplikt då jag kör på huvudled.
 Och jag räknar fort ut att den bilen inte har en chans att bromsa till stillastående, och jag med is under mig inte heller kan tvärnita fast jag önskat. 
 
Att en kollition skulle ske förstod jag fort, i samma sekund drar ja ratten allt vad jag kan åt höger för att bilen som kom rakt mot oss från tvärgående väg förhoppningsvis skulle kollidera i min bakre del ist för in i vår Förare/passagerar sida ...
 
Sekunderna går fort, bilen smäller så jävla hårt in i mig att vi alla tre slungas åt än den ena än den andra  sidan. Ännu en hög smäll hörs å våra sido AirBags utlöses. En som fångar upp mig, en som fångar upp maxima, ingen som fångar upp Maximilian i motsatt sida....
 
 Allt blir Panikartat! Maximilian skriker å gråter, är livrädd. jag får Panik för ja hör/ser inte Maxima!
Rök i hela bilen efter airbagen..
 
 Jag får upp min dörr och ut, försöker få upp Maximas dörr som e intryckt, å får tillsist upp den. Mitt i all airbag å rök sitter hon å tittar ut. Hon Lever!!!!
 denne sekunderspanik där du inte vet om dina barn klarat sig önskar jag INGEN och inget man någonsin kan sätta ord till!

FRUKTANSVÄRT!!!!
 
 Ja rusar över till föraren i bilen som körde på oss. Ser att tanten klarat sig, typ inte ens någon skråma på verken henne eller hennes bil!
 jag vet att hon öppnar upp sin dör å ber om ursäkt. Jag gallskriker att hon e sjuk i huvudet, att ja hade barn i bilen, att hon hade vejningsplickt därefter vet ja att ja skriker åt henne att fara långt åt helvete å smäller igen hennes bildörr.
 Hon öppnar igen å ber om ursäkt å frågar skärrat hur d e med mina barn.
 
Jag förmår mig inte att svara henne alls. Jag är så chockad att jag inte vet om ja ska skinnflå henne pga av den situation hon satt mig och mina barn i. Om ja ska gråta eller svimma!
 
Jag menar egentligen inte att vara elak, men i situationen jag befann mig i blev det min första reaktion mot henne, den andra föraren. Jag förstår oxå att hon var chockad,...
 
 Jag får ringt 112, En man stannar och tröstar mig å mina barn. Ambulans, brandbil å räddnigstjänsten kommer fort!
 Allt e så blurrigt därefter, ja e fulllkomligt chockad och kan knappt förmå mig att andas...
 
 Barnen får varsin Nalle utan Ambulansen/Brandkåren. Maximilian är chockad å gråter fortfarande, Maxima förstummad å bara tittar!
 Dom värmer oss med filtar, tar uppgifter å jag får besked på att ringa någon som är hemma som kan möta upp oss å va där tills Mattias kommer hem som ja ringt hem från jobb.
 
 Ja ringer dom få jag vet är hemma, fryser å knippar efter andan...
 
Vi packas in i ambulansen alla tre, och efter kontroller ser dom till att vi kommer hem tryggt...
 
jag bara gråter.....
 
Min syster möter upp oss hemma, Polisen kommer för anmälan....
 
Jag körde försiktigt, jag var väl förberedd!
 
Dom sa till mig på olycksplatsen att ja hade Isen på min sida. För tack vare den kunde min bil i kollitionen Glida iväg. Hade detta vatt på bar mark hade mina hjul fastnat i astfalten å krockskadorna varit betydligt mer omfattande å Maxima i sin tur mer drabbad =(
 
 ja finner inga ord, bara glad att vi lever å mår bra alla tre!
 
 Brandkåren och Polisen fixxade så att min bil bärgades till verkstad, många skador på den =(
 
Men skit samma, det är bara en bil, Vi Lever! Det räknas!
 
Här är 2 bilder från olyckan som fanns i www.  Skånskan .se
 
 
 
Änglavakt <3
 
 

Privat vs kommunal vård..

 
 
 Blir rent av piss irreterad när man läser vissa artiklar i tidningarna!
 
 Det är ju knappast någon nyhet att det råder HÄX JACKT på all vård i privat Regi! Detta kan omöjligt ha undgått någon.
 kan heller inte ha undgått någon att jag faktiskt jobbar i privat Regi, för Carema faktiskt.
 Vi var kommunala tills dom valde att arrendera ut oss till CArema för många år sedan....
 
 Iallafall så är det ju knappast så att dem positiva artiklarna halgar över Carema i media. Nädååå, allt målas ut helt jävla bakvänt, felvänt och lite till.
 Är det någon skillnad på privat vård/ kommunal i slutänden? Neh Knappast!
 
 Och ännu mer när man målar ut vanvård osv i media, som om att det skulle vara Caremas fel eller nått annat bolad för den delen. DEt handlar ju om människor som uppenbarligen INTE borde arbetat inom vården eller för den delen men människor från första början!!!
 
 Men iallafall, i dagens sydsvenskan man man nu läsa en artikel om ett älderboende i Eslöv.
 
Jodåå, där ger Media dom en stor klapp på axlen! Det råder inga tvivel om att boendet är kommunalt styrt då det bara finns posetiva lovord i texten...
 Varför får dom då detta bejublade repotage?
 
Joo, för att dom nu startat ett jäkla projket om maten för äldre! Numera ska man lära sig att lägga upp Maten fint på fat i stället för att sleva upp den direkt ur kantinerna.. Servera med en dillkvist i kanten och flera dryckes alternativ till...
 Hugger ja ner denne artikel+ ÖH JA!!!!
 
 För inte fan har Media överhuvudtaget lyft fram eller brytt sig om att Vi på Carema i Dalby gjort detta i MÅÅÅNGA år ! ! !
 Fint på Fat på Fat, alternativa rätter, Öl/vin till maten, dillkvist i kant osv....
 
 
Näää, förjävelen Media, Nämn oss bara i negativa situationer. Inte i alla dom miljontals situationer där vi personal faktiskt är engagerade, bryr oss å ägnar tid åt pyssel, mys och fix!
 
Idioter ! ! !
 
 

JulGodis

Nu till kvällen slängde vi ihop lite grädd knäck med mandel!

Har faktiskt aldrig, underligt nog gjort knäck.
Men någon gång ska ju vara den första!

Jodå, det blev lyckat. Så pass att ja tänker ge mig på att göra GräddKola.

Gokväll!


Inte nu igeeen :-(Å nog att Maximilian fick litta feber inatt å har hostat som en gris...

Men nu ligger stackarn med en temp på 40.6!!!!!

Ja e såååå trött på dessa jävla basiller så d finns inte!!!

Och ja jag har tvättat allt, spritat allt osv osv efter varje sjukdom...
Ja är inte dum i huvudet heller, långt därifrån. Ja jobbar ju själv i vården herreguuud.

Men barnen hinner inte tillfriskna förrens nästa Basill fått grepp om dom!

Jag blir Gaaaalen och frustrerad till MAX!!!


Mest så ni vet!

Ifall att ni nu pratar med tomten och jag dyker upp i ert samtalsämne så påminn honom gärna om detta!!!

Tack på förhand!


Dax igen!

 
 
 Jodå, för att återkomma till gårdagen skickade min kära kollega hem mig något tidigare så ja sakta men säkert kunde köra...
 Var vägarna fina? Öh näääää ! ! !
 
Det enda jag såg var Is, Snö och ett mitträcke! Tjohooo!
 
Men knappa timmen tog det hem gentemot dom knappa 20 i vanliga fall. Bättre att köra sakta och säkert och veta att man kommer helskinnad hem i sin egen bil å inte i en ambulans...
 
 Snön vräker ner idag oxå, och jag känner mig x-tra lycklig över att ja e fri idag och imorrn =) Å på så vis givetvis slipper köra i vädret och kan som snö älskaren ja är bara njuta med tända ljus inomhus istället!
 
 I förmiddags packade jag och barnen oss in i bilen dock, in om dagis och lämna Maxima en stund, sen vidare till Vårdcentralen för min del, Maximilian som haft feber inatt å hostar som en gris fick snällt följa med mig.
 Det va dax för dropp två utav sju! Jodå, den 21é December e förhoppningsvis sista turen, iallafall för denne gången...
 
Ny prover lämnas i samband med sista droppet och har ja turen på min sida är dom godkännda....
 
Ska köra å hämta hem Maxima strax, mår lite illa efter droppet idag, brukar ja inte göra, men men....
 
 Skulle ha kört till en kär vän oxå idag, men pga av väder å vind så vill ja inte köra så långt med barnen i bilen, ja inte ens med mig själv faktiskt!!!
 
 
Haj hopp på er därute!

Snöstorm?!

 
 Lagom spännande dag ja går tillmötes asså...
 
För liksom många andra så ska jag ju jobba idag. Eller rättare sagt IKVÄLL!
 
Börjar kl 14.00 och löser av natt personalen kl 21.00. Men det i sig är ju inget problem då ja älskar mitt arbete, mest hur det kommer va vädermässigt när jag ska köra hem.
 För det har nog inte undgått någon att det är ett rejäl snöoväder på väg in och som enligt rapporterna ska slå till oss i hela skåne vid 12 tiden (Jag kör kl 13) och sen bjuder på ihållande snö, storm å kyla samt minst 1 dm nysnö, på sina hålla betydligt mer...
 Väl kl 21 när ja slutar har snön och den lovade stormen pågått i NIO (!) timmar... Kommer jag Hem ens?
 
Mattias säger, klaaaart, bara å köra, jag har alltid kommit hem.
 
Jojooo, hem kommer man ju alltid, men med vilka odds? och i vilket skick?
 
Har förberett mig för att eventuellt få sova över på jobb, beroende på hur det ser ut utanför fönstret samt om den ena nattpersonalen som pendlar med buss samma väg som ja ska bege mig hem kommer eller inte. Det oxå beroende på väglag ju, om bussen ens kommer liksom...
 Alternativ två, försöker köra hem om det finns en möjlighet, Brossan Robert med uttrycknings beredskap ifall att ja kör fast eller nått...
 
Alternativ tre, Smhi å Dmi (Svenska & danska vädermetroåolerna) har skit FEL om allt å solen skiner å ja lullar hem som om ingenting....
 
ööööhm, spännande?! Ja minst sagt. Lite faktiskt, ja märker hur ja ler av all denna snö haha!
 
 Om inget annat så e du ju utlovat mer eller mindre ihållande snö i fram till onsdag! bara det ! ! !
 
Off i goooo
 

Att överleva...

 
 Ett Pepparkaks-Hus-Bygge från grunden...
 
Inget fusk, från deg och mall till ugn till hemgjord kristyr till smält socker i panna som lim....
 
Ni vet den där känslan som hemsöker en under hela proceduren...
 
Bränn nu inte bitarna i ugnen, ta nu inte isönder dom, pajja inte krystyren el skriv fel, bränn dig förjävlen inte på d smälta sockret till slutligen, Om ja inte får ihop det jävla huset NU så dödar ja det fannimej ! ! !
 
 Haha ja men ärligt, ni vet, när man bakar SJÄLV så blir ju inte direkt bitarna sådär perfekt RAKA eller för den delen symetriska NÅGONSTANS ! ! !
 
 JAG gav mig på detta en gång tidigare, många år sen och har ett svagt minne av att ja svor över huset då med...
 
 Iallafall, TILL SIST, till barnens stora glädje (Nej ja svor inte när dom hörde) fick ja iallafall ihop skitet!
 
Snyggt? Njaaa, glömde ja dekorera med Smarties? Öh Ja,, Glömde t.o.m att handla det!
 
Men skit samma, ja dödade ingen, och huset TROR jag håller åtminstone över natten =P
 
 
 
Nu är frågan, var ska ja ställa det så inte hunden tar det eller för den delen barnen men ändå så det syns?
 
God JuL Liksom...
 

Stackare!

Jodå, visst va det som ja misstänkte.


Stackars Maxima har lunginflammation. Antibiotika kur påbörjad...

ush vilken jävla dag! Gonatt


Stackars Pima!

Doktor tid bokad till kl 15!

Stackars Maxima e helt utslagen. Hög feber, frossa å vääärsta hostan. äter inget :-( å när hon väl försöker äta får hon host attacker så hon spyr ist:-(

Misstänker lunginflammation :-(

Suck!


Skit!!!

just nu ligger man å får dropp, är nu oxå inbokad på 6(!) dropp till...

Ja d råder inga som helst tvivel på vad jag ska göra på min lediga tid 2 veckor framöver!!!

Sara har tagit sig in och passar Barnen sålänge.

Maxima e fortsatt skitsjuuuk!

Jaja,


Halt!

nog brukar d gå fort hem från jobb. har en körtid på knappt 20 min.
Men ikväll tog d nästan d dubbla.

Nog va d halt Alltid!

Men vad mer kan man förvänta sig med 12 minus ute samt snö?

Näää, här e vi väl förberedda. kör med lugn och ro, och med AVSTÅND vilket vissa (typ många) bilister borde lära sig. För fyfaaan vilka jävla puckon d finns!!!

Väl hemma, efter en skål varm tomatsoppa och en varm dusch (skrapa alla rutorna utan vantar) visade d sig att d va trångt i sängen haha

älskade Barn :-)

Maxima fortsatt sjuk, Sara kommer in imorrn bitti å agerar barnvakt då ja tillfälligt ska läggas in för dropp..

tja, sånt e livet. Iallafall mitt...

gonatt


Sämsta skitet!

äh! vet inte vad som hände med pepparkaks degen, men bra var den verkligen inte!
Kastad JA! Köper färdig näste gång!

Annars så gjorde Mattias en snö gubbe till barnen ute i trädgården!
Då va d kul, nu känner ja mest att den tittar på mig hela tiden...

Ty något läskig hahaha!!!

Fick present påsar utav syrran som ja fyllde med dem hemgjorda brända mandlarna. Jodå d blev ju fint faktiskt!

Najs Gift liksom! :-)

Kysse Natti


Sjuk, Igen!

Vä framme på dagis möts ja av en dassig Maxima med 38.8 i temp. D planerade utvecklings samtalet tog vi ändån men väl hemma igen låg tempen på 39.2 :-(
Ingen dagis imorrn för henne, så Pappa får ta ut VAB då ja inte kan utebli från jobb imorrn alls!

Så stackars sjuke va så trött att hon hann somna på väg UPP i sängen....


bara d liksom.... Stackare!


öhmn okej!?Att köpa en tröjja på en loppis sida på facebook med texten att det är en storlek 42/44 för att sen efter hämtning snopet inse att det va storlek 58/60!

Återgick till Annonsen, jodå, 42-44 va utlovat...

Vad Hände liksom?

Ja inte kan hon skylla på att den "krympte" i tvätt, eller?


Pepparkaks fusk deg!


Köpte en mix, en pepparkaks krydd mix vilket innebär att du slipper köpa hem alla kryddor å bara behöver mjöl, sirap, smör, socker å bakpulver :-)

Supersmidigt samtidigt som min Kitchen Aid skötte grovjobbet med blanda/knåda!

najs najs najs i say!


Klick, Ladda, Köp!

 
 Nackdel med internet, internet butiker å visa kort / konto... Eller fördel för den delen! För man kan shoppa d man behöver utan att behöva bege sig ut. Nackdel, kanske handlar spontant d du annars inte behöver...
 
Iallafall så fick ja en "Förlåt Oss" check på 150 kr från Ellos då ja beställde byxor till Maximilian som ja först fick efter 3 månader. Va nått fel hos deras leverantör...
 
 Och jag som behöver nya tröjjor passade på att kolla in deras Rea =) 
 
Köpte två sådana hära, En Gamel Rosa och en Brun..
 
109kr Styck = 218 kr Minus 150kr presentkort = 68kr för två trtöjjor å fri frakt!
 
Jomen Ja tackar = FÖRDELS shopping då, eller?
 

Morgon Mys!

 
 Inatt har det legat närmare 15 Minus grader ute, imorse när dom flesta körde till jobb låg det runt 11 minus.. Skulle väl tippa att d ligger runt dom åssa nu eller nått...
 Med andra ord SNOR KALLT!
 
 imorse när ja å kidsen vakna på vår lediga dag (Ja jobbar kommande helg) får man en alleles underbar känsla när man öppnar gardinerna, ser all snö, vet att det är Julmånad och ungarna skyndar ut i köket för att se om tomten vatt där å lämnat nått samt att få öppna sina choklad kalendrar!
 
 ja bara äääälskar denna månaden. Tomtarna, maten, sällskapet, pyntet, granen, kökspyssel, myset, tända ljus, klappar osv...
 
 Och då ja redan köpt ALLA klappar sen ett tag tillbaka slipepr ja ALL julstress och kan bara mysa rundor denna månaden utan några som helst stress-måsten!
 
Btw, har ja nämt att det kommer mer snö? Typ några decimeter denna veckan!!!
 
jajaja, vet att det kommer bli problem med att komma till jobb, jag pendlar ju oxå! Och man får skotta, och det blir halt osv osv.
 men ja kan inte hjälpa det. ÄLSKAR DET ÄNDÅÅÅÅ ! ! !
 
Får väl krypköra till jobb, och håller bara alla AVSTÅND som vissa har jäkligt svårt för, samt kör försiktigt kommer d inte bli problem alls!
 
Nu ska ja dricka kaffe medans barnen äter varsin clementin i väntan på Sara som kommer med Frukost frallor =)
 
Sticker kanske till Bo Olsson sen så kidsen kan handla för sin Julpeng som dom fick av Farmor & farfar igår. Maximilian ser spänt fram emot en ny Cool bil, Maxima lär nog välja nått med Pippi hihi
 
Off i go to Mys liksom!

Kalas :-)


Då jag fyller UNG iår igen firade jag med närmaste familjen.

Jag gjorde Italien inspirerande fat med diverse plock samt bröd å grejjor.

Givetvis glömde ja fotografera precis det hela...

Men iallafall så fick jag ett Bio present kort samt Per Mobergs Kokbok.
Jag bara ääälskar hans program "vad blir d för mat"
Och efter att ha gått igenom hans kokbok rådet det inga som helst tvivel om att grabben gillar Grädde i sin mat haha!
Har redan ett par recept vi ska testa inom kort :-)

Av min lilla familj, mina föräldrar samt av syskon med respektive + syskonbarn fick ja vääärsta "Dockan" men killer ljud till Iphone / Ipad :-)

Nu jäääklar ska det spelas !!

tack Alla för presenterna? å tack för alla grattis från alla håll och kanter!

gonatt


Leverans Avklarad!

Så jaaa!!!!

Då har Maximilian lämnat sina Nappar till Tomten och i sin tur fått två klubbor av honom i utbyte samt att han fick följa med å se när tomten stoppade ner dem i "Napp Burken" som ska skickas till alla Tomte Bebisar :-)

Hihi Söta älskade Son! Så duktig :-)


Till Tomten!

Ny är det färdigt och ska strax bege oss ner till Tomte Museet där Maximilian ska träffa Självaste Tomten och räcka över sitt brev samt sina nappar...


Han ser mycket fram emot d, och då han varit helt nappfri nu ett tag lär d inte bli några problem :-)

Tjohooo


Grattiiiiiiis till MIG!


Hipp Hurraaaa på min TJUGO-TOLFTE födelsedag!!!

Och jag som önskat snö vaknar till ett vitt Sjöbo där snön fortfarande faller utanför fönstret!

Tjohoooo


Tomhet :-/

Maximilian sover hos sin Bästis Kusin Oliver idag.
Här e sååå tomt här hemma och jag saknar honom massooooor!

Är våra barn ofta hemifrån? öh nääää!

Tomt Tomt Tomt! Nästan så d kryper i mig!
Men d kändes mycket bättre nu när ja fick mms från syrran att pågarna sitter å läser godnatt saga för varandra :-)

Visst e dom söta :-)


det var ju lätt!!


Jag ääälskar "Bränd mandlar". Ni vet sådana som man kan köpa på olika marknader och så.
Jag har alltid trott att det var sånt man inte kunde göra hemma el för den delen Borde göra hemma, så därför aldrig ens engång kollat upp det vidare...

Men idag råkade ja faktiskt "Ramla" över receptet när jag Googla recept på Julgodis...

å tänka sig, man KAN göra d själv och HEMMA!
Och skiiiit lätt var det kan ni tro! Tog väl ca 8-10 min bara!!!

Nom Nom Nom!!!


Hahaha!

Vet att jag har torr humor, men denna va ju bara för jävla rolig asså!!!


Spännande!

Barnen somna tidigt igår. Så jag spenderade hela kvällen med att julpynta, fixxa och dona...

Min tanke va ju att allt skulle vara klart tills lör morgon (idag) när barnen vaknar som en överraskning.
Funderade på om ja skulle ställa klockan och smyga upp å tända alla stakat mm innan dom vakna...

Men ser ni, det behövdes ikke!!!

För trots att både ja och Mattias först kom isäng efter 23, så va vi båda lik förbannat vakna båda två kl 04.20?!?

Glad man blir eller???

Nu e klockan 6, Mattias jobbar sen en timme tillbaka på ovanvåningen, jag har tänt alla stakar, fixxat alla julkort som ska skickas, hängt paket på barnens julkalender, satt en fransbröds deg på jäsning och annat pyssel!

Jodå, godmorgon liksom....


RSS 2.0